Píšu tento příspěvek do této sekce, protože to beru jako pokec o tomto prostředí, nikoliv, jakořešení problému.
Prokousal jsem se instalací a nastavením, protože mě to bavilo víc než nějaká přiblblá střílečka na marťany a každý si chce nějak hrát.
U počítače trávím dost času, tak si to chci zpříjemnit jako mám okolo sebe kytičky, obrázky, atd., tak si vylepšuji prostředí na počítači.
Postupem času jsem zjistil, že mi to usnadňuje práci. Např lupa, a enhanced desktop zoom, krychle je taková grafická srandička, ale když si strany krychle pojmenuji východ, západ, sever, jih, mnohem lépe se mi v púlochách orientuje. Funkce show mouse vypadá na první pohled jako totální blbina, ale občas se stane, že nemůžu ukazatel myši na ploše najít, a pak je toskvělá vychytávka.Vlnící se okna asi žádný praktický význam nemají, ale mě se to líbí, až mě to přestane bavit tak to vypnu. Skalní odpůrce compiz bych zařadil mezi ty, kteří říkají, že grafické rozhraní v linuxu je dobré pouze k tomu, aby se na obrazovku vešlo více terminálů.
Taky mě compiz donutil rozšířit RAM, což je dneska za hubičku a teď si můžu jenom odplivnout s jakou chcíplotinou jsem až doposud pracoval.