Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Návrh nové kategorie o programování a skriptech  (Přečteno 8331 krát)

Pavel Půlpán

Re: Návrh nové kategorie o programování a skriptech
« Odpověď #25 kdy: 03 Května 2008, 11:09:41 »
Vydržte, vydržte...

Teyras

• Aktivní člen
  • *
  • $life = "fight";
« Odpověď #26 kdy: 03 Května 2008, 16:26:30 »
Jsem jednoznačně pro... Pár návodů např pro KDevelop by bylo super.... A určitě tam někdo bude psát, když bude kam...
AMD Athlon X2 4400+, 2GB DDR2, Asus GeForce EN8600GT 512MB DDR3, Seagate Barracuda 7200.10 160GB SATAII, Seagate Barracuda 7200.10 120GB IDE
Arch Linux, KDEmod 4.2

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #27 kdy: 05 Května 2008, 11:36:47 »
Tak si hrajte... Beztak vám to za měsíc smažu, protože se to neosvědčí...

honorguard

• Host
« Odpověď #28 kdy: 05 Května 2008, 19:56:53 »
Já osobně jsem sem psal ohledně programování 2x a většinou se to týkalo MySQL nebo php. Nevím jestli to tomuhle foru prospěje, ale každopádně by mohlo a nemusí to být špatný nápad. Dokonce když jsem zde začínal a potřeboval jsem se ohledně programování na něco zeptat tak jsem to dal do obecné podpory po tom co jsem tady nenašel  žádnou odpovídající kategorii :D.
Jinak myslím si že bazar byl propadák jenom kvůli tomu že ještě nemáme dostatek uživatelů... Až nás bude hodně tak určitě bude o tohle forum zase zájem... jednou budeme mít víc uživatelů než warforum a warez fora se zruší protože nebudou potřeba :D. Leda kvůli hudbě.

Nevím... každopádně pokud se tu takové forum objeví tak to chce někoho kdo do něj bude pravidelně aspoň nějak přizpívat.
Koukněte třeba na mě. Strašně toužím po tom naučit se bash, jenže když pominu to že teď se učím javu tak jsem neměl žádné materiály...
Vím že máme google, ale kdo mi zaručí že jsem si nestáhnul ten nejnepoužitelnější materiál? Vyřešil jsem to tak že jsem napsal Quakerovi na jabber a on mi na něco poslal odkaz. určitě dám radši na doporučení někoho z fora než na google. I když tohle by spíš patřilo do návodů, tipů a triků nebo do wikiny...

puba

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #29 kdy: 05 Května 2008, 22:20:32 »
Taky se pridavam!! Dost casto potrebuju najit tady nejake podklady pro ruzne operace se soubory skriptem o C++ a Jave ani nemluve. Ale moc to zde nehledam... pac tu toho tolik neni. Ale treba se to tedka zmeni ;)
Třeba začínající s programováním nebudou krást Visual nebo Borland a budou se raději učit na KDevelop, Anjutě nebo Netbeans... a přivede to více pozornosti k (Debianu)Ubuntu než třeba prodej HW. Můj názor... ;) třeba se to chytne...

Dekuji za zalozeni skupiny pro vice i mene pokrocile developery pod OS GNU  ;D

PS:
Jinak mam ze skoly legalni MS Visual Studio 2008 a budto sem takova trubka a neumim s tim delat, nebo tomu nemuzu prijit na chut... Eclipse a Netbeans jsou teda mnohem vic userfriendly... Proste cekal sem od IDE v MS VS08 vic (uz jen proto, ze instalacni DVD ma 3,5 GB). Ale kompilator C++ maji MS pry jeden z nejlepsich (pro Ubuntu vcelku nepouzitelnej)
HP Pavilion dv2058ea (Intel Core Duo 1,66GHz, 2GB RAM, Geforce 7200 Go - 256MB, WD-120 GB sata, WiFi, Bluetooth, ctecka 5in1 ), Ubuntu HH 8.04

