Rsync je opravdu hodně dobrý nástroj, supr tip, má ale tolik možností, že jsem se se všema ještě neseznámil..zálohu systému řeším pomocí
http://wiki.ubuntu.cz/Z%C3%A1loha%20a%20obnova%20syst%C3%A9mu, jinak kopírování adresářů a souborů pomocí rsync..v man rsync bylo něco o sambě, takže by to snad mohlo jít i na widle, ale k tomu jsem se ještě nedostal, každopádně jsem si ho hned zamiloval..
Ještě mám trapný dotaz ohledně fcronu..u cronu je uživatelská tabulka jasná (/etc/crontab), ale u fcronu se mi tato tabulka nedaří najít, kde se nachází? Fcron má totiž údajně mimo jiné jednu vymoženost oproti cronu, a to, že pokud v daný čas není pc zaplé, příkaz se vykoná hned po následujícím spuštění pc, což bych uvítal..
A ještě dotaz ohledně té zálohy systému z wikiny...chtěl bych si udělat takovou zálohu, abych vždy po nainstalování systému na jakémkoliv pc tuto zálohu mohl použít..tzn. aby v sobě neměla zaznamenané hardwarové nastavení, pač každý pc je samozřejmě jiný..chci docílit toho, abych na každém pc, kam budu nahrávat systém, měl naprosto stejné nastavení, na jaké jsem zvyklý?..na wikině podle toho návodu zálohy jsou nějaké složky vyloučeny, jsou to právě ty (/proc, /sys), kterých se to týká?