Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: do prechodu na dappera nefunkcni zvuk  (Přečteno 2556 krát)

ydeno

• Návštěvník
do prechodu na dappera nefunkcni zvuk
« kdy: 23 Června 2006, 16:26:55 »
Zdravim

Po prechodu z Breezyho na Dappera mne prestala fungovat zvukova karta Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family), error ktery mne to hlasi modprobe: FATAL: Error running install command for sound_slot_0

podle mne se musi nastavit v /etc/modprobe.d/aliases neco ?

za nakopnuti dekuji

Roman

shadowman

• Aktivní člen
  • *
    • Forum o lidech
« Odpověď #1 kdy: 23 Června 2006, 17:53:44 »
Ahojte...ja mam rovnaky problem...v Breezym mi zvuk isiel uplne vpohode, akurat som len musel doinstalovat nejake kodeky...Video mi ide vpoho aj teraz, ale zvuk vobec ziadny...Ak spustim akykolvek prehravac (a to ich mam asi 5), nechcu nic prehrat...bud ani nenacitaju mp3, alebo ak ju aj nacitaju a hodia do playlistu, nechcu prehravat...Jedine XMMS mi vyhodi chybovu spravu, nech skontrolujem ci mam spravne nastaveny VYSTUPNY AUDIO PLUGIN, ci MAM SPRAVNE NASTAVENU ZVUKOVU KARTU a ci NIE JE ZVUKOVY SYSTEM POUZIVANY...kedze mi nejde ziaden zvuk, ani nic co by ho malo pouzivat, myslim ze zvukovy system je volny. co sa tyka tych vystupnych pluginov, neviem co s nimi a tiez neviem ako by som si mal nastavit (pripadne skontrolovat nastavenia) zvukovu kartu...

Dakujem vsetkym za pomoc!!!
MY-SIG
Fórum o ľuďoch pre ľudí
Nothing is so unreal to be so unbelievable...just open your mind and feel it at all!

shadowman

• Aktivní člen
  • *
    • Forum o lidech
« Odpověď #2 kdy: 23 Června 2006, 18:27:07 »
OK, zvuk uz som rozchodil...ani neviem ako ale uz to ide proste...:D
MY-SIG
Fórum o ľuďoch pre ľudí
Nothing is so unreal to be so unbelievable...just open your mind and feel it at all!

shadowman

• Aktivní člen
  • *
    • Forum o lidech
« Odpověď #3 kdy: 24 Června 2006, 19:35:17 »
OK, tak zvuk ide, ale napriklad v KDE mi funguje len AmaroK, v GNOME mi funguje len Kaffeine, RythmBox vobec akosi nevie nacitat mp3 z umiestnenia (ako do kniznice) ani ked importujem len jednotlivy subor... A XMMS mi zasa hlasi chybu, ze sa nepodarila inicializovat kniznica ALSA (alebo nieco take), pritom mam ALSU nainstalovanu (a to niekolko kniznic) a tiez ALSU vyuziva aj AmaroK, a ten funguje...az na to, ze sa tam da vybrat plugin XINE alebo ARTS, ja som chcel skusit zmenu, tak som z povodneho XINE zmenil na ARTS, AmaroK po chvilke spadol a odvtedy mi funguje len ARTS, XINE hlasi nejaku chybu...

Nevedeli by ste niekto ako to opravit???
MY-SIG
Fórum o ľuďoch pre ľudí

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.