Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Graficke prostredi  (Přečteno 5533 krát)

hrusa

• Návštěvník
Graficke prostredi
« kdy: 19 Dubna 2008, 02:55:15 »
Jak zmenit jednoduse graficke prostredi v Ubuntu nebo jaky jiny linuxovy OS je graficky lepe vyresen? Prijde mi skoda mit pocitac za 28 tisic a mit v nem toto potom co jsem videl kamaradovo Mac, ktery poridil o deset tisic levneji.
« Poslední změna: 19 Dubna 2008, 20:52:53 od Anna Taliánová »

lubos.pb

• Aktivní člen
  • *
Re: Graficke prostredi
« Odpověď #1 kdy: 19 Dubna 2008, 07:19:14 »
Už jsi zkoušel se podívat na Wiki?

Citace
mit v nem toto
To myslíš co? Trochu to víc popiš.  ;)
HP 6125
Kubuntu 8.04

Kenji

• Aktivní člen
  • *
    • Ifrit
« Odpověď #2 kdy: 19 Dubna 2008, 08:36:50 »
Nainstaluj a nakonfiguruj si v něm compiz a myslím, že bys měl být více než spokojený s grafickými efekty ;) Viděl jsi už pár videek na YouTube?
*´¨)
¸.·´¸.·´¨)
(¸.·´ (¸.·*´`*·>>>

premet

• Host
« Odpověď #3 kdy: 19 Dubna 2008, 10:22:15 »
Co třeba ukázka http://youtube.com/watch?v=E4Fbk52Mk1w nebo http://www.taimila.com/?q=node/11 a na internetu toho najdeš spousta  :).
Jo a pochybuju, že tvůj kámoš dal za Mac 18 tisíc to se mi nějak nezdá, prože PC od Applu jsou u nás pekně předražený.  ;)

hrusa

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 19 Dubna 2008, 20:40:45 »
Pekne. Myslim, ze bych byl spokojeny. Tedy pokud se mi podari vse nastavit tak, aby to stoprocentne fungovalo. S pomoci tohoto fora snad ano. Stejne si ale myslim, ze jsem si mohl priplatit a mit funkcni a pekne vypadajici OS bez toho, abych travil desitky hodin u pocitace.

premet

• Host
« Odpověď #5 kdy: 19 Dubna 2008, 20:49:58 »
No myslím, že mluvím za většinu lidí zde, že nemají Linux hlavně kvůli tomu jak vypadá jejich grafické prostředí. Tady si asi moc nepostěžujete. Samozřejmě jste si mohl připlatit více a koupit si třeba počítač od Applu, který má pěkný operační systém, ale jako každý má také své nevýhody. Nebo si koupit "moderní" Windows Vista, které má Aero a nový vzhled narozdíl od XP. My máme Linux kvůli jeho jiným přednostem a navíc má tu výhodu, že si můžu vybrat jaké prostředí chci a jak bude vypadat pokud budu chtít  ;) .

Prijde mi skoda mit pocitac za 28 tisic a mit v nem toto potom co jsem videl kamaradovo Mac, ktery poridil o deset tisic levneji.
Nikdo vás k Ubuntu nenutil nebo snad ano ??
« Poslední změna: 19 Dubna 2008, 20:52:30 od Premet »

lubos.pb

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 19 Dubna 2008, 21:11:43 »
Stejne si ale myslim, ze jsem si mohl priplatit a mit funkcni a pekne vypadajici OS bez toho, abych travil desitky hodin u pocitace.

Když už jste se rozhodl že vyzkoušíte Linux, tak nač ten pláč? Žádný z operačních systémů není funkční navěky, tedy ani ten Váš "pomyslný" za připlacení. Ale vše je jen na Vás, pro co se nakonec rozhodnete.  ;)
HP 6125
Kubuntu 8.04

honorguard

• Host
« Odpověď #7 kdy: 19 Dubna 2008, 21:24:58 »
No tak ten tvůj příspěvek mě fakt dostal

1) Linux je operační systém, který si zakládá na funkčnosti a stabilitě. Myslím, že snad nikdo ho nemá kvůli tomu jak může vypadat. Máme ho kvůli tomu, že je zdarma a je super. Navíc bych řekl, že ten kdo ho má tím dělá i správnou věc.
2) Tvá poznámka o tom, že musíš kvůli vzhledu trávit desítky hodin u PC mě docela uráží. Sice jsem s tím do budoucna vůbec nepočítal, ale donutil jsi mě nahrát na internet několik snímků mé plochy. V ŽIVOTĚ  jsem nestrávil nastavováním plochy více jak hodinu a půl. Ty plochy co jsou v odkazech jsem nastavoval cca 30 minut a to jsem si s tím jen hrál... Momentálně provozuje KDE4 a  Compiz, který přiznávám trvá trochu déle nastavit, ale již po instalaci je moc pěkný. Já osobně jsem se v něm hodinu hrabal jenom kvůli tomu, aby vypadal k obrazu mému.

http://img4.net/pupload/view/8785

Screeny Compizu distra EasyBuntu můžeš vidět na
www.easybuntu.i67.org
« Poslední změna: 20 Dubna 2008, 00:47:47 od Anna Taliánová »

