Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: přepnutí na tty přes ctrl+atl+f1-6 -> černá obrazovka  (Přečteno 1915 krát)

Gandalv

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 51
Dobrý den, vyskytl se mi menší problém:

chci-li se přepnout na textovou konzoli přes ctrl+alt+f1, tak dostanu jen černou obrazovku. Konzole ale jede, jen se nezobrazuje.
Na anglickém fóru jsem našel návod, který to spraví: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=999550, ale ten jsem udělal a ono nic. Problém přetrvává.
Mám notebook MSI GX620 s grafickou kartou GeForce 9600M GT. Používám NVIDIA driver 177.82.

Děkuji za každý návrh na řešení.

Martin Kiklhorn

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4807
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Re: přepnutí na tty přes ctrl+atl+f1-6 -> černá obrazovka
« Odpověď #1 kdy: 06 Ledna 2009, 21:34:28 »
Ach jo. Linux bez konzole je průšvih.
Budu střílet od boku, parametr bootu VGA=... nezabere? Výpisy při nabíhání při vypnutém splashi vidíte?
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Gandalv

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 51
Re: přepnutí na tty přes ctrl+atl+f1-6 -> černá obrazovka
« Odpověď #2 kdy: 06 Ledna 2009, 21:54:51 »
Ach jo. Linux bez konzole je průšvih.
Budu střílet od boku, parametr bootu VGA=... nezabere? Výpisy při nabíhání při vypnutém splashi vidíte?

Tak. vga=795 - rozlišení je samozřejmě jiné a když dám ctrl+alt+f1 ještě při splashi, vidím výpisy startování systému tak, jak mají být, ale jakmile mi naskočí gdm, tak ona stejná klávesová zkratka už funguje stejně špatně jako předtím, tedy černo. Ale ta konzole tam je...ale jen poslepu no :(.

Jen ještě dodám, že používám compiz, ale to s tím nemá nic společného...tedy aspoň by nemělo mít (nefunguje to nehledě na zapnutí compizu).

Fracty

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 809
Re: přepnutí na tty přes ctrl+atl+f1-6 -> černá obrazovka
« Odpověď #3 kdy: 06 Ledna 2009, 22:07:11 »
dělají to někdy ovladače od nvidia/compiz (ale ne vždy a všude, někdy je to bez problémů)...zkuste buď vesu, nebo odinstalovat nvidia ovldače, reinstalovat mesu a jet buď přes nv/vesa ovladač, jestli vám tty pojede..

Gandalv

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 51
Re: přepnutí na tty přes ctrl+atl+f1-6 -> černá obrazovka
« Odpověď #4 kdy: 06 Ledna 2009, 22:35:08 »
dělají to někdy ovladače od nvidia/compiz (ale ne vždy a všude, někdy je to bez problémů)...zkuste buď vesu, nebo odinstalovat nvidia ovldače, reinstalovat mesu a jet buď přes nv/vesa ovladač, jestli vám tty pojede..

nabootoval jsem v recovery modu a tam jsem dal xfix. Pak tty1 funguje tak jak má, ale zase nejede 3D akcelerace a compiz se chová špatně atd atd. Pokud by bylo nějaké řešení, které by zachovalo nvidia drivery, byl bych o hodně raději.

Fracty

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 809
Re: přepnutí na tty přes ctrl+atl+f1-6 -> černá obrazovka
« Odpověď #5 kdy: 06 Ledna 2009, 22:44:12 »
jo to musíte zkusit, mně to třeba jde, ale vím, že na některých počítačích prostě s nvidia ovladačem (možná záleží na verzi?) poté nejde tty..

Gandalv

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 51
Re: přepnutí na tty přes ctrl+atl+f1-6 -> černá obrazovka
« Odpověď #6 kdy: 06 Ledna 2009, 22:51:13 »
jo to musíte zkusit, mně to třeba jde, ale vím, že na některých počítačích prostě s nvidia ovladačem (možná záleží na verzi?) poté nejde tty..

Takže je možný, že pokud chci nvidia ovladače, tak co se tty týče, tak PROSTĚ MÁM SMŮLU? To opravdu neexistuje řešení?

Gandalv

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 51
Re: přepnutí na tty přes ctrl+atl+f1-6 -> černá obrazovka
« Odpověď #7 kdy: 07 Ledna 2009, 01:07:31 »
A když už jsme tu, chtěl bych se zeptat ještě na dvě věci:

1) jak udělám abych měl po přihášení implicitně zapnutý compiz? Musím to vždycky pomocí fusion-icon přepnout, je to otrava.
2) jak udělám nabootování takové, aby mě to rovnou nehodilo do X ale zůstalo v textovym režimu? Nejlépe abych si to moh přidat jako volbu do grubu.

Díky.

Rastafar

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 70
Re: přepnutí na tty přes ctrl+atl+f1-6 -> černá obrazovka
« Odpověď #8 kdy: 25 Února 2009, 01:19:19 »
Zdravim, mam presne ten samy problem, dnes cista instalace kubuntu 8.10 i386, vsechny updaty z netu, nvidia drivery 177 co se nabidnou v "hardware drivers" (mam to nainstalovano anglicky).

Grafika NV GF 6600 256RAM AGP8x
2 monitory - jeden na DVI, jeden VGA, DVI je defaultni
zapnute twinview
KDE 4 kwin+efekty
2GB RAM, P4 3GHz HT

Predtim sem tam mel to same ale puvodne instalovane na P3/700MHz z 7.10 a postupne upgradovane. Diky teto a jeste dalsim chybam sem se rozhodl pro ten reinstall, ted zda se system funguje podstatne lepe, ale cerno v konzolich pretrvava.

Zajimave je ze:

- zapnu PC - BIOS, GRUB, BOOT (mam vyply splash) - vsechno OK, na obou monitorech
- login screen do KDE - zkusim konzoli - OK
- prihlasim se - konzole OK
- prepnu se parkrat mezi konzoli a KDE a mam v konzoli cerno :( nicmene na prikazy reaguje

Pred reinstallem to same a to sem mel vsechny efekty, kompizy atd vypnute. Co si pamatuju tk pred prechodem na KDE4 to bylo OK.

Zkuste napsat Vasi HW/SW konfiguraci, at to muzeme porovnat a najit vinika...
P4 3GHz, 2GB RAM, Geforce 6600 GT powered by Kubuntu 8.04
One Love - JAH - Rastafari

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.