Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: MythTV nejde - problem s prihlasenim k databazi  (Přečteno 13058 krát)

xromano

• Aktivní člen
  • *
Re: MythTV nejde - problem s prihlasenim k databazi
« Odpověď #25 kdy: 13 Května 2008, 20:35:37 »
Diky moc, uz jsem se posunul dal. Pro nemecko existuji dva ini soubory, zkusil jsem ten druhy a je to jak rikas. Vypisuje to do terminalu, vytbori to soubor a hotovo. Potud je to OK. Akorat nechapu, proc ten terminal prochazi ty programy porad dokola, i kdyz do souboru uz nezapisuje - overeno podle casu a data vytvoreni souboru. A zatim se mi nepodarilo ten xmltv.xml predhodit mythfill databazi. Ale to uz snad nejak pujde, zkusim znova projit vsechny kroky, co jsi mi poradil. Jeste jednou diky.

xromano

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #26 kdy: 22 Května 2008, 08:39:27 »
Takze jsem bojoval dal, ale bezvysledne. Jak uz jsem napsal, tak console Tvxb vypisuje kanaly, bohuzel porad dokola, bez pauzy, coz kupodivu dost zatezuje procesor. xmltv.xml byl jednou vytvoren a uz se do nej nic nezapisuje, nejak se neaktualizuje, i kdyz ta console porad jede. Presto jsem zadal ten prikaz k naplneni databaze a kupodivu se mi ve vypisu kanalu v backendu objevili moje kanaly. Jenze nejede ani jeden. Presneji receno jeden, ten nejmene zajimavy. Nejde mi prepnout program, nejde mi nic jineho. Tak tomu nerozumim. Diky za kazdy dalsi napad.

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
« Odpověď #27 kdy: 22 Května 2008, 09:37:56 »
Takze jsem bojoval dal, ale bezvysledne. Jak uz jsem napsal, tak console Tvxb vypisuje kanaly, bohuzel porad dokola, bez pauzy, coz kupodivu dost zatezuje procesor. xmltv.xml byl jednou vytvoren a uz se do nej nic nezapisuje, nejak se neaktualizuje, i kdyz ta console porad jede. Presto jsem zadal ten prikaz k naplneni databaze a kupodivu se mi ve vypisu kanalu v backendu objevili moje kanaly. Jenze nejede ani jeden. Presneji receno jeden, ten nejmene zajimavy. Nejde mi prepnout program, nejde mi nic jineho. Tak tomu nerozumim. Diky za kazdy dalsi napad.

Hmm.. zkus odstranit ten parametr --NoConsole a promazat cache TVxb...

Co se týče těch kanálů - v tom právě spočívá nevýhoda tvxb proti xmltv, že je musíš ručně přiřadit k naladěným programům, nebo naladit. V principu je to jednoduché, pokud těch programů nemáš příliš mnoho :) Pokud víš, na jakých frekvencích který program vysílá, je nejjednodušší to udělat přes mythweb (v seznamu kanálů prostě frekvence připsat k programům, které vložilo tvxb a ostatní smazat), pokud ne, je potřeba nejprv proladit co se dá v mythtv setupu a potom v mythfrontendu pomocí knoflíku "I" nebo "M" (teď si nejsem jist) při sledování jednotlivých programů připsat správné xmltvid (to je to, co je v tvxb.ini v hranatých závorkách [doporučuji, aby bylo stejné jako název stanice který je v tvxb.ini v kolonce name= občas se plete co kam napsat a je-li to stejné, je to jen výhoda]). Potom buď v mythtv setupu nebo přes mythfrontend zbývá smazat nepotřebné kanály a doladit ostatní detaily (hlavně číslo kanálu [programu] které bývá alespoň u nás ve tvaru SE15, E10, tedy podle frekvence, což je vhodné předělat na klasické 1, 2, neboť jinak to nepřepneš na ovladači jinak než šipkama). K večeru nebo zítra sem zkusím hodit nějaké screenshoty, ten popis takhle zní dost krkolomně, byť až tak komplikované to není :) Princip toho celého spočívá v tom, že v databázi mythtv se propojí údaje o kanálech a o programu televizních stanic, a to přes xmltvid daného programu, takže mythtv ví co se kdy vysílá a kam co přepnout.

xromano

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #28 kdy: 23 Května 2008, 19:21:35 »
Aha, tak ted se priznam, ze jsem to moc nepochopil... Kazdopadne diky, zkusim to a dam vedet :)

Rincewind

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #29 kdy: 23 Května 2008, 22:21:53 »
ještě nějakej ten screenshot:

Obrazovka nastavení kanálu -  jméno, volací značku i xmltvid doporučuji stejné, číslo v číselném tvaru :)

Obrazovka mythwebu (nastavení - tv - kanály) - asi nejpohodlnější cesta k úpravě inforamcí o kanálech
freqid je frekvence, důležité je sourceid, pokud jsi více experimentoval s nastavením, je možné že se některé kanály "zapoměly" u čísla karty které není aktuální - neváhej je smazat.

xromano

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #30 kdy: 24 Května 2008, 08:24:53 »
Ten mythweb jsem nainstaloval, ale nikde nenasel spoustec a terminal vypisuje hlasku, ze "mythweb" je neznamy prikaz. Ale budiz. rozumim i tomu,  ze musim propojit databazi s programem. Jenze kdyz se kouknu do nastaveni frontendu  (system), tak mi to tvrdi, ze databaze neni naplnena. Prestoze xmltv.xml existuje, jsou tam kanaly, co chci a zadal jsem ten prikaz na rucni vyplneni databaze. Backend mi vypisuje ruzne programy, podle jmen a oznaceni stanic uz "zna" vsechny, co mam na kabelu, ma tam spoustu programu oznacenych tim SE1 atd. Cili tady by asi probelm byt nemel. Kdyz spustim sledovani TV, tak mi spusti jeden kanal, nedaji se prepinat programy, proste nic. diky moc, budu si hrat dal, snad jeste na neco prijdu.

Rincewind

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #31 kdy: 24 Května 2008, 13:13:50 »
Mythweb se "spouští" v prohlížeči http://localhost/mythweb/

To přepínání nejde ani tak že dáš šipku nahoru/dolů a pak enter?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.