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #30 kdy: 06 Května 2008, 03:01:12 »
No co se týká třeba propojení s MFC, tak je Visual naprosto dokonalej + jejich help msdn nemá konkurenci asi... kam se hrabe QT nebo GTK... Netbeans není špatný, ale na Visual to ještě zdaleka nemá.... jen jsi nepřišel na chuť práce s tím a určitě jsi asi neviděl spousty klikacích triků :D
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
« Odpověď #31 kdy: 06 Května 2008, 05:56:42 »
Něcopodobného jsem navrhoval už kdysi dávno: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=14460.0

ubuntu luky

• Host
« Odpověď #32 kdy: 06 Května 2008, 08:12:40 »
he  :) vidim ze se ozvali pripadni zajemci o kategorii to me tesi..  ;) mno.. ja zazil peklo hosi.. hral sem si s pythonem a jako to ujde jo.. ale kdyz sem chtel neco vyresit pod gnome konkretne to aby skript byl schopny detekovat stisky klaves napric systemem tak to je proste neco nemozneho... travil jsem nad tim dva dny a opravdu google odpoved nenabizi dokumentace snad taky ne.

dosel sem k zaveru ze nektery veci se v linuxu absolutne udelat zrejme nedaj. taky sem dosel k zaveru a to se nikdo nezlobte na me prosim  :D ze pod windows se programuje mnohem snadnejc mam na mysli graficke aplikace (pro graficke prostredi zkratka). tam by se problem "detekovani klavesy napric systemem" vyresil docela snadno.

ale v linuxu vam nikdo neporadi, vsichni rikaj no ja chapu co chces ale nevim jak na to, v dokumentaci zda se nic neni. no je to bida.. tak ted si chci hrat radsi s C++ mam naky knizky... ale od takovejhle cilu v linuxu uz radsi opoustim  :D

pokud vznikne ta kategoriie tak vam vsem preju at je vam uzitecna.

btw chtel sem v tom pythonu vytvorit takovou quakovskou consoli jako terminal protoze kdyz sem si nainstaloval linux mel sem pocit ze kdyz zmacknu tlacitko console ze vyjede jako v quakovi ta console ale nic  :D. dokonce sem uz udelal nejakou podporu templatu graficky atd. ale ztroskotalo to jak sem psal. prikladam screenshoty.

preji vam pekny den

(btw pro pripadne zajemce o python moc doporucuji prostredi jmenem Geany jednoduche.. dobre.. kdyby neco takoveho bylo pro C++ snad to Eclipse takove bude)

Pavelp

• Host
« Odpověď #33 kdy: 06 Května 2008, 08:24:47 »
Vzhledem k tomu, ze Gnome je rozsirene GUI a vseobecne bezproblemove vstupni zarizeni pouziva, bude reseni zrejme nekde jinde. Jestli se domnivate, ze TADY najdete odpoved, velmi hluboce se mylite. Mimo jine proto je taky tato kategorie fora na nic.

ubuntu luky

• Host
« Odpověď #34 kdy: 06 Května 2008, 08:27:38 »
Vzhledem k tomu, ze Gnome je rozsirene GUI a vseobecne bezproblemove vstupni zarizeni pouziva, bude reseni zrejme nekde jinde. Jestli se domnivate, ze TADY najdete odpoved, velmi hluboce se mylite. Mimo jine proto je taky tato kategorie fora na nic.

asi si me nepochopil ja jsem popisoval ze jsem pomoc na toto tema nenasel nikde to znamena na cizich forech (tim spis nepredpokladam ze ji najdu zde kdyz na odbornych forech nikdo nevi) a taky sem psal ze ten problem uz neresim a povazuji za neresitelny  ;) ale s jednodussimi problemy tu treba nekdo nalezne reseni. staci aby se tu seslo par zajemcu o tu problematiku.

existpierre

• Host
« Odpověď #35 kdy: 06 Května 2008, 10:02:52 »
(btw pro pripadne zajemce o python moc doporucuji prostredi jmenem Geany jednoduche.. dobre.. kdyby neco takoveho bylo pro C++ snad to Eclipse takove bude)

Vsak Geany je aj C++

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.