Priznam se, ze Dapper pro mi prinesl vic skody nez uzitku.
Vynecham-li jiz nekolikrat probirany (a stale nevyreseny) problem s USB (resp. IRQ) po hybernaci, momentalne me stve naprosto nahodne padani procesu.
Nejcassteji se mi to stava u Firefoxu (coz bude asi tim, ze jej take nejcasteji pouzivam); obcas jen tak spadne (nekdy pri nacteni stranky... nekdy pri pohybu mysi...). A - nic. Proste se vypne - resp. skonci signalem 11 (SIGSEGV - segfault). Mozna prave proto mam rozsireni crash recovery, ale mozna tomu nebudete verit, ale kdyz behem dvou hodin po pate znovu klikam na ikonu firefoxu, neni to zrovna zabava...
Puvodne jsem mel za to, ze se jedna o chybu v Ubuntu buildu - mylil jsem se. Oficialni build na tom neni o nic lip. Momentalne pouzivam Swiftfox s optimalizaci pro muj procesor. Je to o neco malo rychlejsi, ale pada to stejne.
Ja vim, muze to byt chyba v nektere extension/pluginu, ale mel jsem totoznou konfiguraci FF pod Breezym, a vsechno bylo mnohem stabilnejsi. Krome toho, FF neni jedina aplikace ktera pada.
Obcas se mi jen tak restartuje Metacity. Jindy zase jen tak Gnome-panel (a s nim i par procesu, ktere na nem zavisi). Docela casto Nautilus. Atp. atd. Neda se to vztahnout na nejakou konkretni aplikaci (*mozna* aplikace postavene na GTK - ale to jsem netestoval). Predpokladam, ze na vine bude vzdy SIGSEGV.
Jenze, otazka je, CO to zpusobuje? Co jsem nasel na anglickem foru, na vine muze byt ACPI, ktere je v Dapperovi velice problemove. Reseni je tedy ACPI vypnout... Jsem na notebooku, a krome toho mi bez ACPI nebezi asi polovina hardware (vcetne zvukovky a sitove karty).
Posledni dobou mam pocit, ze to muze zpusobovat ten novy, uzasny a rychlejsi spravce pameti Gsharp, uvedeny prave v GNOME 2.14. Aspon by to pro me byl vyznamny duvod proc zkusit XFCE nebo Fluxbox...
Samozrejme nemuzu vyloucit chybu hardware. Memtest se teprve chystam provest. Na druhou stranu - jsou dva roky dost dlouha doba, aby se objevila defektni pamet?
Nemate nekdo obdobne zkusenosti/netusite, na co bych se mel zamerit? Predem diky...