Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: uTorrent na Wine - rozjede se a pak Error [vyřešeno]  (Přečteno 3908 krát)

Laethnes

• Host
uTorrent na Wine - rozjede se a pak Error [vyřešeno]
« kdy: 05 Května 2008, 16:53:45 »
Ahojte,
mno, ano, vím, že 5 hodin pokusů a hledání po netu je málo, ale už mě to nebaví, tak se chci zeptat, jestli by někdo nevěděl, co s tím; prošel jsem několik torrentových klientů na Linux a buď byly těžkopádné graficky (KTorrent) nebo jely přes příkazovou řádku a tak dobrý ještě nejsem. Slyšel a četl jsem, že lze vpohodě rozjet uTorrent přes Wine a vzhledem k tomu, že to byl poslední klient (ze 3), co jsem na widlích používal, byl jsem potěšen. Nicméně mám drobný problém: když spustím torrent, chvíli se stahuje, ale pak se do statusu napíše "Error: Request not supported".

Tohle http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=191161&page=10 mě nepomohlo; chyba se objeví uprostřed stahování kousku (piece), ne při dokončování a návody nepomohly. Nemá někdo tušení, co s tím?

Ubuntu 8.04, Wine 0.9.59 a 0.9.61 (zkoušel jsem obojí)
(soubory na ntfs, ale to by nemělo vadit, ne?)

P.S.: pokud stačí jednoduše Google, pls, napište i jak :3
« Poslední změna: 06 Května 2008, 06:59:22 od Petr 'Merlin' Vaněček »

Honzin

• Stálý člen
  • **
Re: uTorrent na Wine - rozjede se a pak Error
« Odpověď #1 kdy: 05 Května 2008, 16:56:45 »
osobně používám ktorrent a žádnou přehnanou náročnost jsem nezaznamenal. Slyšel jsem dobré zvěsti o Azureus. Na wine bych se v tomhle případě vyprdnul... zbytečné

Miki22

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 05 Května 2008, 17:02:57 »
Azureus celkom fajn.... moc moznosti nastavit si snad vsetko...

Alebo skus Deluge.
HP nx7300; Intel C2D T5500; 2GB RAM; Intel i945                      
PC AMD Athlon 2500+; 2GB RAM; nForce2; GeForce FX5700

Laethnes

• Host
« Odpověď #3 kdy: 05 Května 2008, 17:04:26 »
osobně používám ktorrent a žádnou přehnanou náročnost jsem nezaznamenal. Slyšel jsem dobré zvěsti o Azureus. Na wine bych se v tomhle případě vyprdnul... zbytečné

Já jsem je taky slyšel, ale taky jednu negativní - náročnost. Jo a taky, pokud vím, je v Javě, a proti ní mám nějakým záhadným způsobem vsugerovanou nesnášenlivost, nevím proč :D

KTorrent - jakože skoro všechny věci, co mě na něm vadí bych přežil, ale po několika letech práce s torrenty (widle :3) mám jeden požadavek, který tu není splněn: když dám kontrolu dat (hash), chci mít možnost zvolit více torrentů do fronty a ne aby běžely zároveň. A vzhledem k tomu, jak s torrenty pracuju vím, že tohle budu dělat relativně často :/

menganito

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 05 Května 2008, 17:09:57 »
Azureus je vcelku dobrý operačný systém, len nemá bittorent klienta :D
Vážne, je to moloch, mne žral 80 MB RAM v bežnej prevádzke (3 torrenty UP, žiaden down), KTorrent je pod GNOME a Xfce strašne pomalý.
Používam Deluge, je nový ale bleskove sa vyvíja.

uTorrent sa rozbehnúť dá, ale rozhodne nie v pohode, pripadal mi o dosť pomalší ako pod Windowsom....Tvoju chybu som ešte nevidel, ale mohlo by to byť problémom trackera.

Laethnes

• Host
« Odpověď #5 kdy: 05 Května 2008, 17:12:56 »
Azureus je vcelku dobrý operačný systém, len nemá bittorent klienta :D
Vážne, je to moloch, mne žral 80 MB RAM v bežnej prevádzke (3 torrenty UP, žiaden down), KTorrent je pod GNOME a Xfce strašne pomalý.
Používam Deluge, je nový ale bleskove sa vyvíja.

uTorrent sa rozbehnúť dá, ale rozhodne nie v pohode, pripadal mi o dosť pomalší ako pod Windowsom....Tvoju chybu som ešte nevidel, ale mohlo by to byť problémom trackera.

Hm, taky zrovna zkouším to Deluge - vypadá dobře ;) (možná trošku velké fonty, ale předpokládám, že to jde nastavit - to není dotaz, jenom konstatuju před tím, než to půjdu zjistit ;) )

Laethnes

• Host
« Odpověď #6 kdy: 05 Května 2008, 17:25:57 »
Tak fajn, Deluge vypadá dobře, takže zatím budu používat to, nicméně kdyby někdo přišel na ten uTorrent, rozhodně budu rád, když sem napíše ;).

