Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: gnome na dvou monitorech  (Přečteno 1756 krát)

Sagi

• Návštěvník
gnome na dvou monitorech
« kdy: 23 Března 2008, 22:40:15 »
Mam dva monitory a kartu od Nvidie, v nvidia-settings to dokaze rozpoznat oba monitory a muzu nastavit bud roztazeni plochy na oba monitory, nebo na kazdem monitoru samostatne bezici x-server, ani jedno nastaveni mi vsak nevyhovuje, potreboval bych neco trochu jineho.

Na kazdem monitoru mit normalne plochu jednoho x-serveru, druha plocha muze klidne byt uplne bez panelu, ale neni to nutne. (takle to mam ve windows), klidne se vzdam rotujici kostky, ale rad bych pouzil treba 4 virtualni plochy, s tim ze bych mohl plochy posunout o dve a tak mit na tech dvou monitorech ty druhe dve plochy. (v compizu by to byl sel treba efekt Desktop Plane)

Nevite nekdo jak to udelat?

Sagi

• Návštěvník
Re: gnome na dvou monitorech
« Odpověď #1 kdy: 24 Března 2008, 10:27:56 »
Napadla me jeste jedna vec.. klidne bych pouzil nastaveni, ktere jen rozsiri jednu plochu na oba monitory, potom se to chova jako bych mel jeden monitor s rozlisenim 2048x768, jediny hacek proc vlastne nemohu tohle nastaveni pouzit je ten, ze pokud neco roztahnu na fullscreen, tak se to natahne pres oba monitory. Existuje nejaka moznost jak nastavit, ze okno roztazene na fulscreen se roztahne jen pres prvni monitor?

Vojta1

• Návštěvník
Re: gnome na dvou monitorech
« Odpověď #2 kdy: 19 Listopadu 2008, 18:40:12 »
No mě tohle funguje normálně, když to nastavim v nvidia-settings jako Separate X screens a enable xinerama. Pak máš vlastně dvě plochy a každá je jakoby "svá", tzn. že když na jedné maximalizuješ okno, tak se roztáhne jen přes to okno, kde bylo maximalizováno.
Jenom wallpaper se mi roztáhnul přes obě obrazovky, ale to už neni tak podstatný.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.