Ahoj všem příznivcům Ubuntu.
Problémů se zvukem mám více, nejdříve se mi ikona mixéru v systémové části spuštěných programů zobrazovala a se zvukem šlo bez problémů manipulovat.
Problém číslo 1.:
Nainstaloval jsem si televizní aplikaci TVtime (mám Win Fast TV2000 XP Expert samozřejmě propojen kablíkem se zvukovkou do Line-in). Při každém spuštění tohoto programu jsem musel lézt do mixéru (samozřejmě jak jinak než přez ikonu zvuku nahoře, vzhledem k tomu jaký jsem v linuxu nováček) a manuálně line-in zapínat (mimo to, že si tento program nepamatuje grafické nastavení programů i když jsem to vždy vyladil a dal uložit.) Proto se ptám.
Lze nějak zapnout line in při startu? A nezná-li někdo řešení problému funkčností ukládání přednastavení programů do TVtime - tyto problémy nejsou až tolik závažné jako
problém č.2.
Přistoupíme tedy k
problému číslo 2.:
Začal jsem si hrát s motivy vzhledu. Nainstaloval jsem podle návodu na wiki GNOME-ART a nastahoval si pár různých motivů. Začal jsem je zkoušet a hle u jednoho mi náhle zmizelo vše co jsem na ploše měl a vyskákalo mi 5 chybových oken s popisem ERROR

. Plocha se stala na čas zcela neaktivní. Nakonec se mi po restartu pc a znovu přihlášení podařilo nastavit zpět jeden ze základních motivů. Nyní je vše vpořádku pouze
ikona mixéru nahoře v pravém rohu panelu gnome chybí 
. Zkoušel jsem nastavovat line-in přes příkaz "alsamixer" v terminále a opět neumím uložit nastavení a TVtime je nyní pořád němý. Dále jsem podle různých rad na fórech zkoušel kompletně přeinstalovat všechny balíky gnome-applets a nepomohlo to. Prosím poraďte. Děkuji.