Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přestal fungovat zvuk  (Přečteno 2639 krát)

FapoX

• Návštěvník
Přestal fungovat zvuk
« kdy: 08 Dubna 2008, 08:20:14 »
Omlouvám se za tak hloupý dotaz, ale používám Ubuntu jenom týden. Zničeho nic mi přestal fungovat zvuk. Zkoušel jsem restartovat, ale nepomohlo to. Please help me.

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
Re: Přestal fungovat zvuk
« Odpověď #1 kdy: 08 Dubna 2008, 08:40:09 »
podivej se do system - sluzby -zvuk, jakou zvukovku pouzivas a jestli mas nastavenou alsu jako vychozi - tam si taky muzes vyskouset zvuky. Kdyz to nepujde, tak zadej to terminalu "alsamixer" a koukni, jestli na spodu u vstupu mas vsude OO - pokud je tam MM, tak je to spatne  - teda najet sipkame k jednomu vstupu a stlac M - melo by se to MM zmenit na OO - pak uz muzes sipkou navrch pridat....
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

FapoX

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 08 Dubna 2008, 08:56:18 »
Bylo tam MM, změnil jsem, restartoval, ale nic se  nezměnilo.

Pavel Půlpán

« Odpověď #3 kdy: 08 Dubna 2008, 08:58:17 »
Po restartu je tam opět MM==mute nebo nefunguje ani přes to, že je zvuk povolenej?

FapoX

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 08 Dubna 2008, 09:01:12 »
Nefunguje ani když je povolenej

Pavel Půlpán

« Odpověď #5 kdy: 08 Dubna 2008, 09:04:55 »
Proběhla v období, kdy přestal fungovat zvuk, nějaká aktualizace?

Pro sychr ještě pošli výpis:
Kód: [Vybrat]
lspci | grep Audio

FapoX

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 08 Dubna 2008, 09:09:03 »
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) High Definition Audio Controller (rev 03)
06:01.0 Multimedia video controller: Conexant CX23880/1/2/3 PCI Video and Audio Decoder (rev 05)

Aktualizace -ne. Jenom jsem instaloval Real Player

Krtek007

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 09 Dubna 2008, 07:37:19 »
Ahoj,
dopadl jsem jaksi stejne - linxu mam okolo tydne 8.04. S instalaci mi pomahal kamos. Zvuk fungoval. Ted presne nevim
kdy (repro mam casto vyple), ale vcera jsem zjistil, ze si ani neskrtnu - v nastaveni zvuku jsem zkousel vse mozne.
Nemuze se jednat o nejaky problem v updatech (kazdy den provadim aktualizace)? Instaloval jsem si navic drivery
pro prehravani videa.

Diky za rady
AMD BE-2400, Gigabyte GA-MA78GM-S2H, 4GB RAM, Saphire Radeon HD3650, HP LP2465

FapoX

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 09 Dubna 2008, 12:02:28 »
Já zkusil restarovat a zkusil recovery mode. Jinak jsem zadal v System-Nastaveni-Zvuk:

karta Devices: Sound Efects - Autodetect, Music and Movies - Autodetect, Audio Conferncing - Autodetect + ALSA - Advanced Linux Architecture, Default Mixer tracks - CA0 106 (Alsa mixer)

Restart. Mělo by snad pomoci. Taky mám Linux týden
-------------------
Objevil jsem v Applications-Zvuk a video-Gnome mixér pro ALSA tuto chybovou hlášku:

Bad key or directory name: "/apps/gnome-alsamixer/display_mixers/": Key/directory may not end with a slash (/)
Bad key or directory name: "/apps/gnome-alsamixer/display_names/": Key/directory may not end with a slash (/)
Bad key or directory name: "/apps/gnome-alsamixer/display_names/": Key/directory may not end with a slash (/)
Bad key or directory name: "/apps/gnome-alsamixer/display_mixers/": Key/directory may not end with a slash (/)
« Poslední změna: 10 Dubna 2008, 02:03:57 od Anna Taliánová »

FapoX

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 10 Dubna 2008, 09:21:16 »
Myslím, že tohle nic neřeší. Zkoušel jsem návod na http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=205449, po restartu OK. Pak jsem zkusil restartovat ještě jednou a zase bez zvuku. Nevím, jestli se tam nějak něco nebije.

Po  spuštění alsamixer v terminalu po 1.restartu: OK
Card:HDA Intel
Chip: Realtek ALC880
View:(playback) Capture
Item: Headphone

po 2.restartu: K.O.
Card: CA0106                                                                 │
│ Chip:                                                                        │
│ View: [Playback] Capture  All                                                │
│ Item: IEC958   

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.