Moc díky za rady a pomoc

fester-182

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 05 Května 2008, 17:29:31 »
deluge som aj ja pouzival istu dobu, ale teraz mam ktorrent  zatial  bez problemou a pozival som dakedy aj utorrent cez wine a taky siel v pohode az  nato spomalenie .
Ked ta tlaci topanka, tak ju nevyzuvaj, skus ju rozchodit. ;)

Laethnes

• Host
« Odpověď #8 kdy: 05 Května 2008, 17:53:29 »
LOOOOOL, LOL a LOL! Hm, tak jsem na to přišel - díky vám :3. Jde o to, že jsem spustil teda Deluge, dal kontrolu hashe a pokračoval v downloadu - a ejhle: error. Jenže tady mě to napsalo bližší informace: nejde zapsat! Nevím proč, práva mám a když jsem soubor překopíroval a dal stahovat, už to jelo vpoho. Takže NTFS podpora Ubuntu asi stále nebude úplně ideální, pravděpodobně problém kvůli kompresi dat nebo tak něco, nicméně to tak vypadá...

Nicméně je to nanic, co mě na Linuxu štve nejvíc je to, že (pokud vím!!!) nemá nějakou kompresi podobnou NTFS - tím, že se soubory rozbalují až v paměti (aspoň mě to tak přijde) dochází k zrychlení - programy se mě celkově v Ubuntu spouštějí pomaleji, než ve widlích... Co už, člověk nemůže mít všechno a tohle už je off-topic :3. Mimochodem, jak mám nastavit toto téma jako "vyřešené"? :3

honorguard

• Host
« Odpověď #9 kdy: 05 Května 2008, 19:30:42 »
Zaedituj hlavičku přízpěvku.
Jinak mě se programy pouští rychleji než na widlích. Jo a podle mě je komprese na NTFS dobrá jen když chceš přijít o data...

Laethnes

• Host
« Odpověď #10 kdy: 05 Května 2008, 19:43:30 »
Zaedituj hlavičku přízpěvku.
Jinak mě se programy pouští rychleji než na widlích. Jo a podle mě je komprese na NTFS dobrá jen když chceš přijít o data...

Hm, proč myslíš? Já se v tom zas tak nevyznám... (mimochodem, používám ji jakou dobu a o data jsem nepřišel, nicméně si myslím, že dobrá komprese se obecně hodí (tím dobrá nemám na mysli vysoký kompresní poměr, ale optimalizovanost: rychlost, efektivnost) )

honorguard

• Host
« Odpověď #11 kdy: 05 Května 2008, 22:38:09 »
Já si vzpomínám že jednou kamarád měl něco s diskem a přišel o všechny data. Řekli mu že to bylo nějakou kompresí NTFS a že mu tam nějak nevyšly jedničky a nuly... nevim. Taky se v tom moc nevyznám. Když mi nedávno ukázal Michal Donát z fora RAID tak jsem jenom koukal co všechno lidi nevymyslej... ale já bych si radši kompresi nechal od cesty. Bál bych se že kdybych si třeba změnil velikost nějakého disku tak mi zmizí data... Ale zase na druhou stranu nějaká ta optimalizace...

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #12 kdy: 06 Května 2008, 06:59:09 »
honorguard: Na w2k byla NTFS komprese to prvni, co jsem zapinal :) Ono to zrychlovalo přístup k malým souborům, takže pomaličké w2k byly najednou docela blesk. Kompresní poměr byla věc, kterou jsem vůbece neřešil - pro to jsem to nedělal. Sice to malinko více zatěžovalo CPU, ale to se dalo přežít. Používal jsem to léta a nikdy jsem problémy (naštěstí) neměl. Byla to jedna z věcí, kterou maji Windows vymakanou.

Téma označuji za vyřešené.
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Laethnes

• Host
Re: uTorrent na Wine - rozjede se a pak Error [vyřešeno]
« Odpověď #13 kdy: 06 Května 2008, 11:07:56 »
OK.

Ještě bych chtěl dodat (pro další lidi, co by toto třeba řešili), že taky musím potvrdit pomalost uTorrentu ve wine - nezaregistroval jsem ji při stahování, ale kontrole hashe - nevím proč, ale zřejmě to procházelo komplětně všechny soubory a bylo pomalejší než we widlích.

(NTFS: poměr taky neřeším, ale i tak na 100GB leckdy ušetřím až 10GB... no nic, jdu zjišťovat, co všechno na hadru nepotřebuju :3)

EDIT: " zřejmě to procházelo komplětně všechny soubory": mám na mysli když mám třeba torrent 40GB a chci z toho třeba jen 5GB.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.