Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Open Office v QT4  (Přečteno 2409 krát)

honorguard

• Host
Open Office v QT4
« kdy: 05 Května 2008, 23:02:57 »
Zdravím,
už docela dlouhou dobu používám KDE4, ale věci z KDE3 mě (až na vyjímky) docela otravují. Resp. vadí mi nejednotvárnost systému. Protože tu mám QT4 aplikace, GTK aplikace a jako bonus tu mám ještě QT3 aplikace... OO.o mám v v QT3, takže se ptám. Nenašel jste někdo jestli se plánuje přepis OO.o na QT4 a na kdy? Docela už bych o něj stál. Navíc nevím jestli je to KDE4, nebo HH, nebo kombinací obou QT, každopádně OO.o (konkrétně writer) mi jde v HH s KDE4 pomaleji než mi chodilo v GG na KDE3...

jx

• Návštěvník
Re: Open Office v QT4
« Odpověď #1 kdy: 05 Května 2008, 23:27:33 »
A nestačilo by pro začátek použít nějaký společný styl pro tyhle tři prostředí? Třeba qtcurve...

honorguard

• Host
« Odpověď #2 kdy: 05 Května 2008, 23:42:40 »
Docela jsem se snažil, ale nějak se mi to vůbec nepodařilo rozchodit. Zkoušel jsem jeden program který měl GTK nahradit QT4 vzhledem, jenže to fungovalo jen občas a ještě mi nefungoval mi například ani progress bar... tedy takový ten jak tam jen prolétává ta označená část.
Balíček qtcurve mám, ale vůbec jsem nepřišel na to jak to rozchodit, takže jestli někdo víte jak sjednotit v KDE4 všechny tyhle styly nebo aspoň QT4 a GTK tak předem díky.

jx

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 06 Května 2008, 12:46:43 »
Podle mne je jednoznačně žhavým kandidátem qtcurve. Je ho zapotřebí nainstalovat pro gtk2, kde3 a kde4. Viz zdroj http://www.kde-look.org/content/show.php?content=40492. Celé se to pak konfiguruje v kde ve správě stylů. Pak už jen ve stylech gtk2, qt3 a qt4 navolit motiv qtcurve. A výsledek může vypadat třeba takto: http://www2.dts-soft.cz/_private/Fedora/qt4_gtk.jpg (smplayer jede v qt4, totem vedle něj v gtk2).

honorguard

• Host
« Odpověď #4 kdy: 06 Května 2008, 12:55:17 »
Tak díky, super... evidentně jsem jen nepochopil jak se to používá. Doma na to juknu a kdyby problém tak sem ještě napíšu... Dík moc
« Poslední změna: 06 Května 2008, 20:54:01 od Anna Taliánová »

honorguard

• Host
« Odpověď #5 kdy: 07 Května 2008, 01:14:16 »
Tak jsem si z repozitářů nainstaloval qtcurve. Stáhly se i nějaký balíky co měly v názvu GTK a QT3 a kde4 apod. Ale v nastavení systému to neni. V tom návodu jak je výše co je na kde-look je že to zatím v system-settings není... ale nenašel jsem návod jak to udělat v KDE4. Poradíte prosím někdo?

jx

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 07 Května 2008, 08:08:30 »
QtCurve balíčky pro Ubuntu jsou asi staré. Budeš muset počkat na novější a nebo raději zkompilovat QtCurve ze zdrojů. Podrobný návod je vždy v README jakou součást zdrojových balíků. Je to práce cca na pět minut.

honorguard

• Host
« Odpověď #7 kdy: 07 Května 2008, 15:42:51 »
Tak jsem zjistil že QTcurve funguje protože se trochu změnil vzhled QT3 aplikací. Každopádně nevím jak to nakonfigurovat aby to vypadalo jako QT4 a to i pro GTK. Co se týče stáří balíčků tak krom toho že i v tom návodu na kde-look píšou že v system-settings to vidět neni a že se to musí nastavit jinde tak nejde zatím na KDE4 s (K)Ubuntu kompilovat. Resp. KDE4 používá CMAKE ke kompilaci těhle věcí pro KDE, jenže v Ubuntu je KDE4 jinde než standartně aby se to nervalo s KDE3. Takže teď nefungují prefixy a podobné věci a tím pádem nefunguje ani kompilace z CMAKE... a opravit to neumím, krom toho že si nechci rozhrabat systém...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.