Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: přechod již nyní  (Přečteno 20867 krát)

Evžen Šubrt

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2218
    • EuGenio's Lair
Re: přechod již nyní
« Odpověď #50 kdy: 15 Dubna 2008, 13:29:16 »
mne sa po upgrade na HH  FX3 a FX2 bili. Proste ked som pustil FX3, tak mi to akoby prepisalo profil. FX3 nezvladlo moje addons a vyplo ich. Ked som pustil dvojku, musel som ich znovu pozapinat. Takisto som stratil slovensku lokalizaciu, ktoru som tiez musel nanovo doinstalovat
Hmm, to je možné, já jsem použil FFox2 jen jednou a to asi před 14 dny. Jinak používám FFox3beta, zatím spokojenost (až na občasnou pomalost, která jde v 99% zapříčiněna přítomností nafměrného mnošství různých flashů na stránce - stránky kde FFox3 úplně vytuhl shodily i dvojku a ve Winwech IEčko).

Jediné mínus zatím u FFoxu3 je nedostatek mých oblíbených rozšíření. Ale to se časem spraví.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Rincewind

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 649
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
Re: přechod již nyní
« Odpověď #51 kdy: 15 Dubna 2008, 13:47:46 »
Jinak přínos pro většinu lidí samozřejmě minimální. Opravdu by bylo better kdyby nové verze vycházeli min. po roce, lépe ale po 1.5- 2 letech, dostatečně odladěné.

Takhle vychází debian stable.

Evžen Šubrt

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2218
    • EuGenio's Lair
Re: přechod již nyní
« Odpověď #52 kdy: 15 Dubna 2008, 15:03:23 »
Citace
Jinak přínos pro většinu lidí samozřejmě minimální
Zrovna při přechodu mezi 7.10 a 8.04 toto absolutně neplatí. A to hlavně co se týče podpory hardware. Např. moje Ati Radeon HD2600XT si na GG ani neškrtla (max rozlišené 640x480 se nedá považovat za funkční grafiku), na HH jede od začátku bez sebemenšího problému i s 3D. Také podpora různých zařícení jako jsou scannery, tiskárny a dog. fotoaparáty je úplně někde jinde. Zatímco na FF a GG jsem musel prolézat fóra a zjišťovat jak tiskárnu a scanner Epson přinutit ke skenování a tisku, či jak stáhnout fotky z digitálu Kodak, v HH stačí zařízení připojit, zapnout a dát tisk, scann, stažení fotek nabídne F-Spot sám. Jestli tohle je minimální přínos, tak opravdu nevím, co byste si představoval.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

existpierre

  • Host
Re: přechod již nyní
« Odpověď #53 kdy: 15 Dubna 2008, 16:30:06 »
mne sa po upgrade na HH  FX3 a FX2 bili. Proste ked som pustil FX3, tak mi to akoby prepisalo profil. FX3 nezvladlo moje addons a vyplo ich. Ked som pustil dvojku, musel som ich znovu pozapinat. Takisto som stratil slovensku lokalizaciu, ktoru som tiez musel nanovo doinstalovat
Hmm, to je možné, já jsem použil FFox2 jen jednou a to asi před 14 dny. Jinak používám FFox3beta, zatím spokojenost (až na občasnou pomalost, která jde v 99% zapříčiněna přítomností nafměrného mnošství různých flashů na stránce - stránky kde FFox3 úplně vytuhl shodily i dvojku a ve Winwech IEčko).

Jediné mínus zatím u FFoxu3 je nedostatek mých oblíbených rozšíření. Ale to se časem spraví.

to mozes vyriesit nainstlaovanim rozsirenia  flashblock. Defaultne blokuje vsetky flash na stranke, pokial vies, kde sa nachadza dany, ktora ta zaujima, staci nan kliknut a nacita sa. Len si nie som isty, ci pojde pod FX3
« Poslední změna: 15 Dubna 2008, 16:36:47 od existpierre »

Evžen Šubrt

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2218
    • EuGenio's Lair
Re: přechod již nyní
« Odpověď #54 kdy: 15 Dubna 2008, 16:35:44 »
Citace
to mozes vyriesit nainstlaovanim rozsirenia flashblock. Defaultne blokuje vsetky flash na stranke, pokial vies, kde sa nachadza dany, ktora ta zaujima, staci nan kliknut a nacita sa.


