Dám stručný popis: treba stiahnuť aktuálne drivre z:
http://ati.amd.com/support/driver.html , pre 32 bit alebo 64 bit system, napáliť vo windowse na CD, nainštalovať Ubuntu z alternate instalation, po inštalácii, pri prvom štarte zvoliť recovery mode v ubuntu grub, CD vložiť do mechaniky, napísať
mount /dev/cdrom , namountuje cdrom ako mechaniku, skopírovať inštalačku ati driveru na HDD (mne pri spustení inštalácie grafiky z cdrom vypisoval niečo ako
"cannot create folder...."..read only), skopíroval som inštalačku príkazom z cdrom na hdd "cp meno_inštalačky.run/meno_inštalačky.run". Príkazom
cd som sa dostal do adresára kde som to nakopíroval, a odtiaľ spustil install drivera. (
sh ati-driver-installer-8-3-x86.x86_64.run - aktuálna inštalačka ati linux) Po inštalácii sa vrátiť do recovery mode, treba ešte nastaviť max. rozlíšenie príkazom
aticonfig --resolution=0,800x600 , to bude max. rozlíšenie, ktoré Ubuntu nastaví aj dovolí nastaviť v GUI, dá sa prestaviť týmto príkazom, a reštartovať komp (reset tlačidlo), spustiť znova Ubuntu klasicky, a zrazu funguje