Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Problémy se zvukem [vyřešeno]  (Přečteno 3879 krát)

jaho

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • Tvorba internetových stránek a fotografování
Problémy se zvukem [vyřešeno]
« kdy: 21 Únor 2008, 19:41:35 »
Dobrý den, mám nainstalované Ubuntu 7.10 32bit a mám několik problémů se zvukem.
1) Na PC mi nejde u Flash videí zvuk (takže Youtube ani Stream nejde).
2) Na PC mi nejde volat přes Skype (problém se zvukovou kartou). V nastavení jsem se hrabal, fórum jsem taky prošel. Zvukovku mám nVidia MCP55 HD Audio.
3) Na notebooku mám problém s aplikacemi využívajicí zvukovku např. když mám spuštěnej Skype, tak si nemohu pustit přehrávání hudby v Amaroku. Ovšem když pustím první Amarok a potom Skype, tak hudbu přehrávat můžu. Sice je to taková kravina, ale když už jsem píšu, tak je škoda se na to nezeptat :-). Zvukovka je Realtek ALC660-VD.
« Poslední změna: 19 Duben 2008, 22:23:23 od jaho »
PC1: AMD FX-6100 x6 (3,3GHz); 8GB RAM 1600MHz; HDD: 4.5TB + 240GB SSD; Gigabyte Nvidia GT 440 - 1GB;  Ubuntu 13.04 - 64 bit
PC2: AMD FX-6100 x6 (3,3GHz); 8GB RAM 1600MHz; HDD: 2TB + 480GB SSD; Ati HD 6570 - 2GB;  Ubuntu 13.04 - 64 bit
....ono se neříká nadarmo, že ty nejlepší věci jsou zadarmo....

Martin 'Želva' Malý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2438
  • Zalezlej v krunýři
    • Zobrazit profil
    • Želvův zápisník
Re: Problémy se zvukem
« Odpověď #1 kdy: 22 Únor 2008, 10:43:09 »
Napište do terminálu

alsamixer

a třeba je tam nějaké špatné nastavení. Pouze odhad.
Osobní počítače jsou nanic a opravdu nikdy nedělají to, co se po nich chce. Fakt. I když na něm třeba běží Debian, Ubuntu, Arch, Widle, Mac, je to skoro furt to samé... :-(

Pokud mi dáváte zápornou karmu, budu rád, když mi napíšete proč, abych aspoň věděl, jak jsem vám uškodil. ;-)

jaho

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • Tvorba internetových stránek a fotografování
Re: Problémy se zvukem
« Odpověď #2 kdy: 22 Únor 2008, 11:29:57 »
Takže alsamixer nempomohl  :'(
PC1: AMD FX-6100 x6 (3,3GHz); 8GB RAM 1600MHz; HDD: 4.5TB + 240GB SSD; Gigabyte Nvidia GT 440 - 1GB;  Ubuntu 13.04 - 64 bit
PC2: AMD FX-6100 x6 (3,3GHz); 8GB RAM 1600MHz; HDD: 2TB + 480GB SSD; Ati HD 6570 - 2GB;  Ubuntu 13.04 - 64 bit
....ono se neříká nadarmo, že ty nejlepší věci jsou zadarmo....

jaho

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • Tvorba internetových stránek a fotografování
Re: Problémy se zvukem
« Odpověď #3 kdy: 22 Únor 2008, 14:48:54 »
Ještě jsem chtěl dodat, že když zadám na PC do terminálu:
Kód: [Vybrat]
arecord -D plughw:0,0 -f S16_LE - | aplay -D plughw:0,0 -f S16_LE -
tak to vyhodí hlášku:
Kód: [Vybrat]
arecord: main:545: chyba při otevírání audia: Device or resource busy
aplay: main:545: chyba při otevírání audia: Device or resource busy
Dále jsem zkoušel naistalovat na PC program Gizmo a když se chtěl zaregistrovat, tak mi to vyhodilo nějakou hlášku, že je problém s audiem. Potom jsem si zkoušel pustit film a obraz i zvuk šel dost trhaně (např. obraz skočil o 5 sec. dopředu a zase se vrátil). HELP už mě to dost štve!!!
« Poslední změna: 22 Únor 2008, 14:51:28 od jaho »
PC1: AMD FX-6100 x6 (3,3GHz); 8GB RAM 1600MHz; HDD: 4.5TB + 240GB SSD; Gigabyte Nvidia GT 440 - 1GB;  Ubuntu 13.04 - 64 bit
PC2: AMD FX-6100 x6 (3,3GHz); 8GB RAM 1600MHz; HDD: 2TB + 480GB SSD; Ati HD 6570 - 2GB;  Ubuntu 13.04 - 64 bit
....ono se neříká nadarmo, že ty nejlepší věci jsou zadarmo....

