Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problem s nVidia 6200  (Přečteno 3881 krát)

danciak

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 82
problem s nVidia 6200
« kdy: 12 Dubna 2008, 10:33:54 »
caute,skusal som na windowse lepsi ovladac na moju graficku kartu http://www.shop-it.sk/axeco/?Mode=Sti&StiId=78181, tak potom som si ho chcel nahodit aj na Ubuntu, ale na internete som ho nasiel iba pre windows http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=N6200%20Series
prosim vas neviete mi poradit, ci sa to bude dat ovladac pre windows nejak nainstalovat aj na Ubuntu???
islo by to, keby som to nainstaloval cez wine???
vopred vdaka  :)
« Poslední změna: 18 Dubna 2008, 09:49:12 od danciak »

Martin 'Želva' Malý

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2438
  • Zalezlej v krunýři
    • Želvův zápisník
Re: nVidia 6200
« Odpověď #1 kdy: 12 Dubna 2008, 13:32:40 »
Myslím, že tohle fakt nejde. Wine snad nemá přístup ani k USB portům, takže asi nebude mít přístup ani k monitoru :(

Co ti nevyhovuje na návodu na wiki?
Osobní počítače jsou nanic a opravdu nikdy nedělají to, co se po nich chce. Fakt. I když na něm třeba běží Debian, Ubuntu, Arch, Widle, Mac, je to skoro furt to samé... :-(

Pokud mi dáváte zápornou karmu, budu rád, když mi napíšete proč, abych aspoň věděl, jak jsem vám uškodil. ;-)

danciak

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 82
Re: nVidia 6200
« Odpověď #2 kdy: 12 Dubna 2008, 14:10:39 »
tie ovladace s wiki mi nevyhovuju
mam problem najst dobry ovladac na grafiku, lebo ked neni oroginal tak mi posunie cely obraz na monitore, na windows sa mi to podarilo stiahnut z original stranky mojej grafiky,ale je tam iba verzia ovladaca pre windows
ked som ten ovladac naistaloval tak to uz bezalo normalne, ale chcem to este rozbehat na Ubuntu

monitor http://v-bit.ekatalog.biz/zbozi/19-lcd-asus-vw192s-black-5ms-repro/detail.aspx?p=z:83291

Pavel Půlpán

Re: nVidia 6200
« Odpověď #3 kdy: 12 Dubna 2008, 14:18:33 »
Ovladač pro grafiku nVidia?

A co nejnovější přímo od výrobce: http://www.nvidia.com/object/unix.html

danciak

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 82
Re: nVidia 6200
« Odpověď #4 kdy: 12 Dubna 2008, 15:25:57 »
som skusal, ale nejde to...
ide mi to iba s tymto ovladacom, ale ten ovladac je iba pre windows http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=N6200%20Series
neda sa nejak tento ovladac prerobit aby isiel aj pod Ubuntu???

Pavel Půlpán

Re: nVidia 6200
« Odpověď #5 kdy: 12 Dubna 2008, 16:00:20 »
Jde ti o ten ovladač a ne ten balast okolo? Ovladače pro Windows samozřejmě kompatibilní s Linuxem nejsou.

Na nějaký cpaní přes ndiswrapper zapomeň, N6200 není zas tak novej čip a s nativníma ovladačema by prostě měl chodit. Nejlepší bude, když popíšeš, kde instalace a provoz ovladačů zadrhává. S tím už ti někdo třeba pomůže...
« Poslední změna: 12 Dubna 2008, 16:02:03 od Pavel Půlpán »

danciak

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 82
Re: nVidia 6200
« Odpověď #6 kdy: 12 Dubna 2008, 16:36:41 »
ide mi o ten ovladac...
jednoducho problem je v tom ze mam obraz na monitore posunuty do pravej strany a manualne cez monitor sa neda posunut spat
a ide o to ze ten isty problem som mal pod windowsom a ked som si naistaloval ten ovladac tak to uz bezi normalne,ale na Ubunutu nemozem zohnat presne ten isty...

danciak

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 82
Re: problem s nVidia 6200
« Odpověď #7 kdy: 14 Dubna 2008, 15:04:12 »
prosim vaaaas, nenajde sa niekto kto by mi vedel pomoct???vdaka  :)

Pavel Půlpán

Re: problem s nVidia 6200
« Odpověď #8 kdy: 14 Dubna 2008, 15:19:00 »
Po troše googlování jsem narazil na malou konzolovou utilitku xvidtune, která by posun obrazu měla zvládat.

