Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problemy s live CD  (Přečteno 1590 krát)

davee

• Návštěvník
problemy s live CD
« kdy: 07 Května 2008, 11:45:42 »
Ahoj,
chtel jsem prejit z Win XP na Xubuntu hlavne kvuli tomu, ze notebook, na ktery bych tento system instaloval neni uz nejmladsi. Mam tu vsak dva problemy.

- Nemuzu si dostatecne overit, zda mi bude vse fungovat, protoze se mi stava, ze po nejake dobe notebook jakoby vytuhne. CD se toci, ale nic se nedeje. Zkousel jsem memtest, ktery nevykazoval zadne chyby a test CD samotneho taky probehl v poradku. Cim to tedy muze byt? Jen pro doplneni - procesor ma 566 MHz a je tam 192 MB RAM.

- Na pripojeni k siti pouzivam PCMCIA lan kartu Xircom. Ovsem naprosto se mi nedari pripojit k siti. Zkousel jsem projit navody, co tu kolem jsou, ale nic nepomaha. Jsem v tomto systemu zelenac a tak ani nevim, kde si overit, zda se tato sitovka nainstalovala nebo ne, pripadne kde jeste muze byt problem.
daveeho.blog.cz

luisah

• Závislák
Re: problemy s live CD
« Odpověď #1 kdy: 07 Května 2008, 12:30:38 »
Zkus po nabootování cd - stisknout F5 (dole jsou označení co je F5 atd.), budeš mít na výběr zřejmě něco jako záchranné "xfce". Pak by jsi měl v pohodě nabootovat, ale nejsem si jistý zda po najetí to nebude rovnou instalovat.
Nebo zkus po nabootování vybrat druhou položku (recovery mode), bude ti nabíhat xubuntu v textovém režimu, tak sleduj co ti to vše bude vypisovat, zda bude vše OK nebo zda se objeví fail, popř. by se tam mohlo objevit i připojení zda je funkční. (když po skončení se systém nehodí do grafického režimu napiš příkaz startx)
Každopádně, pokud se ti povede vše uspěšně naistalovat nebude xubuntu zrovna moc rychlé.

davee

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 08 Května 2008, 09:48:13 »
Dekuju za odpoved. Vyzkousim a dam vedet, co a jak.
S tou rychlosti jsem si toho vedom - je to spise na dolni hranici pozadavku. Ovsem volil jsem Xubuntu proto, ze je podle me celkem uzivatelsky prijemna a ma celkem rozsahlou komunitu. Navic tento notebook je jen na kancelar - internet a texty - a to jeste jen na obcasne pouzivani...
daveeho.blog.cz

luisah

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 08 Května 2008, 11:05:33 »
Pokud to je jen na internet a texty, tak by možná bylo ještě lepší stáhnout přímo fluxbuntu, nevypadá zas tak špatně, je ještě rychlejší než xubuntu, není tak uživatelsky přívětivé co se týče správy, ale pokud by vše jelo, tak na práci s internetem pohoda. Je převážně anglicky. Samozřejmě programy apod. se dají počeštit.
No zkus a uvidíš jak ti xubuntu poběží a zda to bude únosné.

davee

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 08 Května 2008, 12:40:40 »
No ten Fluxbuntu nebude asi nic pro me...
A jak jsem psal - Xubuntu jsem chtel zkusit, ale jsou tam ty problemy se zasekavanim live verze a s nefunkcnim netem. A pokud nebudu mit jistotu, ze se mi to podari rozbehnout, asi ho nebudu napevno instalovat. XP mam totiz sice legalni, ale nemam k nim instalovaci CD (je to v ramci multilicence) a nechtelo by se mi zase nekoho otravovat, at mi tam znovu nahrate XP, protoze jsem lama nejvetsi a nemuzu v xubuntu rozbehat internet :-)
Bohuzel nemuzu ani mit dva systemy na jednom disku kvuli nedostatku mista...
daveeho.blog.cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.