Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace 8.04 - problém SDA  (Přečteno 6044 krát)

okoun

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 557
  • Debian --> Mandriva --> Ubuntu
    • Zobrazit profil
    • http://www.okouns.wz.cz
Instalace 8.04 - problém SDA
« kdy: 24 Dubna 2008, 19:53:47 »
Mám problém s instalací z live cd, pri nabíhání systému z live cd mi to hlasí při výtvoru swapu nějaké errory, po chvíli se to vyerroruje a naběhne to. dám instalaci a rozdělování disků mi nenajde na mém sata disku žádné oddíly přitom tam jsou NTFS, jeví se to jako kdyby to bylo prázdné. Nevím co s tím, starší instalace šly normálně
« Poslední změna: 25 Dubna 2008, 14:34:15 od qUAKER »
Ubuntu-64 bit 8.10 na: P4 DC -64 bit, ati HD 3870 a na: Athlonu 3000+ -64 bit, ati x1800 GTO, Ubuntu-32 bit 9.04 na notebooku MSI

Evžen Šubrt

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2218
    • Zobrazit profil
    • EuGenio's Lair
Re: instalace 8.08 - problém SDA
« Odpověď #1 kdy: 24 Dubna 2008, 19:59:13 »
Možná pomůže dát bootovací parametry
Kód: [Vybrat]
all_generic_idenebo
Kód: [Vybrat]
pci=nomsi
EDIT: Mě bez pci=nomsi končila instalace HH v BusyBoxu - na vině byla detekce SATA disku
« Poslední změna: 24 Dubna 2008, 20:01:06 od EuGenio »
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

okoun

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 557
  • Debian --> Mandriva --> Ubuntu
    • Zobrazit profil
    • http://www.okouns.wz.cz
Re: instalace 8.08 - problém SDA
« Odpověď #2 kdy: 24 Dubna 2008, 21:45:48 »
no tak to nepomohlo, prostě ten disk tam je ale nic se z nej neprecte jen se ukaze nazev disku a ze je na sate nic vic
Ubuntu-64 bit 8.10 na: P4 DC -64 bit, ati HD 3870 a na: Athlonu 3000+ -64 bit, ati x1800 GTO, Ubuntu-32 bit 9.04 na notebooku MSI

Evžen Šubrt

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2218
    • Zobrazit profil
    • EuGenio's Lair
Re: instalace 8.08 - problém SDA
« Odpověď #3 kdy: 24 Dubna 2008, 22:09:47 »
Chtelo by to konkrétně ty chybové hlášky, tj. bootovat s parametrem nosplash a bez parametru quiet.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

okoun

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 557
  • Debian --> Mandriva --> Ubuntu
    • Zobrazit profil
    • http://www.okouns.wz.cz
Re: instalace 8.08 - problém SDA
« Odpověď #4 kdy: 25 Dubna 2008, 14:31:42 »
zobrazi se toto:



Ubuntu-64 bit 8.10 na: P4 DC -64 bit, ati HD 3870 a na: Athlonu 3000+ -64 bit, ati x1800 GTO, Ubuntu-32 bit 9.04 na notebooku MSI

Martin - ViPEr*CZ*

Re: instalace 8.08 - problém SDA
« Odpověď #5 kdy: 25 Dubna 2008, 14:31:53 »
Možná pomůže dát bootovací parametry
Kód: [Vybrat]
all_generic_idenebo
Kód: [Vybrat]
pci=nomsi
EDIT: Mě bez pci=nomsi končila instalace HH v BusyBoxu - na vině byla detekce SATA disku
Mám to samé.... ještě jsem musel potom upravit z live menu.lst ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Evžen Šubrt

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2218
    • Zobrazit profil
    • EuGenio's Lair
Re: instalace 8.04 - problém SDA
« Odpověď #6 kdy: 25 Dubna 2008, 15:01:17 »
Zkoušel jsem, strejdu googla a bohužel nic. Někomu prý pomohlo all_generic_ide , vám asi ne. Zkuste zaexperimentovat s nastavením SATA řadiče v biosu (ideální by bylo AHCI nebo Native IDE , pokud vám tyto volny nabídne).

