Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: mplayer, smplayer a video-device  (Přečteno 1982 krát)

libcha

• Aktivní člen
  • *
mplayer, smplayer a video-device
« kdy: 12 Května 2008, 11:43:59 »
ahoj
nejdou mi spoustet videa v mplayeru ani smplayeru: mplayer napise:
Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device.
smplayer pro jistotu nenapise nic.
zvuk ale bezi
diky za pomoc (ubuntu hh)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: mplayer, smplayer a video-device
« Odpověď #1 kdy: 12 Května 2008, 11:46:46 »
MPlayer → pravý klik do okna videa → Preferences (česky asi Nastavení) → karta Video → vyberte ze seznamu "Available drivers" jeden z těchto: "xv", "x11", "gl". Jeden z nich určitě půjde v pořádku.

(Omlouvám se za angličtinu, nemám českou lokalizaci.)

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #2 kdy: 12 Května 2008, 11:48:23 »
Máte dvě možnosti. Buď v mplayeru změnit výstup z xv na něco jiného (x11, gl, gl2), nebo pokud máte novější ati grafárnu, přídat v xorg.conf v sekci "device" pod Driver "fglrx" řádku Option "TexturedVideo" "on"

EDIT: Přísušná část xorg.conf u mne vypadá takto:
Kód: [Vybrat]
Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "fglrx"
Option "TexturedVideo" "on"
EndSection

EDIT2: Nevím, zda-li tato úprava xorg.conf funguje pro starší atiny, nebo i na nvidiích. Na Radeonu HD2600XT funguje. Doporučuje se přidat i Option "OpenGLOverlay" "off", mě to ale fungovalo i s oběma volbami "on" a jak vidíte z mého xorg.conf, funguje to i bez té druhé.
« Poslední změna: 12 Května 2008, 11:53:37 od EuGenio »
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

libcha

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 12 Května 2008, 12:04:59 »
díky, x11 jede :)
jeste bych mel dotaz spis na mplayer ... vim ze umi posouvat titulky o konstantu (tj. treba vsechny dozadu o n sekund),
je mozne take posouvat je o nasobek ? mam videa ve kterych se titulky stale spozduji, nebot jsou pomalejsi nez film -> zkorigovat to.
diky za radu, pokud neni, pokusim se neco upatlat v c-cku :)

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #4 kdy: 12 Května 2008, 12:15:18 »
Pozor, x11 žere hodně procák a pro fullscreen musíte do mplayerovského configuráku přidat zoom=yes (nebo on, ted hned nevím), takže bych vyzkoušel radší gl nebo gl2 (ty zase ale budou blikat s compizem).

Titulky se prý posunuji o 0,1s klávesami "z" a "x", ale mám to z návodu pro KDE3 (a nevím, jestli tam má mplayer stejné GUI a ovládací klávesy).
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

libcha

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 12 Května 2008, 12:35:24 »
ja mam procaku dost a nic paralelne stejne nedelam => jede pekne ;) (i bez zoomu)
pomoci x a z se titulky posunujou o konstantu, takze musim prubezne korigovat v prubehu celyho filmu...
coz je neprijemny, ale furt lepsi nez to mit bez titulku :)
-btw x a z jedou ve vsech mplayerech i v konzoli

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #6 kdy: 12 Května 2008, 13:23:17 »
Sorry, nějak jsem si nedočetl tvůj příspěvek. Posouvat titulky o násobek (tedy aby jeli třeba 1,1x rychleji) 100% jde nějakými parametry a spouštením z terminálu, myslím ře se to dělá -subfps číslo, kde číslo je počet snímků za sekundu.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #7 kdy: 12 Května 2008, 14:20:11 »
ja mam procaku dost a nic paralelne stejne nedelam => jede pekne ;) (i bez zoomu)
pomoci x a z se titulky posunujou o konstantu, takze musim prubezne korigovat v prubehu celyho filmu...
coz je neprijemny, ale furt lepsi nez to mit bez titulku :)
-btw x a z jedou ve vsech mplayerech i v konzoli
Já si titluky vždy "přepočítal" v nějakém titulkovém editoru a uložil správné...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.