Nebo koupit nějaký starší značkový. Třeba Thinkpady řady 4x jsou dnes hodně levné, výkonově jsou taky stále dostačující a zpracováním a materiály jsou někde jinde než notebooky za 10k.
Já bych starší notebook nekupoval - nikdy nevíš, co má za sebou, je to sázka do loterie, přitom za cenu, za kterou můžeš dostat sice levný krám, ale nový a se zárukou.
Ještě k tomu Eee - opravdu je to spíš lepší PDA a podle mě konkuruje víc třeba Nokii 810 než normálnímu notebooku (už kvůli velikosti displeje).
Asi bych to viděl takto:
* kdybych měl mít jediný počítač, volil bych normální, třeba levný nový ntb (třeba Lenovo N200 nebo levné ntb HP Compaq rozhodně nejsou špatné mašinky na to co stojí)
* kdyby to mělo být jako doplněk k desktopu doma (ráno a večer rsync dokumentů), semtam na tom něcho napsat, používat na chat a na net a jako walkmana, nemuselo by to eee být marné - dá se vzít všude, na dokumenty má paměti dost, je odolné. Jen mám pocit, že se u nás pořád ještě oficiálně neprodává a kupovat ho předražené u překupníka nebo tahat z ciziny není úplně to pravé ořechové...