Apropos, co je to za disk a za desku (chipset, shuthbridge), výrobce)

P.S: Předpokládám, že ten SATA disk, který nezobrazuje žádné oddíli je sda7 (nebo hda7)
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

okoun

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 557
  • Debian --> Mandriva --> Ubuntu
    • Zobrazit profil
    • http://www.okouns.wz.cz
Re: instalace 8.04 - problém SDA
« Odpověď #7 kdy: 25 Dubna 2008, 15:17:56 »
napadlo mne, ze vypojim pata disky a to potom pojede, na tech patach jsou jen data tak to vadit ebude. po instalaci je tam znovu zapojim
Ubuntu-64 bit 8.10 na: P4 DC -64 bit, ati HD 3870 a na: Athlonu 3000+ -64 bit, ati x1800 GTO, Ubuntu-32 bit 9.04 na notebooku MSI

Evžen Šubrt

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2218
    • Zobrazit profil
    • EuGenio's Lair
Re: instalace 8.04 - problém SDA
« Odpověď #8 kdy: 25 Dubna 2008, 15:20:48 »
napadlo mne, ze vypojim pata disky a to potom pojede, na tech patach jsou jen data tak to vadit ebude. po instalaci je tam znovu zapojim
Určitě to zkuste. Já zase nemohl nainstlaovat kůli chybě v detekci SATA řediče - vypnul jsem ho a instalace projela OK. Po instalaci jsem SATU znovu zapnul, ale házelo to chyby a disk stejně nebyl vidět.

P.S: Nemusíte disky fyzicky vypojovat. Nejdříve je zkuste vypnout přes BIOS.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

LS

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3849
    • Zobrazit profil
    • http://linux.euweb.cz
Re: instalace 8.04 - problém SDA
« Odpověď #9 kdy: 25 Dubna 2008, 15:26:50 »
Zda se ze se jedna o obecny problem: link

Evžen Šubrt

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2218
    • Zobrazit profil
    • EuGenio's Lair
Re: instalace 8.04 - problém SDA
« Odpověď #10 kdy: 25 Dubna 2008, 15:34:25 »
Zda se ze se jedna o obecny problem: link

Ano, je to obecný problém, ale ne zas tak obecný. Jak jsem pochopil, BusyBox je prostředí zavedené v RAMdisku do doby, než "vládu" nad počítačem převezme linuxový kernel. A pokud se jádro nepodaří z nějakého důvody nahodit (hlavně z důvodu detekce hardware), místo "vytuhnutí" či rebootu zůstane systém v busyboxu - zde by mělo jít zadat nějaké další příkazy, které by případně mohli problém vyřešit.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

okoun

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 557
  • Debian --> Mandriva --> Ubuntu
    • Zobrazit profil
    • http://www.okouns.wz.cz
Re: instalace 8.04 - problém SDA
« Odpověď #11 kdy: 25 Dubna 2008, 20:09:08 »
takze, zkusil jsem to na jine sestave, ktera je fakt podobna akorat ma jinou desku, ale jinak vse je stejne, ma: 1x sata II disk, 2x PATA a 64 procik. Vse jede bez problemu  :o
Ubuntu-64 bit 8.10 na: P4 DC -64 bit, ati HD 3870 a na: Athlonu 3000+ -64 bit, ati x1800 GTO, Ubuntu-32 bit 9.04 na notebooku MSI

Evžen Šubrt

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2218
    • Zobrazit profil
    • EuGenio's Lair
Re: instalace 8.04 - problém SDA
« Odpověď #12 kdy: 25 Dubna 2008, 22:13:09 »
Doporučuju hledat na google něco o problému s konkrétná deskou, popř. přímo s jejím SouthBridge Chipem.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Olpraim

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 56
    • Zobrazit profil
Re: instalace 8.08 - problém SDA
« Odpověď #13 kdy: 27 Května 2008, 15:43:08 »
Možná pomůže dát bootovací parametry
Kód: [Vybrat]
all_generic_idenebo
Kód: [Vybrat]
pci=nomsi
EDIT: Mě bez pci=nomsi končila instalace HH v BusyBoxu - na vině byla detekce SATA disku
Mám to samé.... ještě jsem musel potom upravit z live menu.lst ;)
sorry jsem nováček v linuxu ale jak se nastavujou bootovací parametry a kde? Mě taky nájíždí vždy po startu do busyboxu. NAinstaloval jsem ubuntu 8.04 přes wubi všechno v pohodě a po instalaci to naběhne do busyboxu...:-( Tak chci zkusit ty bootovací parametry ale nemůžu najít kde se to mění... Díky moc...

