Vážení přátelé,...
mám LinuxMint 4 Daryna (založen na 7.10) s doinstalovaným Xubuntu, protože byl pomalý. A pěkně mě štve...
Cíl: nastavit 1024x768@75 (nyní @60)
Domnívám se, že už nepodporuje plné nastavování X v xorg.conf, jako je tomu v HH. Snažím se ho editovat a je tak neposlušný, že jakmile mu napíšu do modes "1024x768@75" (nebo _75.00), hodí mě do 800x600 ap. To nastavenmí, co jsem míval na Xubuntu 7.10 vůbec nejede. Zřejmě už to tak nastavit nemůžu.
Nastavovat se to má v klikátku. Nastavím tedy monito na ViewSonic 17PS a ovladač s3virge, dám test, říkám si, teď to hezky pojede, to je přesně na míru a monitor 2x cvakne a objeví se mi normálně to, co jsem měl otevřené, akorát to klikátko spadne - zmizí.
Spuštění z terminálu:
martin@bunt-pomalous:~$ gksudo displayconfig-gtk
on_button_test_config_clicked()
Got pid 8386
(0, 0)
displayconfig-gtk: Fatal IO error 104 (Connection reset by peer) on X server :9.0.
SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSmartin@bunt-pomalous:~$
Co s tím? Nedalo by se nějak udělat, abych to mohl nastavit z milovaného xorg.conf?
Děkuji.