Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak se zbavit nefunkcniho RealPlayeru?  (Přečteno 2790 krát)

xromano

• Aktivní člen
  • *
Jak se zbavit nefunkcniho RealPlayeru?
« kdy: 05 Dubna 2008, 10:59:20 »
Zdravim, zase jsem narazil na problem... Zkusil jsem si podle navodu na wiki a ve foru nainstalovat Real Player na sledovani stremu ceskych televizi. Bohuzel po instalaci nemuzu Real Player ani spustit ani odstranit. Tvrdi mi to, ze "nemam potrebna prava". Zkousel jsem to v terminalu se sudo i v Nautilovi, ale proste nic. Dokonce ani nesmim otevrit ten adresar, kde to mam nainistalovane. Vlastne ani jeden, zkousel jsem to instalovat 2x, pokazde se stejnym vysledkem. Poradite nekdo?
Dekuju.

Pepe999

• Stálý člen
  • **
Re: Jak se zbavit nefunkcniho RealPlayeru?
« Odpověď #1 kdy: 05 Dubna 2008, 13:16:01 »
Zdravim, zase jsem narazil na problem... Zkusil jsem si podle navodu na wiki a ve foru nainstalovat Real Player na sledovani stremu ceskych televizi. Bohuzel po instalaci nemuzu Real Player ani spustit ani odstranit. Tvrdi mi to, ze "nemam potrebna prava". Zkousel jsem to v terminalu se sudo i v Nautilovi, ale proste nic. Dokonce ani nesmim otevrit ten adresar, kde to mam nainistalovane. Vlastne ani jeden, zkousel jsem to instalovat 2x, pokazde se stejnym vysledkem. Poradite nekdo?
Dekuju.
Kam jsi ten realplayer stahnul a kde jsi ho instaloval?? Pokud v domovskem adresari(u me /home/pepe999/real), problem s pravy by byt nemel. Po instalaci(nechal jsem vychozi /home/pepe999/real/Realplayer)  by se mel real objevit v menu videa a zvuky v aplikacich, takze zadny problem se spoustenim v 7.10 a predtim 7.04...

xromano

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 05 Dubna 2008, 18:56:55 »
No jakozto spravna lamka jsem ho poprve narval do adresare /usr a podruhe do rootu. (/).

xromano

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 05 Dubna 2008, 18:58:18 »
Jo a stahnul jsem to na NTFS disk.  Pro Linux mam zatim jen 20 GB, takze data se snazim rvat na Windowsi partition. Ale vse ostatni zatim takhle fungovalo.

JohnyN

• Host
« Odpověď #4 kdy: 05 Dubna 2008, 20:31:12 »
Skúste sa prihlásiť pod rootom v terminále su root a zadajte heslo pre roota. Ak ešte nemáte vytvorené heslo, tak ho vytvoríte pomocou sudo passwd root.

xromano

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 06 Dubna 2008, 16:04:51 »
To jsem dokazal, ale co dal? Jsem root, ale stejne nic nemuzu smazat ani odinstalovat.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.