Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nejde sputit compiz  (Přečteno 2331 krát)

jiri-j

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 489
  • skill: Lama
Nejde sputit compiz
« kdy: 19 Března 2008, 12:48:14 »
Dobrý den,
do svého Kubuntu 7.10 jsem nainstalovat compiz ale při spuštění to vypíše toto a nespustí se

Kód: [Vybrat]
jirka@notebook:/etc$ compiz --replace
Checking for Xgl: not present.
Detected PCI ID for VGA: 01:00.0 0300: 1002:5653 (prog-if 00 [VGA])
Checking for texture_from_pixmap: not present.
Trying again with indirect rendering:
Checking for texture_from_pixmap: present.
Checking for non power of two support: present.
Checking for Composite extension: present.
Comparing resolution (1280x1024) to maximum 3D texture size (2048): Passed.
Checking for nVidia: not present.
Checking for FBConfig: present.
Checking for Xgl: not present.
/usr/bin/compiz: 378: /usr/local/bin/compiz: not found
exec: 378: /usr/bin/metacity: not found

mám ATI X700 s posledními ovladači (8-3)
netuší někdo kde by mohl být zakopaný pes? Děkuji
Acer Aspire 3023WLMi, Sempron 3000+, ATI Mobility Radeon X700, 512MB RAM, Archlinux

peanut

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 217
Re: Nejde sputit compiz
« Odpověď #1 kdy: 19 Března 2008, 12:54:47 »
A skusal si ho spustit inak ako cez konzolu?
Linux rulez / Ubuntu like no other :D
The mini-show of Krys rox :D
Say no to Intel graphics ;) plural linux || ubuntu = false

jiri-j

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 489
  • skill: Lama
Re: Nejde sputit compiz
« Odpověď #2 kdy: 19 Března 2008, 13:10:16 »
a v Kubuntu jde spustit i jinak?
Acer Aspire 3023WLMi, Sempron 3000+, ATI Mobility Radeon X700, 512MB RAM, Archlinux

peanut

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 217
Re: Nejde sputit compiz
« Odpověď #3 kdy: 19 Března 2008, 13:48:13 »
Napriklad instalaciou fusion-icon.
Linux rulez / Ubuntu like no other :D
The mini-show of Krys rox :D
Say no to Intel graphics ;) plural linux || ubuntu = false

qUAKER

  • Host
Re: Nejde sputit compiz
« Odpověď #4 kdy: 19 Března 2008, 13:48:35 »
vyzkoušej

sudo ln -s /usr/bin/compiz /usr/local/bin/compiz

Také musíš mít nainstalovaný balík compiz-kde, v žádném případě compiz-gnome!

pak spouštěj compiz příkazem

compiz --replace && kde-window-decorator --replace

jiri-j

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 489
  • skill: Lama
Re: Nejde sputit compiz
« Odpověď #5 kdy: 19 Března 2008, 17:08:13 »
tak s tím symlinkem to nebyl nejlepší nápad, protože to spouští samo sebe, compiz-kde samozřejmě nainstalovaný mám
Acer Aspire 3023WLMi, Sempron 3000+, ATI Mobility Radeon X700, 512MB RAM, Archlinux

qUAKER

  • Host
Re: Nejde sputit compiz
« Odpověď #6 kdy: 19 Března 2008, 23:17:34 »
hm, symlink se dá vždycky smazat ;) Kdyžtak pokud máš 32bit, zkusil bych Beryl jako alternativu, na 64bit se pracuje.

jiri-j

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 489
  • skill: Lama
Re: Nejde sputit compiz
« Odpověď #7 kdy: 20 Března 2008, 00:50:27 »
Děkuji za snahu, asi to odložím na víkend. Chtěl jsem si ještě compiz zkompilovat a nainstalovat z GITu, ale tady na koleji máme dost restriktivní nastavení firewalu a nejde mi to.
Acer Aspire 3023WLMi, Sempron 3000+, ATI Mobility Radeon X700, 512MB RAM, Archlinux

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.