Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: vypaľovanie [vyřešeno]  (Přečteno 19578 krát)

gefo

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 156
    • Zobrazit profil
Re: vypaľovanie
« Odpověď #25 kdy: 30 Dubna 2008, 06:48:21 »
V K3b "overburn" zapnutý nemám a vypaľovanie skončí neúspešnie tiež.
Linux Mint 17 Cinamon 64-bit; CPU Intel Core i5; RAM 4GB DDR3, VGA geforce GTS 450; MB ASUS P7H55-M

člověk

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 294
    • Zobrazit profil
Re: vypaľovanie
« Odpověď #26 kdy: 30 Dubna 2008, 11:40:47 »
Podobný problém jsem již řešil.
1) Zkoušel jsi vypálit něco úplně jiného? Také mi nešel vypálit jeden soubor, než jsem zjistil že je vadný. Končilo to vždy "vypalování selhalo" a to ve stejném místě. Nemusí to však být i tvůj případ.
2) Jsi si jistý že mechanika je zcela v pořádku?

gefo

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 156
    • Zobrazit profil
Re: vypaľovanie
« Odpověď #27 kdy: 30 Dubna 2008, 12:30:25 »
Na návšteve u "Gatesovcov" mechanika funguje bez problémov /to čo sa nedalo vypáliť v HH,v XP sa vypálilo dobre/.Skúšal som vypáliť aj iný súbor s rovnakým výsledkom.
Linux Mint 17 Cinamon 64-bit; CPU Intel Core i5; RAM 4GB DDR3, VGA geforce GTS 450; MB ASUS P7H55-M

Jana

  • Host
Re: vypaľovanie
« Odpověď #28 kdy: 30 Dubna 2008, 13:12:12 »
Citace
Robil som upgrade na HH,nie čistú inštaláciu.
S aktualizací nemám dobré zkušenosti, vím že čistá instalace je pracná, ale aspoň u mne mnohem úspěšnější.  :)

gefo

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 156
    • Zobrazit profil
Re: vypaľovanie
« Odpověď #29 kdy: 30 Dubna 2008, 13:22:40 »
O čistej inštalácii som začal uvažovať,ale neviem či pomôže keď
Citace
Skúsil som vypáliť aj z live cd,ale brasero hlásilo rovnakú chybu ako uvádzam vyššie.Myslel som,že sa niečo po...lo pri prechode na HH,ale keď to isté robí aj live cd,netuším kde je problém.
Linux Mint 17 Cinamon 64-bit; CPU Intel Core i5; RAM 4GB DDR3, VGA geforce GTS 450; MB ASUS P7H55-M

Miki22

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 247
    • Zobrazit profil
Re: vypaľovanie
« Odpověď #30 kdy: 30 Dubna 2008, 13:35:13 »
Mne v HH32 RC nedokazalo vypalit iso subor z DVD. Padalo to ked som mal na disku zapisane 2GB.
Este to mrknem doma. Po aktualizacii.
HP nx7300; Intel C2D T5500; 2GB RAM; Intel i945                      
PC AMD Athlon 2500+; 2GB RAM; nForce2; GeForce FX5700

kalfar

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 372
    • Zobrazit profil
Re: vypaľovanie
« Odpověď #31 kdy: 30 Dubna 2008, 16:56:17 »
Já jen můžu přidat že vypalování v HH v programu Brasero funguje bez problémů. Vypálil jsem jak plné DVD, tak CD a bez problémů. Co se týče overburnu, mám takové tušení, že brasero se zeptá jestli má povolit overburn, když se data nevejdou na médium. Jinak tato volba nikde není. Stálo by za to vypůjčit si jinou mechaniku a vyzkoušet. Tím se zjistí jestli je problém v softwaru nebo v mechanice/komunikaci Ubuntu s konkrétní mechanikou.

P.S.: jen mě tak napadlo zkontrolovat uvolněné kabely
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

gefo

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 156
    • Zobrazit profil
Re: vypaľovanie
« Odpověď #32 kdy: 30 Dubna 2008, 17:05:54 »
Vyššie píšem,že vo WXP funguje bez problémov,takže káble by sme mohli vylúčiť.
Linux Mint 17 Cinamon 64-bit; CPU Intel Core i5; RAM 4GB DDR3, VGA geforce GTS 450; MB ASUS P7H55-M

kalfar

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 372
    • Zobrazit profil
Re: vypaľovanie
« Odpověď #33 kdy: 30 Dubna 2008, 17:31:15 »
Vyššie píšem,že vo WXP funguje bez problémov,takže káble by sme mohli vylúčiť.

