Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: instalace [vyřešeno], TV karta WinFast 2000, modem Siemens M35i  (Přečteno 2327 krát)

xxxmitschxxx

• Návštěvník
Dobry den, jsem totalni zacatecnik co se tyka Linuxu a potreboval bych se zeptat na par informaci.

Moje PC AMD 800Mhz, Ram 256mb, HDD 20GB rozdeleny na oddil C: 5Gb a D: 15 Gb.

Na C: je nainstalovany WIN_XP a asi 1.5 GB volneho mista - Win chci ho zachovat
Na D: jsou mp3 a data programu z Win... a asi 4 Gb volneho mista

Dotaz: Jak mam nainstalovat Linux (Ubuntu) abych mel moznost pri startu PC vybrat system? Predopkladam, ze se Linux bude instalovat na disk D: (nedojde ke smazani dat?? budu moct pouzivat disk jak ve win tak v linuxu??) jak to mam pripadne udelat???

Dotaz 2: Mam v PC TV kartu WinFast 2000, pujde bez problemu??? Dale se k internetu pripojuji pres GPRS modem Siemens M35i - pujde nastavit?? a jak???

Tak to by bylo prozatim asi vse....
Pokud mi nekdo odpovi budu strasne vdecny...
Pokud budete neco vysvetlovat, tak prosim polopate...jsem v Linuxu naprosta lama....ale doufam ze se to brzy zmeni...

Vsem moc Dik....
« Poslední změna: 13 Října 2007, 20:04:17 od Anna Taliánová »

Jenda

• Stálý člen
  • **
    • http://launchpad.net/people/jenda
Úplný začátečník
« Odpověď #1 kdy: 23 Června 2006, 09:41:48 »
Nedojde k instalaci na disk D - musíš ho zmenšit, o těch 4 GiB. Ubuntu to udělá, ale buď opatrný, ať neufikneš víc, než je tam volného - pak bys mohl data ztratit.
Ubuntu si pak udělá nový oddíl (nebude mít písmenko (např. E)) a na ten se nainstaluje. Doporučuju dokonce rozdělit dále na cca 2 GiB, 2 GiB a 200 MiB. Ty první dvě udělej v EXT3 systému, poslední ve swap - a první připoj jako /, druhou jako /home.
Pokud popisu nerozumíš, spusť si grafický instalátor, myslím, že rychle pochopíš, o co jde.
Navštivte nás na IRC: #ubuntu-cz @ irc.freenode.net
K mání trika a samolepky Ubuntu - případní zájemci nechť se mi ozvou.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.