Evžen Šubrt

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2218
    • Zobrazit profil
    • EuGenio's Lair
Re: instalace 8.08 - problém SDA
« Odpověď #14 kdy: 27 Května 2008, 15:49:58 »
sorry jsem nováček v linuxu ale jak se nastavujou bootovací parametry a kde? Mě taky nájíždí vždy po startu do busyboxu. NAinstaloval jsem ubuntu 8.04 přes wubi všechno v pohodě a po instalaci to naběhne do busyboxu...:-( Tak chci zkusit ty bootovací parametry ale nemůžu najít kde se to mění... Díky moc...
V grubu (taková ta volba jestli windows, linux, recovery mode) najeďte na zvolené linuxové jádro (pravděpodobně máte jen jedno - první volba, druhá je stejné jádro v recovery módu) a stiskněte klávesu "e". Dostanete se do dalšího "menu", kde najeďte na druhou položku a opět stiskněte "e". Zde můžete přidávat, ubírat a měnit parametry. Pro dokončení úprav stiskněte Enter (vrátí vás to zpět) a pak stiskněte "b" (začne startovat systém se zvolenými parametry).

P.S: Mě se stává, že při zadávání parametrů mi kdovíproč nefungují klávesy "e" a "n". Dá se to obějít stisknutím Alt a vyťukáním na 101, resp. 110 na numerické klávesnici.

P.S2: Po restartu si systém parametry nepamatuje - musíte je zadat znovu. Pro permanentní zadání parametru se musí editovat soubor /boot/grub/menu.lst
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Olpraim

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 56
    • Zobrazit profil
Re: instalace 8.08 - problém SDA
« Odpověď #15 kdy: 27 Května 2008, 16:14:14 »
Citace
V grubu (taková ta volba jestli windows, linux, recovery mode) najeďte na zvolené linuxové jádro (pravděpodobně máte jen jedno - první volba, druhá je stejné jádro v recovery módu) a stiskněte klávesu "e". Dostanete se do dalšího "menu", kde najeďte na druhou položku a opět stiskněte "e". Zde můžete přidávat, ubírat a měnit parametry. Pro dokončení úprav stiskněte Enter (vrátí vás to zpět) a pak stiskněte "b" (začne startovat systém se zvolenými parametry).

P.S: Mě se stává, že při zadávání parametrů mi kdovíproč nefungují klávesy "e" a "n". Dá se to obějít stisknutím Alt a vyťukáním na 101, resp. 110 na numerické klávesnici.

P.S2: Po restartu si systém parametry nepamatuje - musíte je zadat znovu. Pro permanentní zadání parametru se musí editovat soubor /boot/grub/menu.lst
Díky, ale nefunguje to, pořád jde do busyboxu ...tea pokud jsem to napsal spravně... Normálně na konec toho řádku udělám mezeru a napíšu all_generic_ide a dam enter ok? jestli jo tak to nefunguje ani s pci=nomsi :-( Tak člověk chce vyzkoušet Linux protože čím dál častěji slyší jak je to super a teď ten užasnej instalator wubi... Jo ten se povedl, je usper ze nemusim nic formátovat ani vytvářet žadný oddíly a nainstaluju to... Jenže pak nejde spustit. Fakt tohle mě štve...

Evžen Šubrt

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2218
    • Zobrazit profil
    • EuGenio's Lair
Re: Instalace 8.04 - problém SDA
« Odpověď #16 kdy: 27 Května 2008, 16:17:57 »
A LiveCD vám jede? (tj. pokud strčíte CD s ubuntu do mechaniky a nabootujete z něj?)
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Olpraim

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 56
    • Zobrazit profil
Re: Instalace 8.04 - problém SDA
« Odpověď #17 kdy: 27 Května 2008, 16:22:32 »
Instaloval jsem přes wubi, ten stahne z internetu a nainstaluje pri behu windows... ae myslím že někde mám ubuntu 5.10 mám najít a zkusit?

Evžen Šubrt

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2218
    • Zobrazit profil
    • EuGenio's Lair
Re: Instalace 8.04 - problém SDA
« Odpověď #18 kdy: 27 Května 2008, 16:27:48 »
Instaloval jsem přes wubi, ten stahne z internetu a nainstaluje pri behu windows... ae myslím že někde mám ubuntu 5.10 mám najít a zkusit?
Určitě nezkoušejte 5.10 - to je od současného 8.04 na míle daleko. Spíše bych doporučil stáhnout z netu LiveCD Ununtu 8.04 Hardy Heron a vypálit ho (třebas jenom na RW) a vyzkoušet.

