Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Prepinanie klavesnice  (Přečteno 2319 krát)

yanick

• Návštěvník
Prepinanie klavesnice
« kdy: 23 Dubna 2008, 13:20:20 »
Vcera som prisiel na to, ze mi nefunguje prepinanie klavesnice v gnome. Mal som nastavene ALT+ALT a ScrollLock LED, ked je aktivne alternativne rozlozenie. Pri vyskume som zistil, ze sice ALT+ALT nechodi a nezapina sa ScrollLock, ale ked si v gnome nastavim prepinanie klavesnice na klavecu ScrollLock, tak sa prepne. (ale led-ka si to nevsima a mam to nastavene aj v xorg.conf)
Ma tento problem este niekto iny, je to bug v ubuntu alebo je to len moja chyba v nastaveni (asi najskor :) )?
Vdaka za odpoved
« Poslední změna: 29 Dubna 2008, 15:46:44 od Anna Taliánová »

Lenny

• Návštěvník
Re: Prepinanie klavesnice
« Odpověď #1 kdy: 26 Dubna 2008, 16:25:44 »
Jj, me se stava neco podbneho. Mam defaultne nastaveny prepinani na kombinaci alt + alt a to nefacha:-( prepnuti kliknutim mysi na ikonku USA/CZ facha bez problemu...podotykam ze pri aktualizaci z GG jsem rozhodne nic s klavesnici nemenil, nicmene po rebootu po instalaci uz to nefachalo:-(

Belerby

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 29 Dubna 2008, 15:18:41 »
Tak ja s timhle problemem pripojim.. vse v nastaveni svedci o tom ze by to melo chodit, bohuzel se nic nedeje... navic tedy mam problem ze po rebootu mam aktivni klavesnici ceskou a misto ceskych znaku to pise vselijaky mozny znaky, jen ne ty normalni... musim vzdy tu ceskou odebrat a pridat aby to chodilo normalne.

Lenny

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 29 Dubna 2008, 15:42:44 »
Jj je v tom fakt nakej bordel.
Alt + Alt se mi rozchodit nepodarilo, nicmene kdyz zatrhnu Alt + Shift tak to funguje, ovsem pouze do restartu systemu. Kdyz se znovu nabootuje tak ac je zatrzeny Alt + Alt i Alt + Shift, nefunguje ani jedno. Pak kdyz Alt + Shift odskrtnu, zavru, pak znova otevru a zaskrtnu funguje [ale opet jen do dalsiho rebootu]...Alt + Alt se mi rozchodit nepodarilo vubec:-(

nezik

• Stálý člen
  • **
    • Chalupa Himmelreich
« Odpověď #4 kdy: 29 Dubna 2008, 16:16:05 »
taky mi to nechodí. Ale objevil sem fígl, že znaky z anglické klávesnice jdou psát za pomocí kombinace: AltGr (pravej Alt) a příslušný tlačítko, takže USA klávesnici už vůbec nepotřebuju :D
Ubuntu 16.04
Kdesu není první slovo Hanáckeho opilce po probuzení, ale příkaz systému.
Ubuntu - nejlepší pařba od Diabla II. ;D

svestka

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 10 Května 2008, 16:01:48 »
Tiez mam problem s prepinanim.... Riesil som to tak, ze som zakazdym po reboote zaklikol v nastavenia alt+shift a az do dalsie rebootu to slo... Na nete som ale nasiel toto:

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/libgnomekbd/+bug/196277

strom

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 13 Května 2008, 00:02:53 »
Taky mam takový problém, a vyřešil jsem to tak na pul, v moznostech rozlozeni klavesnice jsem zapnul shift cancels capslock...

szucs

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 13 Května 2008, 15:31:23 »
Mne to funguje ako SHIFT+SHIFT

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.