Já teda nejsem žádný odborník, ale jistotu bych v tom neměl. Ale byl to jen nápad
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

gefo

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 156
    • Zobrazit profil
Re: vypaľovanie
« Odpověď #34 kdy: 30 Dubna 2008, 18:36:16 »
Toto asi nie je problém Brasera.Vyskúšal som okrem neho GnomeBaker aj K3b,ale vypaľovanie vždy skončilo chybou.
Linux Mint 17 Cinamon 64-bit; CPU Intel Core i5; RAM 4GB DDR3, VGA geforce GTS 450; MB ASUS P7H55-M

vlasto

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 527
    • Zobrazit profil
Re: vypaľovanie
« Odpověď #35 kdy: 30 Dubna 2008, 18:38:53 »
Po upgrade na 8.04 mně K3b vypaluje, ale neprovede kontrolu zapsaných dat.To je divné.

gefo

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 156
    • Zobrazit profil
Re: vypaľovanie
« Odpověď #36 kdy: 02 Května 2008, 16:20:58 »
Keďže problém pretrváva,začínam uvažovať o preinštalovaní HH.Moc sa mi do toho nechce,len dúfam,že to nebude zbytočná robota.Ďakujem všetkým za ochotu pomôcť.
Linux Mint 17 Cinamon 64-bit; CPU Intel Core i5; RAM 4GB DDR3, VGA geforce GTS 450; MB ASUS P7H55-M

gefo

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 156
    • Zobrazit profil
Re: vypaľovanie
« Odpověď #37 kdy: 05 Května 2008, 11:23:00 »
Dnes som urobil novú,čistú inštaláciu HH dúfajúc,že problém s vypaľovaním bude odstránený.Musím konštatovať,že som maximálne sklamaný.Brasero hlási stále rovnakú chybu.Moja snaha bola zbytočná a ozaj neviem ako tento problém odstrániť.Budem vďačný za každú radu.Ďakujem.
Linux Mint 17 Cinamon 64-bit; CPU Intel Core i5; RAM 4GB DDR3, VGA geforce GTS 450; MB ASUS P7H55-M

gefo

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 156
    • Zobrazit profil
Re: vypaľovanie
« Odpověď #38 kdy: 05 Května 2008, 12:28:45 »
Vo Windovse páli jedna radosť.Tak mechanikou to asi nebude.
Linux Mint 17 Cinamon 64-bit; CPU Intel Core i5; RAM 4GB DDR3, VGA geforce GTS 450; MB ASUS P7H55-M

člověk

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 294
    • Zobrazit profil
Re: vypaľovanie
« Odpověď #39 kdy: 05 Května 2008, 13:47:15 »
A ve Windovs Wista nejnovější vydání ti také pálí jedna radost?  :)

gefo

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 156
    • Zobrazit profil
Re: vypaľovanie
« Odpověď #40 kdy: 05 Května 2008, 14:02:05 »
V XP. :'(
Linux Mint 17 Cinamon 64-bit; CPU Intel Core i5; RAM 4GB DDR3, VGA geforce GTS 450; MB ASUS P7H55-M

Pepe999

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 775
    • Zobrazit profil
Re: vypaľovanie
« Odpověď #41 kdy: 05 Května 2008, 14:13:10 »
V XP. :'(
Zkousel jsi vypalovat pouze v prikazove radce cili terminalu???
Tady je neco malo..
http://www.abclinuxu.cz/clanky/show/17334
http://www.cdr.cz/a/13020
Jak to nepujde, mas problem. Muze to byt bug..
« Poslední změna: 05 Května 2008, 16:28:35 od Anna Taliánová »

Miki22

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 247
    • Zobrazit profil
Re: vypaľovanie
« Odpověď #42 kdy: 05 Května 2008, 14:18:04 »
Nuz moje skusenosti z Braserom nie su moc dobre.
Vypalovat CD ide. Ale CD-RW nezmaze.
Pri vypalovani DVD mi spadne.
HP nx7300; Intel C2D T5500; 2GB RAM; Intel i945                      
PC AMD Athlon 2500+; 2GB RAM; nForce2; GeForce FX5700

Pepe999

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 775
    • Zobrazit profil
Re: vypaľovanie
« Odpověď #43 kdy: 05 Května 2008, 14:24:07 »
Nuz moje skusenosti z Braserom nie su moc dobre.
Vypalovat CD ide. Ale CD-RW nezmaze.
Pri vypalovani DVD mi spadne.
Moc toho nenapalim, ale image mi vypaluje K3B bez problemu, to same data. V Gutsy mi prestalo fungovat vypalovani ze dne na den po nejake aktualizaci v Gnomebakeru i Braseru, ale s K3B jsem nemel problem, tak ho pouzivam i ted v Hardy...

