Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problem s temou. Zle nainstalovana? [vyřešeno]  (Přečteno 3649 krát)

Tuxx

• Návštěvník
Problem s temou. Zle nainstalovana? [vyřešeno]
« kdy: 12 Května 2008, 23:32:32 »
Zdravim. Mam taky malicky, GUI problem.

Nainstaloval som si temu nuoveXT Aero clone (http://gnome-look.org/content/show.php/Aero-clone?content=57352) Po nainstalovani bola tema v celku funkcna az na okraje okien, ktore sa na vista vzhlad nezmenili. Ked som v System -> Predvolby -> Vzhlad -> Vlastnosti klikol na kartu Okreje okien tak tam tie vistacke okraje neboli. Neviem ako ich tam mam pridat, ale je mozne ze som temu aj zle nainstaloval (bola v balicku .tar.gz a to som spustil cez Instalator tem).

Dalsia vec je ze ani ikonky priecinkov sa nezmenili na vistacke. Ked vyberiem kartu ikony, tak ich tam mam, vyberiem ich ale aj tak sa to nezmeni.

Ak ma niekto napad, poradte prosim co a jak. Mam Ubuntu 8.04. Dikes

(btw. mam tam este nejaky emerald ale neviem co s tym mam robit. Viem ze to asi instaluje temy alebo co ale neviem to pouzit. Mam totiz jeden subor s koncovkou .emerald)
« Poslední změna: 13 Května 2008, 14:29:13 od qUAKER »

menganito

• Závislák
Re: Problem s temou. Zle nainstalovana?
« Odpověď #1 kdy: 13 Května 2008, 06:42:36 »
Tu máš komplet návod ako urobiť z Ubuntu po grafickej strákne Vistu, odporúčam čítať aj komentáre.

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #2 kdy: 13 Května 2008, 07:19:47 »
Musíte ještě nainstalovat emerald theme přes Emerald Theme Manager (importovat soubor s příponou emerald)

P.S: Není škoda maskovat Ubuntu jako Visty? Myslí, že na Gnomelook je dost originálních a moc pěkných témat.
« Poslední změna: 13 Května 2008, 07:29:38 od EuGenio »
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 13 Května 2008, 08:36:54 »
Musíte ještě nainstalovat emerald theme přes Emerald Theme Manager (importovat soubor s příponou emerald)

P.S: Není škoda maskovat Ubuntu jako Visty? Myslí, že na Gnomelook je dost originálních a moc pěkných témat.

Přesně tak.. myslím, že visty a jejich fixovaný vzhled jsou docela nepříjemné.. Zkusil bych si radši na gnome-look vybral něco kreativnějšího  :) (sám visty mám a vím, že možnost změny aera jenom podle barvy se nikdy srovnávat s možnostma ubuntu nemůže  :P) Btw.. když budeš instalovat v emeraldu ten aero styl.. projdi si i ostatní efekty, jsem si jist, že tě jiné osloví víc..
Intel Core i3-3220, AMD Radeon HD 7770, 8GB RAM - Arch Linux - KDE 4.12

Tuxx

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 13 Května 2008, 09:37:09 »
dakujem za rady. Cez ten emerald dam import na tu temu. Ta sa mi zobrazi ako polozka v okne (vidim meno autora, up-to-date, engine). A tam sa ju da pozmenit. Nejak mi ale unika jej ''aktivovanie''.
V jej nastaveniach vidim ze sa daju navolit tie okraje okien ale neviem ich aplikovat.

ja viem ze gnome moze mat vela peknych tem, ale mne islo o to dokazat kamosovi ze viem na ubuntu vykuzlit skoro dokonalu vista temu lebo on ma na XPckach vista inspirate a ta to imituje celkom solidne.

to menganito: presne podla toho navodu som postupoval  :) ale mal som problem s instalaciou .tar.gz balika lebo neviem ako ho mam nainstalovat (som noob  :( ) tak som ho otvoril pomocou Instalatora tem.
« Poslední změna: 13 Května 2008, 09:40:52 od Tuxx »

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #5 kdy: 13 Května 2008, 09:40:05 »
dakujem za rady. Cez ten emerald dam import na tu temu. Ta sa mi zobrazi ako polozka v okne (vidim meno autora, up-to-date, engine). A tam sa ju da pozmenit. Nejak mi ale unika jej ''aktivovanie''.
V jej nastaveniach vidim ze sa daju navolit tie okraje okien ale neviem ich aplikovat.
Aktivovat by se to mělo pouze kliknutím na téma. Musí být ovšem spuštěný compiz a emerald (a tedy funkční 3D akcelerace). Jinak se budete muset spokojit s pouze s rámy od metacity, ale od těch nečekejte kdovíjaké efekty (nejsem si jist, ale myslím, že průhlednost metacity nezvládá)
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Tuxx

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 13 Května 2008, 09:42:03 »
tak potom je tema spustena...Tlacitka aj vzhlad nautilusu su zmenene. Ale tie okraje okien su klasicke Glossy.

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 13 Května 2008, 10:56:38 »
Pokud máte aktivovaná 3d prostředí.. Tak použijte příkaz:
Kód: [Vybrat]
emerald --replace a téma emeraldu se spustí.. mě to taky blblo, tak jsem si přidal do startovních příkazů tento příkaz a emerald jede bez problémů.. ;)

taky se myslím dá emerald spustit přes fusion-icon..
Intel Core i3-3220, AMD Radeon HD 7770, 8GB RAM - Arch Linux - KDE 4.12

Tuxx

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 13 Května 2008, 11:59:48 »
ten prikaz funguje. Skutocne sa okraje okien zmenia. Ale akonahle zatvorim terminal, panely zmiznu a zmizne aj skrol bar  ??? Treba to pridat do startovacich prikazov? Ako?

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #9 kdy: 13 Května 2008, 12:05:11 »
Zkuste nejprve stisknout Alt+F2 a zadat to emerald --replace

Pokud po restartu rámy budou vypadat jako předtím (tj. vykresluje metacity a ne emerald), jděte do systém->Volby (nebo Správa, teď nevím jistě)->Sezení, tam by mělo být něco jako spouštět po startu, přidat a tam dejte do příkazu opět to emerald --replace

Tuxx

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 13 Května 2008, 12:52:16 »
System -> Predvolby -> Relacie

Zadal som tam ten prikaz a uz to funguje aj po restarte. Velmi pekne dakujem za pomoc  :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.