Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Datovy limit?  (Přečteno 4034 krát)

Sterejko

• Návštěvník
Datovy limit?
« kdy: 22 Února 2008, 10:34:56 »
mam velky problem s intetnetom, na ubuntu 7.10, spustim ubuntu internet funguje, robim na nom beznu pracu, pouzivam net, a po 2 - 3 hodinach mi zacne ist internet strasne pomaly, speedmetre mi nameraju len tretinovu rychlost z mojej celkovej, pricom providerom to nie je, lebo pod win mi ide net norm. Pocul som ze ubuntu ma daky datovy limit, a preto sa mi takto obmedzuje rychlost, je to pravda? Stretol sa s tym niekto? Co sa s tym da robit?

menganito

• Závislák
Re: Datovy limit?
« Odpověď #1 kdy: 22 Února 2008, 12:06:54 »
Ubuntu ti internet určite neobmedzuje, neviem si predstaviť dôvod :) pozri sa do menu systém > správa > monitor systému, tam sa prepni na časť "zdroje" a tam si pozri ako máš skutočne zaťaženú sieť, či ti nejaký program nesťahuje vo veľkom, prípadne ak máš zaonutý torrent klient, vypni ho a zapni nazad, a vôbec sa poobzeraj v systéme po aplikáciách ktoré by mohli zaberať šírku pásma.

Sterejko

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 22 Února 2008, 16:30:29 »
Ubuntu ti internet určite neobmedzuje, neviem si predstaviť dôvod :) pozri sa do menu systém > správa > monitor systému, tam sa prepni na časť "zdroje" a tam si pozri ako máš skutočne zaťaženú sieť, či ti nejaký program nesťahuje vo veľkom, prípadne ak máš zaonutý torrent klient, vypni ho a zapni nazad, a vôbec sa poobzeraj v systéme po aplikáciách ktoré by mohli zaberať šírku pásma.

no, torrenty mam bloknute od ISP, takze tie ani nepouzivam, mmntalne nestahujem ani ziadne vacsie data...najvacsie vytazenie ohladom netu je u mna asi tak streamovanie videa...lenze pod win mozem pozerat cele  hodiny videa a vsetko ide ok. internet od mojho ISP mam roky..a. viem ze nema ziadne casove ani datove obmedzenia...
ked zbadam ze mi ide pomaly net (mam dual boot) tak sa hned pehodim do XP a tam ide net uplne normalne
cize zaver...na 100% mi linku nezabera ziaden download manager, jedina sietova aplikacia ktora mi bezi nonstop je pidgin...a ten hadam nevadi ;)

menganito

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 22 Února 2008, 16:35:51 »
No tak to by teda nemal...
Ako je vyťažená sieť podˇla monitoru systému?

BTW: aký je to ISP? nech viem komu sa vyhnúť...

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #4 kdy: 22 Února 2008, 18:17:03 »
Při tom zpomalení sítě - zkuste se podívat pomocí např. iptrafu jaký je aktuální průtok do vnější sítě a případně které lokální porty jsou vytěžovány. Možná by nebylo od věci dát sem i výpis iptables -L
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Sterejko

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 23 Února 2008, 10:40:36 »
system monitor mi ukazuje nulovu aktivitu na nete...proste nic tam nebezi .. ale stale mam net na roznych speedmetroch na webe smiesne nizke hodnoty, a naozaj ide pomaly v praxi....

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #6 kdy: 23 Února 2008, 12:17:50 »
System monitor nemusí ukázat to, co může způsobovat zpomalení sítě (napadá mne neuzavírání jednotlivých spojení nebo padání UDP protokolu by se mohlo jevit stejně) - proto navrhuji použít iptraf, může docházet i k omezovaní pomocí iptables např. špatným nastavením firewallu, proto ten výpis iptables -L
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Sterejko

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 24 Února 2008, 12:19:12 »
System monitor nemusí ukázat to, co může způsobovat zpomalení sítě (napadá mne neuzavírání jednotlivých spojení nebo padání UDP protokolu by se mohlo jevit stejně) - proto navrhuji použít iptraf, může docházet i k omezovaní pomocí iptables např. špatným nastavením firewallu, proto ten výpis iptables -L

vypis iptables -L:
Chain INPUT (policy ACCEPT)
target     prot opt source               destination         

Chain FORWARD (policy ACCEPT)

Chain OUTPUT (policy ACCEPT)

Sterejko

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 24 Února 2008, 13:09:57 »
pustil som si iptraf a zaroven spustil speed test na dsl.sk , malo by mi to namerat cca 3Mbit
screenshot:

http://uloz.to/207818/Obrazovka.png

neviem vazne preco mi nepusta ani zdaleka plnu linku

edit: vsimol som si na iptraf-e ze UDP pakety skoro vobec nechodia...pre porovnanie asi 10 000 TCP paketov stiahnutych a pritom asi len 30 UDP ked dam daco stahovat. To asi nie je v poriadku, ze? resp. napisali ste mi dakto ze pomaly net moze byt sposobeny padanim UDP....
« Poslední změna: 24 Února 2008, 17:32:19 od Sterejko »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.