Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kvalita tlace.  (Přečteno 1865 krát)

apollo

• Návštěvník
Kvalita tlace.
« kdy: 28 Února 2008, 12:17:15 »
Zdravim,
nainstaloval som si pod Ubuntu (gutsy) moju tlaciaren Canon i250. Vsetko pracuje spravne, len mam pocit, ze oproti ovladacom pouzivanych pod win mi tlaciaren pri tlaceni dava prilis vela atramentu (ktory potom dlhsie schne), je mozne niekde nastavit kvalitu tlace?
Vdaka za odpoved.

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
Re: Kvalita tlace.
« Odpověď #1 kdy: 28 Února 2008, 18:45:10 »
Nemam tiskarnu, ale v System -> Sprava -> Tisk a pak ve vlastnostech tiskarny to nejde? Taky by mohl byt problem ve fontech, ty taky mohou ovlivnit kvalitu tisku (cetl jsem na netu par problemu, kdy byl ale tisk naopak spatny, pomohlo nainstalovat microsofti fonty).

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
« Odpověď #2 kdy: 28 Února 2008, 20:53:30 »
System→Sprava→Tisk→ čtvrtá záložka (já mám Canon BJC 2000) Nastavení tiskárny. Zde si nastavíte, jakou při tisku používáte hlavu barvná, černá, taktéž si změňte v Resolution z 360 x 360 DPI na 180 x 180 DPI. Takto si nastavíte tisk pro všechny dokumenty, které budete tisknout v Ubuntu.

Taktéž při tisku v OpenOffice lze měnit sytost barev či jen černou barvu nastavit jde i pro jeden konkrétní dokument či pro celé OOo), takže si s tím chce jen pohrát.

apollo

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 28 Února 2008, 23:10:44 »
Dakujem za odpovede - pokusim sa s tym pohrat.

Ja som sa skor snazil najst nieco ako nastavenia tlacovej hlavy a tie ostatne srandicky, co boli v povodnej instalacii pod Win. V podstate mna ani nejako velmi nehnevalo to, ze sa pouziva viac farby (aspon je dokument zretelnejsi), ale skor to zbytocne dlhe schnutie a "skrabatenie" papiera v dosledku prilisneho zvlhnutia. Este raz vdaka.

apollo

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 29 Února 2008, 09:23:20 »
No, tak som sa pokusil zmenit hodnotu dpi, problem je v tom, ze ta hodnota tam je napevno. Napevno tam je nastavenych 600dpi (co sa mi zda oproti Vam odporucanym 180) dost vela...

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
« Odpověď #5 kdy: 29 Února 2008, 22:02:54 »
Já nedoporučoval, tak to mám já na Canon BJC 2000, vy máte trošku jinou tiskárnu, takže i rozlišení, tak jako nastavení může být jiné.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.