danciak

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 82
Re: problem s nVidia 6200
« Odpověď #9 kdy: 14 Dubna 2008, 15:53:18 »
prosim ta a nevies ako by som to mal naistalovat ci nastavit???lebo niesom v Ubuntu este tak zbehly,diky

Pavel Půlpán

Re: problem s nVidia 6200
« Odpověď #10 kdy: 14 Dubna 2008, 16:21:50 »
Nainstaluj to jako jakejkoliv jinej balík z repozitářů. Tedy přes Synaptic nebo příkazem:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install xvidtune

danciak

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 82
Re: problem s nVidia 6200
« Odpověď #11 kdy: 15 Dubna 2008, 22:38:11 »
skusal som to...a ide to,len neviem ako to mam ulozit do xorg.conf aby mi nastavenie ostalo aj po restarte pc

Pavel Půlpán

Re: problem s nVidia 6200
« Odpověď #12 kdy: 15 Dubna 2008, 22:59:16 »
Po seřízení obrazu pomocí xvidtune by tam mělo být někde tlačítko Show. Po kliknutí by se měl zobrazit řádek s modeline. Ten vložíš do sekce Monitor v xorg.conf. Například tedy:
Kód: [Vybrat]
Section "Monitor"
...
ModeLine "1440x800"  120.24  1440 1528 1680 1920  800 801 804 835  -HSync +Vsync
...
EndSection

{MRX}

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 14
Re: problem s nVidia 6200
« Odpověď #13 kdy: 16 Dubna 2008, 11:53:27 »
Posunutie obrazu mi robi bezne aj pod win, aj pod lnx na crt monitore - tiez nV GF 6200... Vacsinou staci trafit spravne rozlisenie a obnovovaciu freq (u mna na starej 17" je to 1152x864 @ 75Hz) a je pokoj. Nastavujem po instalacii standardnych ovladacov v nvidia-settings (alt+F2 a napisat nvidia-settings). Vyskusaj sa pohrat s roznymi kombinaciami (karta X Server Display Configuration, zmeny odskusas cez apply).

Ak sa ti podari najst spravne nastavenia, spustis nvidia-settings cez gksudo (jedno ci cez alt+F2 alebo konzolu napises gksudo nvidia-settings), nastavis, aplikujes zmeny a das save to X configuration file. Ja pouzivam rovnake nastavenia ako mam pod win a ziaden problem.  8)

Lepsie, podrobnejsie a jednoduchsie to napisat neviem...  ;)
Samozrejme mozes editovat aj rucne xorg.conf   :)
« Poslední změna: 16 Dubna 2008, 12:01:06 od {MRX} »
Born to be root

Archlinux + Debian Sid

danciak

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 82
Re: problem s nVidia 6200
« Odpověď #14 kdy: 16 Dubna 2008, 17:27:37 »
klikal som na tlacidko show ale nechce mi nic zobrazit...

Pavel Půlpán

Re: problem s nVidia 6200
« Odpověď #15 kdy: 16 Dubna 2008, 19:39:05 »
Tak po srovnání obrazu spusť v konzoli příkaz:
Kód: [Vybrat]
gtf 1440 900 75

Vypočítá modeline taky. Samo si tam dosaď svoje parametry. První dva parametry se týkají rozlišení, třetí je obnovovací frekvence monitoru.

danciak

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 82
Re: problem s nVidia 6200
« Odpověď #16 kdy: 19 Dubna 2008, 11:00:17 »
uz som prisiel na to ako odcitat hodnoty z xvidtune  :)
http://chudaci.ic.cz/xvidtune.jpg
a zapisem to tak
Kód: [Vybrat]
Modeline "1440x900_60" 106 1440 1692 1844 1904 900 903 909 934 -HSync +Vsyncale mam este jeden problem, cez xvidtune som posunul obraz na maximum aky mi dovolil ale este mi ho celkovo treba posunut o 2cm, neviete nahodou ci neni este nejaky program pomocou ktoreho by som to uz posunul na normalny stav??? vdaka
« Poslední změna: 08 Května 2008, 12:10:05 od danciak »

danciak

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 82
Re: problem s nVidia 6200
« Odpověď #17 kdy: 23 Dubna 2008, 11:20:24 »
prosim vas, nepozna niekto este nejaky program na posun obrazovky???

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.