Navíc, pokud se odebere parametr quiet a přidá parametr nosplash, bude se průběh nabíhání systému zobrazovat na obrazovce - snadno se tak identifikuje chyba, po které systém skočí do busyboxu. Potom je mnohem jednodušší ji identifikovat a odstranit.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Zdenek K. aka "djz88"

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 187
  • Join the Darkside
    • Zobrazit profil
Re: instalace 8.04 - problém SDA
« Odpověď #19 kdy: 27 Května 2008, 16:43:16 »
takze, zkusil jsem to na jine sestave, ktera je fakt podobna akorat ma jinou desku, ale jinak vse je stejne, ma: 1x sata II disk, 2x PATA a 64 procik. Vse jede bez problemu  :o

Nechci rendrovat certa na display., ale podobne I/O hlasky jsem mel take a po urcite dobe mi odesel disk, ikdyz se do sveho dne END choval, jako ze sviti slunicko.
I <3 TRANCE mjuzik
__________________
Desktop UBUNTU 9.O4 AMD64 > Compal FL9O GF86OOGT, Core 2 duo @2.2Ghz, 4GiB RAM Server Debian-Lenny i386 > Ati X1600XT, Athlon 3200+,2GiB RAM GFMX44O, Celeron @ 5OOMhz, 384MiB RAM

Olpraim

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 56
    • Zobrazit profil
Re: Instalace 8.04 - problém SDA
« Odpověď #20 kdy: 27 Května 2008, 16:46:39 »
Instaloval jsem přes wubi, ten stahne z internetu a nainstaluje pri behu windows... ae myslím že někde mám ubuntu 5.10 mám najít a zkusit?
Určitě nezkoušejte 5.10 - to je od současného 8.04 na míle daleko. Spíše bych doporučil stáhnout z netu LiveCD Ununtu 8.04 Hardy Heron a vypálit ho (třebas jenom na RW) a vyzkoušet.

Navíc, pokud se odebere parametr quiet a přidá parametr nosplash, bude se průběh nabíhání systému zobrazovat na obrazovce - snadno se tak identifikuje chyba, po které systém skočí do busyboxu. Potom je mnohem jednodušší ji identifikovat a odstranit.
Nemám po ruce žádný prazdný CD tak tady  mám aspoň obrázek proč to jde do busyboxu...

Evžen Šubrt

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2218
    • Zobrazit profil
    • EuGenio's Lair
Re: Instalace 8.04 - problém SDA
« Odpověď #21 kdy: 27 Května 2008, 16:54:18 »
Hmm, to je zajímavé. Moudrý z toho nejsem (hlavně hláška failed: Success mě docela zarazila). Na druhou stranu s wubi moc zkušeností nemám. Bylo by nejlepší, kdybyste založil nové téma, popsal, že máte instalováno přes wubi a že vám to hází toto (přiložte obrázek, ale zmenšený!). Určitě se zde najde někdo, kdo vám poradí.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Evžen Šubrt

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2218
    • Zobrazit profil
    • EuGenio's Lair
Re: Instalace 8.04 - problém SDA
« Odpověď #22 kdy: 27 Května 2008, 16:56:11 »
Teď jsem si všiml, (alespoň to tak vypadá), že i když vám to spadne do BusyBoxu, tak nabíhání systému pokračuje! Zkuste to nechat (max 5 minut) jestli to náhodou nenaběhne.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Olpraim

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 56
    • Zobrazit profil
Re: Instalace 8.04 - problém SDA
« Odpověď #23 kdy: 27 Května 2008, 17:01:44 »
Teď už musím jít ale večer to zkusím Díky za rady...

Olpraim

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 56
    • Zobrazit profil
Re: Instalace 8.04 - problém SDA
« Odpověď #24 kdy: 27 Května 2008, 20:45:56 »
Mno tak ted se mi stala dobrá věc. Přijdu domu zapnu PC hned najedu na Ubuntu a ono hned nabehne... Tak zadám jméno, heslo... A že to mám blbě... že buď heslo nebo jmeno nesouhlasí... Jenže já to vím na 100% mno tak sem najel do windowsu, preinstaloval Ubntu a zapsal si jmeno i heslo kdyby nahodou a už to zase nejde >:( Nechal jsem ho nabíhat 8 minut, ani se nehl... Ale mnohem víc mě zaráží že to před tím najednou šlo a teď už zase ne...

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.