Jinak, přesunout GRUB jsem "zkusil" ...lépe řečeno jsem stáhl ten "super grub disk" ovšem dál jsem se nedostal..po rozbalení je to jen halda souborů a nějak jsem nepochopil co kde stím..
Stáhněte si nějaký ten iso soubor na disk a nerozbalujte ho. Pokud máte funkční windows tak třeba v neru v menu recorder, burn image (v české verzi je to myslím nazváno vypálit obraz.)
Pokud máte funkční ubuntu tak Aplikace, Zvuk a video, Brasero, vypálit obraz.
Mezikrok na který bych rád znal odpověď:
Zkuste zapojit disk s XP na stejný kablík jak byl původně a stejně tak nastavit i bios (ostatní disky odpojte). Nabíhají vám windows nebo je stále problém "hal"?
Pokud je problém tak rozchoďte windows.
Co dále - jedno z možných řešení jak bych na to šel já
1) Grub musí být na disku který je nastavený v biosu jako bootovací, je jedno jestli to bude disk s win nebo ubuntu. Protože ale chcete jej mít zapsaný na disku s ubuntu tak tento nastavte v biosu jako bootovací.
2) Nechte fyzicky připojený pouze disk na kterém máte Ubuntu, nabootujte z CD které jste si vytvořil a obnovte Grub. Nyní by jste měl po zapnutí nabootovat do Ubuntu.
3) Připojte ostatní dva disky, v biosu stále nastavený bootovací disk ten s ubuntu - mělo by po zapnutí opět nabíhat Ubuntu, v něm by jste již měl vidět i ty nově připojené disky.
4) pošlete sem opět nové výpisy příkazů z mé první odpovědi a nastavíme ručně bootování windows. - zhruba tak jak radil v minulé odpovědi petertomasy
------------------
(Pes je hlavně zakopán v tom pata disku který nechcete mít jako bootovací. Protože pokud si zvolíte v biosu bootování z CD a snažíte se nainstalovat nějaký systém tak jsou detekovány disky v pořadí všechny PATA a až po nich všechny SATA - a pokud nedokážete říci instalátoru "hele já po instalaci ale nebudu chtít bootovat z disku který detekuješ jako první ale pomocí biosu ti jako první podstrčím jiný...")