Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Instalacia UBUNTU 6.06 na HDD 1,5GB  (Přečteno 10213 krát)

Sh@dy

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 29
    • Zobrazit profil
    • http://www.shady.xf.cz
Instalacia UBUNTU 6.06 na HDD 1,5GB
« Odpověď #25 kdy: 20 Červen 2006, 14:29:47 »
Sice v Linuxe som viac-menej zaciatocnik, ale neberte ma tak ;) Navod od OndraStera som uplne pochopil...

Pri instalacii Linuxu sa nainstaloval GRUB. Ale je v tom dost problem, pretoze Linux som nainstaloval na hdd v sufliku, a teraz ho nemozem vytiahnut, lebo nenabehne ani Windows. Chcel by som odstranit grub a nechat spustat system tak ako kym som nemal Linux, len s tym rozdielom, ze pri spustani budem moct prepnut OS a spustit Linux. Skusim to spravit podla navodu od OndraSter.

...da sa nejak nastavit klavesnica, aby som mal naopak z/y?

A este jedna otazka: teraz mam harddisk v secondary slave (/dev/hdd), keby som ho zapojil ako primary slave (/dev/hdb) pojde spustit system? Alebo da sa to nejak nastavit?
« Poslední změna: 13 Říjen 2007, 20:30:02 od Anna Taliánová »

Sh@dy

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 29
    • Zobrazit profil
    • http://www.shady.xf.cz
Instalacia UBUNTU 6.06 na HDD 1,5GB
« Odpověď #26 kdy: 20 Červen 2006, 16:12:37 »
Citace: OndraSter
dej v konzoli: dd if=/dev/hdX[a|b|c|d, proste tam, kde bootujes, takze nejspis hda (MBR)] bs=512 count=1 of=/mnt/floppy/linux.img [nastav si cestu jak potrebujes]
Kód: [Vybrat]
shady@shady-LINUX:~$ dd if=/dev/hdd1 bs=512 count=1 of=/mnt/floppy/linux.img
dd: opening `/dev/hdd1': Permission denied
Skusal som to aj menit nieco v tom prikaze, ale stale rovnaky vysledok :( Co robim zle? Potrebujem upravit nejake opravnenia?

Jenda

  • Zasloužilý Ubunťák
  • Stálý člen
  • *
  • Příspěvků: 671
    • Zobrazit profil
    • http://launchpad.net/people/jenda
Instalacia UBUNTU 6.06 na HDD 1,5GB
« Odpověď #27 kdy: 20 Červen 2006, 17:34:40 »
Sh@dy, nastavení klávesnice Tě s radostí provedu (pomocí programu xmodmap) - přihlaš se někdy na IRC nebo mi dej zprávu přes Jabber/MSN/ICQ.

ten příkaz spouštěj se sudo. OndraSter je zvyklý na jiné distro, zjevně ;)
« Poslední změna: 13 Říjen 2007, 20:22:57 od Anna Taliánová »
Navštivte nás na IRC: #ubuntu-cz @ irc.freenode.net
K mání trika a samolepky Ubuntu - případní zájemci nechť se mi ozvou.

Sh@dy

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 29
    • Zobrazit profil
    • http://www.shady.xf.cz
Instalacia UBUNTU 6.06 na HDD 1,5GB
« Odpověď #28 kdy: 20 Červen 2006, 18:08:03 »
Ake mas ICQ cislo? Moje je 244329937

Jenda

  • Zasloužilý Ubunťák
  • Stálý člen
  • *
  • Příspěvků: 671
    • Zobrazit profil
    • http://launchpad.net/people/jenda
Instalacia UBUNTU 6.06 na HDD 1,5GB
« Odpověď #29 kdy: 20 Červen 2006, 18:19:58 »
Už jsem si tě přidal. Jinak moje ICQ najdeš v profilu.
Navštivte nás na IRC: #ubuntu-cz @ irc.freenode.net
K mání trika a samolepky Ubuntu - případní zájemci nechť se mi ozvou.

Sh@dy

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 29
    • Zobrazit profil
    • http://www.shady.xf.cz
Instalacia UBUNTU 6.06 na HDD 1,5GB
« Odpověď #30 kdy: 20 Červen 2006, 18:26:10 »
Citace
ICQ:
    (Neznámý)
- to je v tvojom profile...

pls napis mi... Pod oknami mi v ICQ Lite zobrazilo, ked si ma niekto pridal, ale teraz nie :(
« Poslední změna: 13 Říjen 2007, 20:23:43 od Anna Taliánová »

mirin

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
Instalacia UBUNTU 6.06 na HDD 1,5GB
« Odpověď #31 kdy: 20 Červen 2006, 21:01:20 »
Jenda:
jen poznamku - instaloval jsem Ubuntu 6.06 server jako Sh@dy, a gedit nejde spustit, takze si asi nic nezedituje. Mam stejny problem jako Sh@dy - jak spustit Ubuntu server s nejakym nenarocnym graf. rozhranim...startx hodi hlasku: Prikaz nenalezen...
instaloval jsem: sudo apt-get install xfce4 a spustel: sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg, ale stale to same...Co s tim? Poradi nekdo?
« Poslední změna: 13 Říjen 2007, 20:24:35 od Anna Taliánová »