Kenji

• Aktivní člen
  • *
    • Ifrit
« Odpověď #8 kdy: 19 Dubna 2008, 22:59:58 »
1) Linux je operační systém který si zakládá na funkčnosti a stabilitě. Myslím že snad nikdo ho nemá kvůli tomu jak může vypadat. Máme ho kvůli tomu že je zdarma a je super. Navíc bych řekl že ten kdo ho má tím dělá i správnou věc.
Já ho mám rád ještě z jiných důvodů než kvůli funkčnosti, stabilitě. Mám ho rád kvůli jeho filosofii, historii a komunitě.
*´¨)
¸.·´¸.·´¨)
(¸.·´ (¸.·*´`*·>>>

honorguard

• Host
« Odpověď #9 kdy: 19 Dubna 2008, 23:07:50 »
Jasně, sry, to jso důvody co mě v tom rychlém rozezlení jen nenapadly... já třeba úplně zbožňuju tohle forum... koukám sem dřív než zapnu jabber/icq/msn a kouknu na maily :D

Kenji

• Aktivní člen
  • *
    • Ifrit
« Odpověď #10 kdy: 20 Dubna 2008, 10:28:27 »
Přesně tak :) Vždy, ať už jsem používal jakýkoliv Linux, cítil jsem se členem této komunity jakobych používal Ubuntu a fórum jsem navštěvoval stále. Nevidím rozdíly mezi Linuxy, je to jedna velká rodina ať už někdo má Ubuntu. OpenSUSE nebo Gentoo (na které se taky chystám :) ), případně Unixy jako FreeBSD, OpenBSD, možná i Mac OS X.
*´¨)
¸.·´¸.·´¨)
(¸.·´ (¸.·*´`*·>>>

ufaak

• Závislák
« Odpověď #11 kdy: 20 Dubna 2008, 10:42:46 »
Ty plochy co jsou v odkazech jsem nastavoval cca 30 minut a to jsem si s tím jen hrál...

na techhle screenech jsou na plose hezci obrazky, nez to WC posledne ;D
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

premet

• Host
« Odpověď #12 kdy: 20 Dubna 2008, 10:46:37 »
Ty plochy co jsou v odkazech jsem nastavoval cca 30 minut a to jsem si s tím jen hrál...
na techhle screenech jsou na plose hezci obrazky, nez to WC posledne ;D
To je fakt  :D, ta slečna je hned první věc co upoutá pozornost očí pak až si všimnete toho okolo  :D.

honorguard

• Host
« Odpověď #13 kdy: 20 Dubna 2008, 12:15:36 »
Citace
na techhle screenech jsou na plose hezci obrazky, nez to WC posledne :D
Mno tak díky XD. Jse si dával velkej bacha aby se mi tam nevyskytoval ten hajzl a plác a ty mi to sem napíšeš XD.
XD XD XD. Málem jsi mě v práci zabil smíchy XD.

ufaak

• Závislák
« Odpověď #14 kdy: 20 Dubna 2008, 15:59:06 »
;D
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

hrusa

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 21 Dubna 2008, 14:43:37 »
Pouzil jsem Art Manager a Compiz Fussion a zacina se mi to libit. Jeste bych se chtel zeptat, jake dalsi programy muzu pouzit pro dalsi zmeny. Docela by se mi libilo takove to graficke menu na plose, kde si muzu vybirat programy. Nejaky se mi podarilo stahnout, ale neumim to rozchodit. Navic je urcene pro kde a ja mam gnome. To by ale snad nemelo vadit nebo ano? Program jsem rozbalil do adresare a nevim jak ho nainstalovat. Jsem holt zacatecnik a prikazovy radek mi jeste nicmoc nerika.

premet

• Host
« Odpověď #16 kdy: 21 Dubna 2008, 14:47:34 »

xromano

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #17 kdy: 26 Dubna 2008, 07:57:16 »
Vazeni, ty plochy co tady jsou se mi moc libi. Jen by me zajimalo, jak jste to udelali. Mam Gnome zhruba v te podobe, jak po instalaci a netusim, co s tim dal... Na KDE si zatim netroufam, podle tohoto fora je pro zacatecniky lepsi Gnome. Priznavam ale, ze jsem vypnul Compiz....Ten se mi moc nelibi, ruzne vlneni oken pri presouvani me spis rusi. Kdyz dam ale na plochu nejakou fotku, tak se mi rozdeli na dve poloviny, protoze mam stale pripojenou TV k TV-Outu, takze pulka fotky je na LCD a druha na TV :( Takze premyslim, co s tim...

Uups, omluva, priste napred doctu thread a pak budu pokladat blbe dotazy.... Diky za ty odkazy, musim to projit :)

honorguard

• Host
« Odpověď #18 kdy: 26 Dubna 2008, 10:18:53 »
Taky by ti určitě pomohlo nějaké hezké GTK téma... hledej na gnome-look.org. Tam si určitě najdeš nějaký hezký vzhled...

mindi

• Návštěvník
« Odpověď #19 kdy: 26 Dubna 2008, 11:19:28 »
Když už je tu řeč o grafickém prostředí... Netuší někdo, jak v HH "donutit" Qt4 a Qt3, aby používaly nevyhlazované písmo?

V GG to bez problému fachalo, když jsem používal v Gnome nevyhlazované písmo (používám s oblibou MS fonty, nevyhlazené), tak v Qt4 aplikacích (např. smplayer) bylo písmo také nevyhlazované - vypadalo to pěkně jednotně a unifikovaně.

Teď, jak jsem dal upgrade na HH, tak se mi písmo v Qt aplikacích vyhlazuje... a nemůžu se toho nijak zbavit... je to opruz... :'(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.