jaho

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • Tvorba internetových stránek a fotografování
Re: Problémy se zvukem
« Odpověď #4 kdy: 23 Únor 2008, 11:58:08 »
Takže problém s flashem vyřešen. Zadal jsem do terminálu:
Kód: [Vybrat]
wget http://logicalnetworking.net/other/libflashsupport_1.0~2219-1_i386.deb
sudo dpkg -i libflashsupport_1.0~2219-1_i386.deb
Už jsem to upravil i ve WIKI.
PC1: AMD FX-6100 x6 (3,3GHz); 8GB RAM 1600MHz; HDD: 4.5TB + 240GB SSD; Gigabyte Nvidia GT 440 - 1GB;  Ubuntu 13.04 - 64 bit
PC2: AMD FX-6100 x6 (3,3GHz); 8GB RAM 1600MHz; HDD: 2TB + 480GB SSD; Ati HD 6570 - 2GB;  Ubuntu 13.04 - 64 bit
....ono se neříká nadarmo, že ty nejlepší věci jsou zadarmo....

jaho

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • Tvorba internetových stránek a fotografování
Re: Problémy se zvukem
« Odpověď #5 kdy: 26 Únor 2008, 20:18:46 »
Takže problém 3) vyřešen - aktualizoval jsem Alsu. Teď ještě problém se Skypem. Pls. poraďte.
PC1: AMD FX-6100 x6 (3,3GHz); 8GB RAM 1600MHz; HDD: 4.5TB + 240GB SSD; Gigabyte Nvidia GT 440 - 1GB;  Ubuntu 13.04 - 64 bit
PC2: AMD FX-6100 x6 (3,3GHz); 8GB RAM 1600MHz; HDD: 2TB + 480GB SSD; Ati HD 6570 - 2GB;  Ubuntu 13.04 - 64 bit
....ono se neříká nadarmo, že ty nejlepší věci jsou zadarmo....

hase

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2934
    • Zobrazit profil
    • www.palenka.org
Re: Problémy se zvukem
« Odpověď #6 kdy: 26 Únor 2008, 20:24:37 »
v Skype zkus v nastaveni kuknut na zvukove zariadenia. Tam mas na vyber vzdy niekolko pluginov pre tvoju zvukovku - postupne ich zkusaj...
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

jaho

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • Tvorba internetových stránek a fotografování
Re: Problémy se zvukem [vyřešeno]
« Odpověď #7 kdy: 26 Únor 2008, 20:50:12 »
To už jsem všechno vyzkoušel, buď nic neslyším a nebo to spadne s hláškou "problém s audiem".

Edit: Po přeinstalaci Ubuntu, zvuk plnohodnotně jede! HURÁ!!!
« Poslední změna: 19 Duben 2008, 22:25:01 od jaho »
PC1: AMD FX-6100 x6 (3,3GHz); 8GB RAM 1600MHz; HDD: 4.5TB + 240GB SSD; Gigabyte Nvidia GT 440 - 1GB;  Ubuntu 13.04 - 64 bit
PC2: AMD FX-6100 x6 (3,3GHz); 8GB RAM 1600MHz; HDD: 2TB + 480GB SSD; Ati HD 6570 - 2GB;  Ubuntu 13.04 - 64 bit
....ono se neříká nadarmo, že ty nejlepší věci jsou zadarmo....