Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: FlyDVB-T Hybrid CardBus  (Přečteno 1603 krát)

Petr78

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 3
FlyDVB-T Hybrid CardBus
« kdy: 28 Dubna 2008, 16:32:46 »
Ahoj vsem.
Mam problem s TV kartou a ani zaboha nemuzu prijit na to kde je chyba snad mi nekdo zvas zkusenejsich poradi. Karta se tvari v poradku presto kdyz vyndam kabel z TV a pripojim jej tak mi neni schopna naladit ani jeden program. Jsem na analogovem vysilani a pouzil jsem xawtv a tvtime oboje bezvysledku.

Dekuji mnohokrat za pripadnou pomoc.

[ 1239.304000] pccard: card ejected from slot 0
[ 1247.088000] pccard: CardBus card inserted into slot 0
[ 1247.088000] PCI: Enabling device 0000:03:00.0 (0000 -> 0002)
[ 1247.088000] ACPI: PCI Interrupt 0000:03:00.0[A] -> Link [LNKF] -> GSI 10 (level, low) -> IRQ 10
[ 1247.088000] saa7133[0]: found at 0000:03:00.0, rev: 209, irq: 10, latency: 0, mmio: 0x48000000
[ 1247.088000] PCI: Setting latency timer of device 0000:03:00.0 to 64
[ 1247.088000] saa7133[0]: subsystem: 5168:3502, board: LifeView FlyDVB-T Hybrid Cardbus [card=94,autodetected]
[ 1247.088000] saa7133[0]: board init: gpio is 8010000
[ 1247.264000] tuner 0-004b: chip found @ 0x96 (saa7133[0])
[ 1247.312000] tuner 0-004b: setting tuner address to 61
[ 1247.352000] tuner 0-004b: type set to tda8290+75a
[ 1248.720000] tuner 0-004b: setting tuner address to 61
[ 1248.760000] tuner 0-004b: type set to tda8290+75a
[ 1250.112000] saa7133[0]: i2c eeprom 00: 68 51 02 35 54 20 1c 00 43 43 a9 1c 55 d2 b2 92
[ 1250.112000] saa7133[0]: i2c eeprom 10: 00 00 62 08 ff 20 ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 1250.112000] saa7133[0]: i2c eeprom 20: 01 40 01 03 03 01 01 03 08 ff 01 14 ff ff ff ff
[ 1250.112000] saa7133[0]: i2c eeprom 30: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 1250.112000] saa7133[0]: i2c eeprom 40: ff 21 00 c2 96 10 05 01 01 16 22 15 ff ff ff ff
[ 1250.112000] saa7133[0]: i2c eeprom 50: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 1250.112000] saa7133[0]: i2c eeprom 60: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 1250.112000] saa7133[0]: i2c eeprom 70: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
[ 1252.640000] saa7133[0]: registered device video0 [v4l2]
[ 1252.640000] saa7133[0]: registered device vbi0
[ 1252.640000] saa7133[0]: registered device radio0
[ 1252.648000] DVB: registering new adapter (saa7133[0]).
[ 1252.648000] DVB: registering frontend 0 (Philips TDA10046H DVB-T)...
[ 1252.720000] tda1004x: setting up plls for 48MHz sampling clock
[ 1254.708000] tda1004x: found firmware revision 23 -- ok
[ 1255.068000] saa7133[0]/alsa: saa7133[0] at 0x48000000 irq 10 registered as card -2


Petr78

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 3
Re: FlyDVB-T Hybrid CardBus
« Odpověď #2 kdy: 28 Dubna 2008, 17:22:27 »
Na teto adrese jsem byl a prislo mi ze kdyz dmesg udela tento vypis tak je vse v poradku a nemusim nic postupne nastavovat. Mozna je problem v /dev pokud totiz spustim scantv z konsole ta mi odpovi takhle
petr@petr-laptop:~$ scantv

please select your TV norm
   0: PAL
   1: PAL-BG
   2: PAL-I
   3: PAL-DK
   4: NTSC
   5: SECAM
   6: SECAM-DK
   7: SECAM-L
   8: SECAM-Lc
   9: PAL-M
  10: PAL-Nc
  11: PAL-60
nr ? 3

please select a frequency table
   0: us-bcast
   1: us-cable
   2: us-cable-hrc
   3: japan-bcast
   4: japan-cable
   5: europe-west
   6: europe-east
   7: italy
   8: newzealand
   9: australia
  10: ireland
  11: france
  12: china-bcast
  13: southafrica
  14: argentina
  15: australia-optus
  16: russia
nr ? 6
[global]
freqtab = europe-east

[defaults]
input = Television
norm = PAL-DK

vbi: open failed [/dev/vbi]
open /dev/vbi: No such file or directory
petr@petr-laptop:~$   

doufam jsem ze staci udelat jen sym odkaz v mc z /dev/vbi0 na /dev/vbi
/dev/vbi0 se vytvori automaticky po zasunuti karty do slotu.

Petr78

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 3
Re: FlyDVB-T Hybrid CardBus
« Odpověď #3 kdy: 29 Dubna 2008, 13:14:14 »
tak kanály už mám naladěné.bohužel trable s touhle kartou přetrvávají. Ani podle toho návodu a scriptu se mi nedaří rozběhat zvuk takže jsem v koncích. Nebyla by prosím nějaká rada od zkušenějšího uživatele. Děkuji předem. 

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.