O tomto rozšíření pro FFox2 vím, pro FFox3 jsem ho zatím na oficiálních stránkách nehledat. Vyřešil jsem to ale jednoduše (i když trochu radikálně) - v rozšířeních u FFoxu3 jsem vypnul flash kompletně.
« Poslední změna: 15 Dubna 2008, 16:44:32 od EuGenio »
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

wam]Spider007

  • Host
Re: přechod již nyní
« Odpověď #55 kdy: 15 Dubna 2008, 16:43:32 »
prezrel som install.rdf rozsirenia a toto rozsirenie je mozne nainstalovat aj na FX2 a takisto aj na FX3, takze nemal by byt problem.

Evžen Šubrt

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2218
    • EuGenio's Lair
Re: přechod již nyní
« Odpověď #56 kdy: 15 Dubna 2008, 16:45:45 »
Citace
prezrel som install.rdf rozsirenia a toto rozsirenie je mozne nainstalovat aj na FX2 a takisto aj na FX3, takze nemal by byt problem
Díky. Možná jsem před týdnem špatně hledal nebo to od té doby oficiálně "udělali" i na FX3
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

existpierre

  • Host
Re: přechod již nyní
« Odpověď #57 kdy: 15 Dubna 2008, 16:48:24 »
ono v podstate staci rozobrat to rozsirenie, otvorit tam jeden subor, v ktorom je ta verzia a tam prepisat na vyssiu, teda pokial je to rozsirenie kompatibilne. Pre FX2 tusim na dsl.sk spravili nastroj, ktory to zmenil

wam]Spider007

  • Host
Re: přechod již nyní
« Odpověď #58 kdy: 15 Dubna 2008, 16:49:43 »
to je pravda, ale nie u vsetkych rozsireni to tak funguje. rozhodne by som to nerobil, iba ak na vlastne riziko.

mnnn

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 23
Re: přechod již nyní
« Odpověď #59 kdy: 15 Dubna 2008, 18:01:23 »
už sa teším na HH. No jednu vec neviem doteraz pochopiť. čo je také zlé na Gutsy Gibbon? podpora hardware či čo
MB Gigabyte G33-DS3R, Intel Core 2 Duo E6550 (no overclock), 2x1GB Kingston 667, Sapphire HD2600Pro 512MB (DDR2), HDD 80GB Maxtor, 60GB Seagate Barracuda (+ bad sectors :), 250GB Western Digital (SATA) 16MB cache, X-Fi XtremeGamer

zatiaľ stable WinXP SP2 (vytuningované služby, namiesto Exploreru xoblite), chystám si dať HH, zatiaľ mám v zálohe 7.10 64-bit (už trochu rozsypaný :))

hase

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2934
    • www.palenka.org
Re: přechod již nyní
« Odpověď #60 kdy: 15 Dubna 2008, 18:33:04 »
Ano, podpora HW bola asi tym hlavnym problemom. Hned po vydani GG to boli dost velke neprijemnosti so zvukom. Potom notebookari mali dost velke tazkosti s detekciou wifi atd.
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

mnnn

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 23
Re: přechod již nyní
« Odpověď #61 kdy: 15 Dubna 2008, 18:58:04 »
a 7.04 bola v tomto smere lepšia?
MB Gigabyte G33-DS3R, Intel Core 2 Duo E6550 (no overclock), 2x1GB Kingston 667, Sapphire HD2600Pro 512MB (DDR2), HDD 80GB Maxtor, 60GB Seagate Barracuda (+ bad sectors :), 250GB Western Digital (SATA) 16MB cache, X-Fi XtremeGamer

zatiaľ stable WinXP SP2 (vytuningované služby, namiesto Exploreru xoblite), chystám si dať HH, zatiaľ mám v zálohe 7.10 64-bit (už trochu rozsypaný :))

hase

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2934
    • www.palenka.org
Re: přechod již nyní
« Odpověď #62 kdy: 15 Dubna 2008, 19:10:04 »
Urcite - bola spolahlivejsia a neponukala to, co nesplnala.
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

