Zdravím, mám problém s počítačem. Něco je někde hardwarově špatně, počítač je nestabilní, často padá, za poslední měsíc se mi už dvakrát stalo že se mi kompletně zhroutily win XP a musel jsem je reinstalovat. Ubuntu na tom bylo zatím vždycky líp než widle, bývali stabilnější a nedocházelo k žádným ztrátám dat :o)))
Až do včerejška :o(
Včera mi po zamrznutí a po restartu už Ubuntu nenaběhly. Při bootování se objeví ten obrázek stavu spouštění systému (říká se tomu myslím usplash) a když doběhne až na konec, v počítači se ozve podivný zvuk (něco jako když by se najednou zastavil cd-rom nebo snad i harddisk, je to takové cvaknutí) na monitoru bliká kurzor, jdou psát znaky ale nic to nedělá.
Při spouštění do recovery modu to při bootování vypíše jeden fail (failed to access '/dev/disk/by-uuid/mocmocčísel': no such file or directory mount:speciální zařízení /dev/disk/by-uuid/jináčísla neexistuje), ale mám dojem že se mi tenhle fail zobrazoval i dříve, takže to možná nemá spojitost.
Po spuštění GDM a přihlášení mi to zahlásí Failed to initialize HAL! Ale opět nevím jestli to že se mi automaticky nemountuju zařízení má spojitost s tím že mi nenabootuje systém do normálního používání.
Takže jestli někdo tušíte co s tím, nebo alespoň víte který výpisy bych měl dodat aby se s tím něco dalo udělat budu vám vděčný. Jsem si dost jistej že s počítačem jako takovým je něco špatně(tipuju to na motherboard, protože grafika byla měněná,zdroj jsem vyměnil a paměti jsem testoval celou noc). Mám už objednanej novej počítač, takže časem nebudu závislej na tomhle, ale zatím bych se ho ještě pokusil nějak oživit, jestli by to šlo :o))))