Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Databazový přehrávač videa  (Přečteno 1825 krát)

Veselá#Houba

• Aktivní člen
  • *
  • Já vím co jsi zač! Jsi houba viď?
Databazový přehrávač videa
« kdy: 28 Března 2008, 18:20:49 »
Zdravíčko vespolek.
Potřeboval bych poradit ohledně vhodného přehrávače videa, který by uměl seznam videa nacpat do nějaké databáze.

Na muziku jsem si oblíbil Amarok s MySQL databází. Existuje něco podobného i pro video? Abych si videa (např. videoklipy) pěkne naindexoval a pak v nich mohl snadno vyhledávat v prostředí přehrávače?

Něco jako MediaCenter, ale jenom program, ne celé prostředí :)

Předem děkuji za návrhy.

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
Re: Databazový přehrávač videa
« Odpověď #1 kdy: 01 Dubna 2008, 15:12:23 »
Informace o videu cpe do databáze MythTV (wiki.mythtv.org), byť je primárně určená na nahrávání z televize, umí (resp. plugin mythvideo umí) i filmy, které máš na disku. Umí postahovat plakáty a informace typu osoby režiséra, data natočení, atp, můžeš si to i sám poeditovat. Do databáze ukládá i příkaz, kterým to přehrát, takže můžeš vedle vnitřního přehrávače použít i mplayer nebo něco úplně jiného, opravit poměr stran, přidat titulky atd.. Je to přístupné i přes webové rozhraní (v poslední verzi 0.21 dosti vylepšené).

Nicméně GUI je stavěno spíš na to, že poběží na televizi s dálkovým ovladačem než na desktopu s klávesnicí a že bude promítat spíš filmy než videoklipy - takže je podobnější mediacenteru než amaroku.

Veselá#Houba

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 01 Dubna 2008, 17:32:11 »
ok, diky za rady, mrknu na to a pak se ozvu :)

Veselá#Houba

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 02 Dubna 2008, 08:28:02 »
Tak přesně jak jsi říkal: Není to úplně to samé jako Amarok, ale má to něco do sebe. Ze začatku jsem teda malinko bojoval s nastavením, ale teď už to šlape jak má. Díky za rady! :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.