Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: .run jak to spustit  (Přečteno 8762 krát)

leafs

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 12
.run jak to spustit
« kdy: 18 Března 2008, 21:57:25 »
zdravím lidi prosím poradte nainstalovalsem hru Savage. Když přejdu do domovského adresáře hry zmáčknu ikon na spuštetění hry tak se spustí textoví editor. Povolení spoštění souboru jako program mám zaplé. V čem to mám spustit nebo jaký příkaz použít?
diky za radu
u ikony Savage se jedná o oblast Vlastnosti / otevřít s.
« Poslední změna: 18 Března 2008, 22:02:22 od leafs »

PELKO

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 410
Re: .run jak to spustit
« Odpověď #1 kdy: 18 Března 2008, 22:07:55 »
chmod +x ./názovsúboru.run
sudo ./názovsúboru.run

poprípade
sudo sh ./názovsúboru.run 

:)

Vojtěch Trefný

  • Příspěvků: 9307
  • Don Quijote

leafs

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 12
Re: .run jak to spustit
« Odpověď #3 kdy: 18 Března 2008, 22:29:52 »
no j ale já už to mám nainstalovany jde oto žeměto při spuštění píše: "Savage" je spustitelný textový soubor.
Není to teda vlastně ten soubor s koncovkou .run ale to co vznikne po instalaci jenom se to spouští jako textový editor ale ja bych pořeboval nastavit aby seto spouštělo jako hra ale nevím jak. To nastavení je když kliknu na tu spouštěcí ikonu ve vlastnostech / spustit jako.
diky za rady

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 19 Března 2008, 11:17:16 od leafs »

PELKO

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 410
Re: .run jak to spustit
« Odpověď #4 kdy: 19 Března 2008, 15:55:51 »
prečo to spúštaš "klikacím" spôsobom? Netreba sa konzolky báť, tá ti poradí kde máš chybu...

./nazovsuboru.run

alebo

sh ./nazovsuboru.run

A nemôže sa stať že by ti to spustilo v textovom editore!

menganito

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 1728
Re: .run jak to spustit
« Odpověď #5 kdy: 19 Března 2008, 20:31:25 »
Keď ti píše ""Savage" je spustitelný textový soubor", nepýta sa to aj či ho chceš spustiť v termináli alebo otvoriť v textovom editore? Ak áno, daj spustiť v termináli.

Pavelp

  • Host
Re: .run jak to spustit
« Odpověď #6 kdy: 20 Března 2008, 06:41:25 »
Musite tomu souboru dat priznak spousteni. To je informace pro system, ze soubor je spustitelny a vi co s nim ma udelat. Na rozdil od win, ty to rozlisuji koncovkou. Nemusite pouzit konzolu, spustte si neco, v cem prochazite pocitacem a tam tomu souboru ve vlastnostech nastavte priznak " vykonatelny", nebo "spustitelny", nebo nevim jaxetojmenuje, nejsem u PC s linuxem. Kdyz to nepujde, musite ten explorer spustit pres gksu, nebo kdesu. Podivejte se na wiki, tam o tom neco bude.

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.