Mě nabíhá CF hned po startu a nemám problém. Taky nedám na něj dopustit a troufám si říct, že ho dost vyuižívám. Jelikož píši SF povídky, viz patička, potřebuji informace. Takže na jedné ploše mám rozepsanou povídku, na druhé Operu, na třetí Krusadera (občas potřebuji něco pohledat) a na čtvrté tabulkový editor, do kterého si vkládám adresy z netu + poznámky. Dělám to proto, že v záložkách v Opeře je jich plno a nevyznám se po čase v tom. Navíc když přejdu na nové distro, nemusím si záložky zálohovat a vyberu si jen ty, které potřebuji. Pátá plocha zbývá pro zbytek rodiny. Manželka a děcka si na této ploše otevřou firefox se svými záložkami a pracují. Pokud jim pochybí plocha, přidají si další. Nikoho pak neotravují otevřené další dokumenty na jiných plochách a není plná lišta otevřených dokumentů. Nestane se, že mi děcka něco zavřou bez uložení atd. nebo nemusím všechno ukládat a zavírat, když chtějí otevřít své dokumenty a pak zase já otvírat ty svoje, když jdu pracovat.
V práci mam XP a kolikrát mám otevřeno plno dokumentů. Musím klikat na spodní lištu a hledat dokument, nebo jedno okno po druhém minimalizovat nebo klepnout na ikonu plochy, když chci spustit další dokument. Kolikrát se přistihnu, že chci otočit kostku myší nebo marně hledám v dolním pravém rohu svých pět ploch.
Další blbůstky jsou na hraní, ale mají bombastický efekt jako hoření dokumentů nebo když si vytvoříte plameny dokola rámu plochy. 3 D kostka je taky bombastická. Ani nevíte, kolik lidí z toho bylo ohromeno a chtěli CF nainstalovat na XP!!
Ovšem mějme na paměti, že ne všechny efekty jsou opravdu blbůstky. Napříklat lupa se hodně osvědčuje slabozrakým lidem. Hodně ji využívá tchán, který špatně vidí a libuje si, když všechno na internetu přečte.