začínám si všímat, že když někdo má problém s něčím v ubuntu nebo i v linuxu všeobecně...hodně častá odpověď na to (hlavně co se komunikatorů icq a skypu týká) je typu: "však kčemu ti to je? smaž to, stejně to jen zabírá místo" a pod. To mi nepřipadá jako dostačující pomoc.
90% známích mi odpovědělo, že nechtějí přejít na linux jen proto že mají strach, že tam nebudou fungovat jejich oblíbené programy a to i včetně mých synovců kteří jsou "pařani"
Pokud se chce linux prosadit, musí být co nejuniverzálněší pro širokou skupinu lidí. Pro uživatele windows existují miliony ruzných programů a prográmků, utilit. Možná, že opravdu 99% uživatelů jsou hráči her ale myslím, že už jen ten pocit, že "kdybych chtěl tak mužu" dělá hodně. Přejít na linux je otázka jestli mi tam bude fungovat tohle a támto....bude, ale to nikdo nevi a neví jak. Na windows když nefunguje jeden program, nahradím ho jiným. když na linuxu něco přestane jít tak lozím po internetu a hledám jak to zpravit. myslím, že je ještě celkově co vylepšovat