mnnn

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 23
Re: přechod již nyní
« Odpověď #63 kdy: 15 Dubna 2008, 19:18:07 »
Je lepšie nainštalovať 8.04 KDE3 alebo s KDE4? veď 4ka ešte nie je odladená, čítal som že nefungovala sieť a podobné veci…
MB Gigabyte G33-DS3R, Intel Core 2 Duo E6550 (no overclock), 2x1GB Kingston 667, Sapphire HD2600Pro 512MB (DDR2), HDD 80GB Maxtor, 60GB Seagate Barracuda (+ bad sectors :), 250GB Western Digital (SATA) 16MB cache, X-Fi XtremeGamer

zatiaľ stable WinXP SP2 (vytuningované služby, namiesto Exploreru xoblite), chystám si dať HH, zatiaľ mám v zálohe 7.10 64-bit (už trochu rozsypaný :))

honorguard

  • Host
Re: přechod již nyní
« Odpověď #64 kdy: 15 Dubna 2008, 19:59:46 »
KDE4 je ještě nedodělané. A v HH je ještě navíc velice neštastně nastavené. Nevím proč, ale když jsem to pustil poprvé tak jsem měk v KDE4 QT3... Nevím jak se tohle může stát...
Navíc tam nebyl KDM4, ale KDM 3. Myslím že nejlepší je nainstalovat HH s KDE3 a potom si nainstalovat kde4-core... Zvláště pokud KDE4 nepoužíváš...

mnnn

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 23
Re: přechod již nyní
« Odpověď #65 kdy: 15 Dubna 2008, 20:11:51 »
Plánoval som si samozrejme dať Kubuntu s KDE3 ale čo som čítal na nete (neviem či tu či niekde inde), ale že vraj je kubuntu na vedľajšej koľaji. Už som to zažil aj sám, napr. ten Adept je taký nešikovný a čo som pozeral na screenshoty Synapticu tak vyzerá ako schopnejší apt manager. Mám si potom dať teda radšej Ubuntu HH?
MB Gigabyte G33-DS3R, Intel Core 2 Duo E6550 (no overclock), 2x1GB Kingston 667, Sapphire HD2600Pro 512MB (DDR2), HDD 80GB Maxtor, 60GB Seagate Barracuda (+ bad sectors :), 250GB Western Digital (SATA) 16MB cache, X-Fi XtremeGamer

zatiaľ stable WinXP SP2 (vytuningované služby, namiesto Exploreru xoblite), chystám si dať HH, zatiaľ mám v zálohe 7.10 64-bit (už trochu rozsypaný :))

Septyk

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 356
Re: přechod již nyní
« Odpověď #66 kdy: 15 Dubna 2008, 20:34:29 »
Tak den používání HH a asi 4x záhadně spadnul, bez pardónu prostě zhasnul a nic s ním nešlo dělat, musel jsem vypnout natvrdo laptop. Dál se pak nemůžu zbait tohodle :-/

Zkoušel jsem už nějaký tipy, ale nic :-/ Nevim jestli ještě existuje nějaký způsob, nebo si mám prostě počkat :)
NTB MSI ER710X-054CZ, AMD Athlon X2 TK-55 1,8GHz, 2GB DDR2 533MHz, ATI X1270, Atheros WI-FI, atd atd....Ubuntu 11.4

mnnn

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 23
Re: přechod již nyní
« Odpověď #67 kdy: 15 Dubna 2008, 21:05:59 »
Septyk: ja som šiel podľa tohto návodu a v poho po reštarte to nabehlo (hardware akcelerácia)
 Install from ati.com (latest version of drivers)
https://help.ubuntu.com/community/BinaryDriverHowto/ATI#head-99489608eb537a1a0346cdd3ad34209d7887714a
MB Gigabyte G33-DS3R, Intel Core 2 Duo E6550 (no overclock), 2x1GB Kingston 667, Sapphire HD2600Pro 512MB (DDR2), HDD 80GB Maxtor, 60GB Seagate Barracuda (+ bad sectors :), 250GB Western Digital (SATA) 16MB cache, X-Fi XtremeGamer

zatiaľ stable WinXP SP2 (vytuningované služby, namiesto Exploreru xoblite), chystám si dať HH, zatiaľ mám v zálohe 7.10 64-bit (už trochu rozsypaný :))