Evžen Šubrt

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2218
    • Zobrazit profil
    • EuGenio's Lair
Re: vypaľovanie
« Odpověď #44 kdy: 05 Května 2008, 14:27:45 »
Nevím, ale nejsou náhodou GnomeBaker, Brasero a K3B jenom grafické GUI pro příkazořádkový vypalovací nástroj? Jediné, v čem se podle mě tyto programy navzájem liší, je v tom, co pošlou "vypalovači" (jméno jsem zapomněl) za parametry, popř. v jaké syntaxi.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Pepe999

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 775
    • Zobrazit profil
Re: vypaľovanie
« Odpověď #45 kdy: 05 Května 2008, 14:32:49 »
Nevím, ale nejsou náhodou GnomeBaker, Brasero a K3B jenom grafické GUI pro příkazořádkový vypalovací nástroj? Jediné, v čem se podle mě tyto programy navzájem liší, je v tom, co pošlou "vypalovači" (jméno jsem zapomněl) za parametry, popř. v jaké syntaxi.
Asi ano, ale prave to GUI muze delat problemy. Kdyz vyzkousel vsechno v grafice, tak co jineho ma zkusit nez terminal? Jak to nebude fungovat i tam, je problem zrejme v systemu.. :)
« Poslední změna: 05 Května 2008, 16:33:17 od Anna Taliánová »

Miki22

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 247
    • Zobrazit profil
Re: vypaľovanie
« Odpověď #46 kdy: 05 Května 2008, 14:48:57 »
Nuz aj ja mam ten pocit, ze za to moze GUI, lebo vypalovanie integrovane v gnome mi ide bez problemov. (Neviem jak sa vola..)

Ale jakmile spustim Brasero a to nahodov zblbne, tak mam po vypalovani. Pomaha len restart. Ostane tam spusteny nejaky proces a neviem ho ani najst. Az tak sa v tom nevyznam.
« Poslední změna: 05 Května 2008, 16:34:10 od Anna Taliánová »
HP nx7300; Intel C2D T5500; 2GB RAM; Intel i945                      
PC AMD Athlon 2500+; 2GB RAM; nForce2; GeForce FX5700

Thomas123

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 383
    • Zobrazit profil
Re: vypaľovanie
« Odpověď #47 kdy: 05 Května 2008, 15:15:43 »
No neukamenujte mě, jsem windowsák, teď nemám při sobě Ubuntu, ale ve Woknech jsou ovladače i pro mechaniky, ptám se tedy, je v Ubuntu možnost vybrání ovladače mechaniky?

Nebo ještě jedna věc, vypaluješ stále na jedno a to samé CD-RW médium? Pak bych hledal problém zde, nejednou se mi podařilo odrovnat i tyto média ...
Ten Linux není špatná věc, jen se s tím naučit. Windowsák není zvyklý.

gefo

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 156
    • Zobrazit profil
Re: vypaľovanie
« Odpověď #48 kdy: 05 Května 2008, 16:17:23 »
CD-RW som skúsil viaceré.Brasero pri pokuse o vypaľovanie zobrazí takúto hlášku:
http://78.24.10.42/6/6d576559c666a2e150b2ee5c8a907237/Nastaveni_vypalovani.png
Ako stav uvádza "médium nelze nahrát",ale prečo?
Linux Mint 17 Cinamon 64-bit; CPU Intel Core i5; RAM 4GB DDR3, VGA geforce GTS 450; MB ASUS P7H55-M

kalfar

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 372
    • Zobrazit profil
Re: vypaľovanie
« Odpověď #49 kdy: 05 Května 2008, 16:38:10 »
CD-RW som skúsil viaceré.Brasero pri pokuse o vypaľovanie zobrazí takúto hlášku:
http://78.24.10.42/6/6d576559c666a2e150b2ee5c8a907237/Nastaveni_vypalovani.png
Ako stav uvádza "médium nelze nahrát",ale prečo?


To je asi chyba překladu. Já to tam mám taky a vesele pálím  :) Prostě to ignoruju.
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.