Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Kasablanca - kde je v menu? [vyřešeno]  (Přečteno 2933 krát)

David Sokol

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 44
    • Zobrazit profil
Kasablanca - kde je v menu? [vyřešeno]
« kdy: 17 Červen 2006, 15:27:02 »
zdravim nainstaloval som si Kasablancu a ... neviem ju najst nikde pod aplikaciami ??? v terminale ju prikazom kasablanca spustim ale xel by som ju mat aj v menu pod aplikaciami -> Internet, ako ju tam dat a preco tam nie je automaticky?

Stepan

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 83
    • Zobrazit profil
    • http://stepo.bloguje.cz
Kasablanca - kde je v menu? [vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 17 Červen 2006, 20:55:23 »
Proc tam neni automaticky, to nevim... Jinak pokud pouzivas GNOME, tak si nainstaluj (pokud jeste nemas) program Alacarte. Pokud pouzivas KDE, tak kmenuedit. Oba programy jsou hodne podobne, bezi v grafice a myslim, ze nebude slozite v nich novou polozku menu pridat.

Jeste poznamka pro GNOME. Gnome-panel obcas potrebuje trochu "nakopnout". Tak pokud pouzivas tohle prostredi, tak: ALT-F2 -> killall gnome-panel -> ENTER. Treba se tam nova polozka menu objevi ;-)

Michal Breškovec

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1185
  • skill :: aggressive-llama
    • Zobrazit profil
    • MojeID
Kasablanca - kde je v menu? [vyřešeno]
« Odpověď #2 kdy: 17 Červen 2006, 21:29:41 »
Ještě doplním, že pokud používáte KDE, tak stačí odhlásit se a přihlásit a aplikace se v menu pravděpodobně objeví.
Kubuntu forever :-)

David Sokol

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 44
    • Zobrazit profil
Kasablanca - kde je v menu? [vyřešeno]
« Odpověď #3 kdy: 18 Červen 2006, 03:14:12 »
pouzivam gnome ... a program alacarte moj problem velmi neriesi ... su tam mozne dat iba polozky z CD-ka (si myslim lebo ich tam je velmi malo) a kasablanca bola pridana asi z Multiverse/Universe repozitarov ... kasablanca na pridanie tam nie je ???

Jenda

  • Zasloužilý Ubunťák
  • Stálý člen
  • *
  • Příspěvků: 671
    • Zobrazit profil
    • http://launchpad.net/people/jenda
Kasablanca - kde je v menu? [vyřešeno]
« Odpověď #4 kdy: 18 Červen 2006, 09:44:04 »
To jednoznačně není pravda. Alacarte přidává i nainstalovaný SW (Thunderbird, Azureus). Nevím, proč tam kasablanca není. Zkus se ještě porozhlédnout...
Navštivte nás na IRC: #ubuntu-cz @ irc.freenode.net
K mání trika a samolepky Ubuntu - případní zájemci nechť se mi ozvou.

Jenda

  • Zasloužilý Ubunťák
  • Stálý člen
  • *
  • Příspěvků: 671
    • Zobrazit profil
    • http://launchpad.net/people/jenda
Kasablanca - kde je v menu? [vyřešeno]
« Odpověď #5 kdy: 18 Červen 2006, 09:45:40 »
Teda, co to žvástám - nahoře v menu máš 'new entry' (nebo česky) tak na to clickni a dej si tam co chceš, třeba kasablancu :)
Navštivte nás na IRC: #ubuntu-cz @ irc.freenode.net
K mání trika a samolepky Ubuntu - případní zájemci nechť se mi ozvou.

David Sokol

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 44
    • Zobrazit profil
Kasablanca - kde je v menu? [vyřešeno]
« Odpověď #6 kdy: 18 Červen 2006, 14:48:50 »
diky ... uz sa mi to podarilo ... :)