Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Sekanie hudby  (Přečteno 2627 krát)

dzooky

• Aktivní člen
  • *
Sekanie hudby
« kdy: 29 Listopadu 2009, 21:35:51 »
Zdravim

Mam taky problem, ze mi seka hudba (mp3) ak napr. vlozim kartu do citacky a otvorim prehliadac a ten prezera kartu a generuje nahlady. (robi to vo viacerych/vsetkych prehravacoch)
Vo vseobecnosti som sklamany z tych linuxacky hudobnych prehravacov nemaju doslova ziadne nastavenia ak porovnam s winampom.
Hladal som jak hladal ale nikde som nenasiel nieco ako buffer alebo nieco podobne. Zda sa mi nonsenz aby mi na 2oj jadrovom cpu sekalo prehravanie mp3 ak pocitac generuje nahlady obrazkov.

pepéé

• Aktivní člen
  • *
Re: Sekanie hudby
« Odpověď #1 kdy: 29 Listopadu 2009, 21:45:34 »
jestli jsem ti porozuměl správně, náhledy vypneš v nautilu: Upravit-nastavení-karta náhled.
Jestli ne tak se omlouvám.

co se týká přehrávačů vyzkoušej Audacious nebo amarok.
Fire's in my soul, steel is on my side

dzooky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 29 Listopadu 2009, 21:58:19 »
Nie ja nechcem vypnut nahlady. Ja chcem aby mi nesekalo ked sa vytvaraju nahlady.
Je nemyslitelne aby na 2x1.9Ghz sekalo prehravanie empetrojek.
200Mhz si nedovolila sekat hudbu a toto je naozaj des.

Audacius je slaby chcem nieco s s hudobnou galeriou alebo ako to povedat
Amarok sa mi nepaci daco bolo posahane nevedel nic prehrat.
Teraz mam Banshee alebo Exaile

Ked tak windowsacky foobar lebo ziaden linux prehravac nevie prehrat cue sheet.

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 29 Listopadu 2009, 22:15:41 »
takže se seká hudba zrovna když se načítá nějaké medium? A to se seká hudba z těch náhledů nebo z nějakýho přehrávače? Ale to si nestěžuj na linux, tam bude někde chybička protože osobně jsem se stím ještě nesetkal.
A co to udělá když se ty náhledy přecejen vypnou?

jinak formáty ape, cue přehrává třeba Audacious s pluginem.
Fire's in my soul, steel is on my side

dzooky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 30 Listopadu 2009, 08:08:26 »
Nie seka prehravane subory z ineho media alebo aj s disku.
Presnejsie pustil som si hudbu. A pomedzi to som vlozil kartu z fotaku a siel pozriet fotky co som nafotil.
Neviem nepamatam ci to seka len pri generovani nahladov alebo aj kopirovani suborov neviem ale mari sa  mi ze hej.

Naposledy co som mal Audacius nevedel prehrat, pretoze mal bug a to mali dokonca aj na stranke napisane.
Po nacitani cue suboru prehravac padol.

NoWin

• Host
« Odpověď #5 kdy: 30 Listopadu 2009, 18:10:04 »
Toho jsem si všimnul už kdysi na jednojádrový noteknize, jakmile probíhalo čtení nebo zápis s vyšším datovým tokem na interním/externím HDD, flashce, paměťovce, nejenže se kousal zvuk při přehrávání, kousal se celej systém, pohyb kurzoru myši byl trhanej. Monitor zatížení CPU neukazoval žádnou zátěž, viděl bych to spíš na bug/vlastnost kernelu.

dzooky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 30 Listopadu 2009, 21:37:25 »
Inak ktory prehravac umoznuje pre-buffer, nacitanie tracku dopredu
Aby som kontinualne mohol pocuvat tracky za sebou, napr mixovane cd ripnute do trackov alebo koncert rovnako ripnuty.
Strasne sa to pocuva ked pri kazdom prechode na dalsi tracki je pauzicka

MikiTwic

• Aktivní člen
  • *
  • Vždycky to nějak jde...
« Odpověď #7 kdy: 01 Prosince 2009, 09:43:23 »
Inak ktory prehravac umoznuje pre-buffer, nacitanie tracku dopredu
Aby som kontinualne mohol pocuvat tracky za sebou, napr mixovane cd ripnute do trackov alebo koncert rovnako ripnuty.
Strasne sa to pocuva ked pri kazdom prechode na dalsi tracki je pauzicka
pokud myslíš crossfade (prolínání), koukni např. sem:
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,41567.0.html
Ubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot" 64-bit, Asus F3Tc AP087 - AMD Turion64 2.2GHz, 2GB RAM, Geforce Go 7300 (NVIDIA Driver Version: 173.14.30)

dzooky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 01 Prosince 2009, 11:36:05 »
nie nepochopil si
nechcem prelinanie, naco by mi bolo prelinanie, ked hudba je mixovana, nechcem aby sa mi prelinalo len nechcem ziadnu pauzu pri prechode na dalsi track. aby jeden track skoncil a hned zacal druhy aby som nepocul nijake ticho medzi trackami.

MikiTwic

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 01 Prosince 2009, 12:45:21 »
ale přeci když nastavíš prolínání co nejmenší nebo nulový tak se ti to prolínat nebude a jednotlivé tracky se ti spojí --> dosáhneš to co požaduješ ne? čili budou na sebe přímo navazovat....
Ubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot" 64-bit, Asus F3Tc AP087 - AMD Turion64 2.2GHz, 2GB RAM, Geforce Go 7300 (NVIDIA Driver Version: 173.14.30)

dzooky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 01 Prosince 2009, 17:41:55 »
exaile ked tak nastavim aj tak to nejde tak ako by som si prial a ako pozeram to fade je len experimental
a banshee nic take nema (neviem to najst)

MikiTwic

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 01 Prosince 2009, 18:27:49 »
používám rhythmbox a v něm to funguje

Zipule

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 01 Prosince 2009, 21:55:52 »
Nie ja nechcem vypnut nahlady. Ja chcem aby mi nesekalo ked sa vytvaraju nahlady.
Je nemyslitelne aby na 2x1.9Ghz sekalo prehravanie empetrojek.
200Mhz si nedovolila sekat hudbu a toto je naozaj des.

Audacius je slaby chcem nieco s s hudobnou galeriou alebo ako to povedat
Amarok sa mi nepaci daco bolo posahane nevedel nic prehrat.
Teraz mam Banshee alebo Exaile

Ked tak windowsacky foobar lebo ziaden linux prehravac nevie prehrat cue sheet.

Jestlis zkousel jen amarok2 tak vyzkousej jeste 1cku, mohla by se ti libit. Na vyssi verzi ubuntu nez 8.10 ji rozjedes podle tohoto návodu:
Citace
  1. Download all debs for the correct architecture (in my case i386) from http://ppa.launchpad.net/bogdanb/amarok14/ubuntu/pool/main/a/amarok
   2. Open a terminal session and install each package with sudo dpkg -i, e.g. sudo dpkg -i amarok14-common_1.4.10-0ubuntu3~ppa4_all.deb. This will install the packages even if the dependencies are not satisfied.
   3. Satisfy all dependencies and configure the newly installed packages by issuing sudo apt-get install -f
viz.
http://develshack.wordpress.com/2009/10/31/amarok-1-4-on-ubuntu-9-10-karmic-koala/
Asus X51H, Ubuntu 9.10

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.