Ondřej Surý

  • Host
Instalacia UBUNTU 6.06 na HDD 1,5GB
« Odpověď #32 kdy: 20 Červen 2006, 21:40:38 »
Citace: mirin
Jenda:
jen poznamku - instaloval jsem Ubuntu 6.06 server jako Sh@dy, a gedit nejde spustit, takze si asi nic nezedituje. Mam stejny problem jako Sh@dy - jak spustit Ubuntu server s nejakym nenarocnym graf. rozhranim...startx hodi hlasku: Prikaz nenalezen...
instaloval jsem: sudo apt-get install xfce4 a spustel: sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg, ale stale to same...Co s tim? Poradi nekdo?
Udělal bych:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install xubuntu-desktop
« Poslední změna: 13 Říjen 2007, 20:25:08 od Anna Taliánová »

Jakub Šťastný

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1441
    • Zobrazit profil
Instalacia UBUNTU 6.06 na HDD 1,5GB
« Odpověď #33 kdy: 20 Červen 2006, 21:52:52 »
Citace: mirin
Jenda:
jen poznamku - instaloval jsem Ubuntu 6.06 server jako Sh@dy, a gedit nejde spustit, takze si asi nic nezedituje. Mam stejny problem jako Sh@dy - jak spustit Ubuntu server s nejakym nenarocnym graf. rozhranim...startx hodi hlasku: Prikaz nenalezen...
instaloval jsem :sudo apt-get install xfce4 a spustel: sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg, ale stale to same...Co s tim? Poradi nekdo?
Heh, mame prece nano, takze editovat muzes...
Kód: [Vybrat]
nano -w soubor
Jabber: mistnost ubuntu na serveru chat.linjab.net Návod na připojení
Česká ubuwiki: wiki.ubuntu.cz/
Nejhorší IM  Nejlepší IM Vim rulez ;-) Návod

reaper

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 434
    • Zobrazit profil
    • http://ronny.rammsteinfan.cz/
Instalacia UBUNTU 6.06 na HDD 1,5GB
« Odpověď #34 kdy: 20 Červen 2006, 21:59:49 »
Citace: Sh@dy
Pri instalacii Linuxu sa nainstaloval GRUB. Ale je v tom dost problem, pretoze Linux som nainstaloval na hdd v sufliku, a teraz ho nemozem vytiahnut, lebo nenabehne ani Windows. Chcel by som odstranit grub a nechat spustat system tak ako kym som nemal Linux, len s tym rozdielom, ze pri spustani budem moct prepnut OS a spustit Linux. Skusim to spravit podla navodu od OndraSter.
to mam taky. .tak jestli se ti to podari tak to asi zkusim taky. .ale nejspis smazu widle.. kdyz je nepouzivam :)
« Poslední změna: 13 Říjen 2007, 20:27:14 od Anna Taliánová »
IBM/Lenovo Thinkpad R61 14", Intel Core 2 Duo T7250 - 2GHz @ 800MHz, 2GB RAM, 160GB + 300GB HDD, Intel X3100 - Ubuntu 8.04

Sh@dy

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 29
    • Zobrazit profil
    • http://www.shady.xf.cz
Instalacia UBUNTU 6.06 na HDD 1,5GB
« Odpověď #35 kdy: 20 Červen 2006, 22:38:50 »
Pouzil som prikaz
Kód: [Vybrat]
sudo dd if=/dev/hdd1 bs=512 count=1 of=/media/floppy/linux.imgpotom prikazom fixmbr nastavil windowsacky zavadzac, skopiroval linux.img z diskety do C:\ a zeditoval boot.ini
Len ked zvolim spustenie Linuxu, tak sa nic nedeje :( Okna idu... Asi som nieco vynechal. Skusim s tym nieco spravit
« Poslední změna: 13 Říjen 2007, 20:28:13 od Anna Taliánová »

Sh@dy

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 29
    • Zobrazit profil
    • http://www.shady.xf.cz
Instalacia UBUNTU 6.06 na HDD 1,5GB
« Odpověď #36 kdy: 21 Červen 2006, 08:16:31 »
Nedari sa mi s tym nic spravit :( Ked spustim live, tak mi nedokaze pracovat s diskmi... Skusal som "mount /dev/hdd1 /mnt"... aby som zaviedol GRUB, ale vraj ma na to pravo len root a neviem ako sa prihlasit v live ako root. Ako mozem docielit, aby som zase spustil Ubuntu z disku? ...preinstalovat sa mi velmi nechce
« Poslední změna: 13 Říjen 2007, 20:28:49 od Anna Taliánová »