Zdravím,
nainstaloval jsem ubuntu 8.08, ale dělá mi to nějákou paseku s monitorem. Když naskočí přihlašovací okno, je monitor buď černý, nebo v nějákém grafickém módu, kdy je nečitelný. Jakmile poslepu zadám login, vše se srovná. Problém nastává opět jakmile se chce spustit šetřič obrazovky, skočí černý monitor a pak už jde jen jezdi myší a na nic nereaguje. Nutný tvrdý reset. Když jsem se pokoušel šetřič vypnout, nedaří se. Kousne se okno nastavení šetřiče. Vůbec se tedy do nastavení nedostanu.
Je možné šetřič ovládat z příkazové řádky.
Napadá někoho v čem je problém? Zkoušel jsem špekulovat s xorg.conf s nastavením monitoru a grafiky, ale zatím bezvýsledně.
Rozchodil jsem s ohromnou pracností výstup na dva monitory (všechny návody co jsem našel jsou nepoužitelné - v 6.06 jsem to měl hotové za 5minut, když jsem vzal cizí xorg.conf s podporou dvou monitorů a přepsal si ho na míru vlastního pc), ale problém trvá. Zajímavé je, že od doby co mám dva monitory, ubuntu běží jen v grafice bez animací (ne že by mi to vadilo, ale je to normální?)
Předem díky za rady a mějte prosím trpělivost s lamou, ale holt se pokouším vymanit z Mrkvosoftích drápů.