Septyk

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 356
Re: přechod již nyní
« Odpověď #68 kdy: 15 Dubna 2008, 21:18:59 »
To jedině no, já dávám přednost těm z repozitářů ovladačům, na tom laptopu si moc hry nezahraju, tak nepotřebuju plnej výkon a je s tím míń práce. Navíc s poslední verzí ovladačů přímo od ATI mi nejde pak vypnout laptop ani třeba restartovat xka :( Asi počkám na final, udělám čistou instalaci. Jinak za ty pády, co jsem popisoval výe mohl Firefox, používal jsem Minefield (nightbuild 2 dny starý), když používám betu5 z ubuntu tak už nepadá.
« Poslední změna: 15 Dubna 2008, 22:47:18 od Septyk »
NTB MSI ER710X-054CZ, AMD Athlon X2 TK-55 1,8GHz, 2GB DDR2 533MHz, ATI X1270, Atheros WI-FI, atd atd....Ubuntu 11.4

Septyk

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 356
Re: přechod již nyní
« Odpověď #69 kdy: 16 Dubna 2008, 16:52:38 »
Tak jsem rozběhal ty ovladače z repozitářů a bohužel se stalo to co jsem nedoufal. Laptop nejde vypnout, restartovat Xka atd. Vypínám přes konzoli a Xka halt nerestartuju :)
NTB MSI ER710X-054CZ, AMD Athlon X2 TK-55 1,8GHz, 2GB DDR2 533MHz, ATI X1270, Atheros WI-FI, atd atd....Ubuntu 11.4

Satannas

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 262
Re: přechod již nyní
« Odpověď #70 kdy: 20 Dubna 2008, 14:17:42 »
Tak sem to nevydržel. Smazal sem Gutsy a nahodil sem Hardy Release... a v teda musim říct, že to jede v pohodě. Snad blbovzdornější instalaci OS sem nevidel :-) . Zatim teda vsechno jede. zvuk, TV, nahravani ... Jsem teda max spokojen :-D (Jeste ze prselo. Nevim co bych jineho delal).

Martin - ViPEr*CZ*

Re: přechod již nyní
« Odpověď #71 kdy: 20 Dubna 2008, 15:59:42 »
No mě fascinuje, že to prostě na new HW nedostanu.... zjistil jsem že to je problém jádra... :( Nejde ani jiný distro. Pokaždý ten samej problém.
Disky jsou přitom na satě....a DVD také...ASUSKA....nechápu proč zrovna s tímhle HW má jádro potíže....  ::)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

JaB

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 9
Re: přechod již nyní
« Odpověď #72 kdy: 22 Dubna 2008, 21:25:17 »

Pavelp

  • Host
Re: přechod již nyní
« Odpověď #73 kdy: 23 Dubna 2008, 09:16:07 »
Asi jsem menecennej. Zkousel jsem se na tenhle odkaz dostat nejakou cestou z hlavni stranky Ubuntu. Pravda, nezkousel jsem to nejak uporne, ale presto jsem se tam nedostal. dostal jsem se na trika, na stazeni verze 6.06 LTS a leckams jinam, ale na popis upgradu ne.

Evžen Šubrt

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2218
    • EuGenio's Lair
Re: přechod již nyní
« Odpověď #74 kdy: 23 Dubna 2008, 09:48:13 »
Tak den používání HH a asi 4x záhadně spadnul, bez pardónu prostě zhasnul a nic s ním nešlo dělat, musel jsem vypnout natvrdo laptop. Dál se pak nemůžu zbait tohodle :-/
obrázek
Zkoušel jsem už nějaký tipy, ale nic :-/ Nevim jestli ještě existuje nějaký způsob, nebo si mám prostě počkat :)

To hlášení OpenGL mesa je podle mě správně. Důležité je, co vypíše fglrxinfo a hlavně jestli jede 3D akcelerace. (mě s identickým výpisem)
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.