mozna ze by se patrilo predem rict ze jsem vlastne slovak, ale cestina mi (doufam) nedela potize a myslel sem ze by mi treba nejaky lidi mohli spatne rozumet, tak pisi hezky cesky.
takze se mi podarilo preinstalovat ten linux, tentokrat jsem peclive dohledl aby jsem nevynechal jmeno a heslo, vsechno ok ubuntu fici!!

dokonce se mi (sice pracne) ale nakonec podarilo i zprovoznit i adsl internet (
http://vigor318.ic.cz/Ubuntu/index.html) , podle navodu, ktery jsem tady nekde nasel jsem udelal aktualizace a podobny ritualy.(novy kernel atd) hodil jsem si svoji oblibenou operu, nejaky xmms, vlc taky
takze uz mi zbyva vyresit jen dva drobne problemy:
1. jak zaridit aby si linux potykal i s moji epsonkou dx4050? cetl sem tady pry to neni problem, ale nevim si rady. nenasel sem ji v zoznamu pri pridany novy tiskarny, a hledal sem taky na netu. ma to nekdo a bude tak hodny ze mi to nepise v lidske reci??
2. mam samozrejmne slovenske rozlozeni klavesnice ale nevym proc kdyz chci napsat tohle ) tak mi to hodi tohle | (podotykam ze tohle pisi z winu)
ale jinak to slape na my prekvapeni docela svizne, o dost svizneji nez muj (ted uz starej) win xp prof. proste linux is better nez win, jen kdyby nan byly nejaky poradny hry, taky ten openoffice mne *censored*, ta kompatibilita neni buhvico a taky kdyby byl pro nej photosthop...