Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunguje nvmixer  (Přečteno 3776 krát)

Paldo

• Návštěvník
Nefunguje nvmixer
« kdy: 18 Června 2006, 18:46:12 »
Ahojte, po úspešnej inštalácii nforce driverov na nForce2/ALC655 mi nechce fungovať nvmixer.  vyhodí mi to toto:

X Error: BadDevice, invalid or uninitialized input device 169
  Major opcode:  147
  Minor opcode:  3
  Resource id:  0x0
Failed to open device
X Error: BadDevice, invalid or uninitialized input device 169
  Major opcode:  147
  Minor opcode:  3
  Resource id:  0x0
Failed to open device
QComboBox::setCurrentItem: (unnamed) Index 7 out of range

potom nabehne nvmixer, ale ked posuniem niektorý bežec, vyhodí chybovú hlášku, ktorej sa zbavím iba resetom a pri akomkoľvek zaškrtávacom poli zase toto: "funkcia" error ("funkcia" je názov funkcie spúšťanej zaškrtávacím políčkom). Akékoľvek zmeny neukladá. Vraj nvidia drivery fungujú len s oss, ale ako prepnem alsu na oss?
Čo s tým? Stretol sa s tým niekto?
Ubuntu Linux 7.04 happy user ;)

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
Nefunguje nvmixer
« Odpověď #1 kdy: 21 Června 2006, 09:32:44 »
Mám pocit, že jeden můj kamarád s touhle nvidiou u nové desky také bojoval, ale výsledný zvuk byl tak mizerný, že strčil do počítače svoji SB Audigy, kterou chtěl původně prodat.
Kubuntu forever :-)

Paldo

• Návštěvník
Nefunguje nvmixer
« Odpověď #2 kdy: 22 Června 2006, 09:51:51 »
No je to pekne v *censored*, lebo nech se snaží, ako chcem, furt to tam vypisuje... Inak ide všetko v pohodke (ako inak na linuxe :D ) pekný zvuk z mp3, aj media formatov. Fakt a mi pre surround nechce meniť, resp. kupovať novú zvukovu... Ako aspoň vypnem alsu a pustím oss? mám z toho dosť miešung, lebo aj v alse je napísané alsa-oss tak som z toho jeleň......

Robert

• Stálý člen
  • **
Nefunguje nvmixer
« Odpověď #3 kdy: 22 Června 2006, 11:57:34 »
a alsa-oss (emulace oss pomocí alsy) je nainstalovaná a funkční? Tedy jde v multimedia system selector nastaveny v Default Sink" and "Default Source" na   OSS - Open Sound System?

http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=96370 tady to taky zrovna řeší a někomu to funguje, někomu ne .)

Paldo

• Návštěvník
Nefunguje nvmixer
« Odpověď #4 kdy: 22 Června 2006, 16:00:29 »
No yo, ked si všimneš, úplne na spodku je môj príspevok :D Presne podľa toho návodu som to inštaloval, všetko išlo ako po masle, iba teraz na konci mi to toto urobilo...
  Neviem, kde to je? kde sa to nastavuje? ja tam nemám nič ako multimedia system selector, ani v nápovede mi nič také nenašlo :( nie je na to textový dotaz? alebo mi popíš presne, kde to máš ty, alebo niekto so svk ubuntu, dík

BTW: Alsa je nainštalovaná a plne funkčná (len 2.1, ja potrebujem 5.1) problém je v tom, že nvmixer nespolupracuje s alsou - písali to v tom threade čo si mi poslal. preto potrebujem sfunkčniť oss

Robert

• Stálý člen
  • **
Nefunguje nvmixer
« Odpověď #5 kdy: 22 Června 2006, 21:16:58 »
Systém-Volby-Výběr systému multimédií. Karta Zvuk. Nastavit Vstup i Výstup na OSS- Open Sound System. Pokud "to tam nemáš" nemáš alsa-oss nainstalovaný. Jaks to moh dělat podle návodu, když si tohle neudělal? :-) navíc to pokračuje něčim s esd, si to tam přečti. návod je návod :-)

Paldo

• Návštěvník
Nefunguje nvmixer
« Odpověď #6 kdy: 23 Června 2006, 20:35:33 »
Našiel som to, stačí do terminálu napísať "gstreamer-properties". Problém sa však nevyriešil, iba posunul dalej... nezmenilo sa nič... Mimochodom Alsu mám komplet nainštalovanú v synapticu...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.