Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: asus eee do školy  (Přečteno 6054 krát)

Chrizo

• Aktivní člen
  • *
    • Nepsavec
asus eee do školy
« kdy: 15 Května 2008, 15:06:32 »
Myslíte ,že je asus eee dobrá volba do školy na psaní nebo je lepší koupit klasický notebook za 10k

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
Re: asus eee do školy
« Odpověď #1 kdy: 15 Května 2008, 15:22:32 »
Myslíte ,že je asus eee dobrá volba do školy na psaní nebo je lepší koupit klasický notebook za 10k

Můžeš zauvažovat i nad tímhle: http://arstechnica.com/journals/linux.ars/2008/04/08/new-hp-education-subnotebook-ships-with-suse třeba se to tu bude prodávat dřív než Eee :) (nebo taky ne :( )

Záleží od toho, co s tím počítačem plánuješ dělat - na přenášení a přežití průvodních jevů studentského života (používání v zakouřených hospodách, pády při návratu z těchto hospod, atd... :) ) je jistě lepší odolnější a lehčí Eee, na nějaké větší psaní by ale bylo lepší něco s "normálnějším" monitorem (klávesnice je lepší externí v obou případech) :)

Chrizo

• Aktivní člen
  • *
    • Nepsavec
« Odpověď #2 kdy: 15 Května 2008, 15:47:01 »
jde o cenu do 10k a taky to nesmí mít velkou hmotnost a jediné co tohle všechno má je asus eee.Baterka taky vydrží docela dlouho.Velikost monitoru mi tolik nevadí spíš mam starost jestli se zvládnou psát poznámky na té klávesnici ,která je celkem malá./neměl jsem možnost otestovat ,ale dost lidí co to má říká že je ok/

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #3 kdy: 15 Května 2008, 15:48:28 »
vzhledem k cene asusu ee a jeho technickym parametrum je nesmysl za nej utracet .. ntb za 10t bude slouzit mnohem lip

honorguard

• Host
« Odpověď #4 kdy: 15 Května 2008, 16:16:09 »
No hurá, konečně někdo kdo má stejnej názor jako já (nettezzummanna). Nevím proč ale ten Asus mi přijde taky strašně předražený vzhledem k tomu co v něm je... Jediná výhoda co na něm vidím je to že je to Asus a ne Acer... Taky si myslím že za 10K budeš mít lepší notebook...

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 15 Května 2008, 16:17:45 »
Ano, cenově se Eee stále nevyplatí, jeho cena v ČR je přemrštěná - pokud chceš koupit Eeečko, tak by asi bylo nejlepší mrknout za hranice, tam by měly být ceny příznivější..
Co se studentského života týče - záleží na tom, jestli na něm chceš hrát, jiné komplikace bych tam asi neviděl. Pokud chceš semtam zapařit nějakou 3D hru, tak bude určitě lepší volba plnohodnotný notebook..
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #6 kdy: 15 Května 2008, 16:20:17 »
Ano, cenově se Eee stále nevyplatí, jeho cena v ČR je přemrštěná - pokud chceš koupit Eeečko, tak by asi bylo nejlepší mrknout za hranice, tam by měly být ceny příznivější..
Co se studentského života týče - záleží na tom, jestli na něm chceš hrát, jiné komplikace bych tam asi neviděl. Pokud chceš semtam zapařit nějakou 3D hru, tak bude určitě lepší volba plnohodnotný notebook..
+ pokud si nechces zkazit zrak z 7'' displeje

emil54

• Host
« Odpověď #7 kdy: 15 Května 2008, 16:26:14 »
Osobne teda moc nechapu, ze si to "vetsi PDAcko" nekdo "normalni" za ty prachy muze koupit. Do kapsy to stejne nestrcis a uzitna hodnota takovyho predrazenyho kramu je 00prd.  :)

honorguard

• Host
« Odpověď #8 kdy: 15 Května 2008, 16:35:51 »
On přeci jen asi něco stojí Xandros... ale co jsem ho viděl v prodejně tak ten jeho "jednoduchej mod" je šílenej. Přišlo mi to teda spíš jako inteligentní mobil/PDA... Je teda pravda že se z toho dá přepnout do normálního KDE, ale bylo to normální...

Řeknu to asi tak že to je dobrý pro někoho kdo brouzdá po netu a kecá s kámošema a potřebuje nosit komp s sebou...

Ale k mým účelům je to na nic. Malý disk, malý display... já na pc programuju, dělám si poznámky ve škole, poslouchám hudbu, net a pařim hry (i když na Intel kartě nic moc). A pro mě je to prostě nedostačující... už jenom ta představa jak zaostřuju na OO.o...

Chrizo

• Aktivní člen
  • *
    • Nepsavec
« Odpověď #9 kdy: 15 Května 2008, 16:46:01 »
mobilnost je ale bezvadná a baterka taky dost vydrží.Mam možnost to koupit třeba v Anglii.Prostě nechci sebou každej den tahat do školy 3Kg notebook s výdrží 2hodiny.Ty parametry mě docela stačí jde mi jen o to jestli se dá používat ve škole jako sešit.

honorguard

• Host
« Odpověď #10 kdy: 15 Května 2008, 16:56:45 »
Pokud se ptáš na tohle tak podle mě určitě, ale zeptej se ještě Quakera, ten si ho nedávno kupoval. Jestli je pro tebe váha důležitá tak asi opravdu jedině to EEE... ale možná tě to časem bude mrzet...

Jinak nad EEE jsem přemýšlel jen jednou a to že bych ho koupil přítelkyni, ale jí by byl bez internetu na nic a platit tolik internetů najednou si teď nemůžu dovolit...

Chrizo

• Aktivní člen
  • *
    • Nepsavec
« Odpověď #11 kdy: 15 Května 2008, 20:30:55 »
jediný co mi momentálně přijde limitující je HDD která má jen 4 giga.Někde jsem četl ,že se do toho dají dát SD karty ,ale to jsou peníze navíc a mohlo by to vyjít tak na 10k a to je podobné jako u normálního notebooku.Je to vážně dilema

honorguard

• Host
« Odpověď #12 kdy: 15 Května 2008, 20:35:45 »
No pro mě by to takový dilema nebylo... 4GB má kámošův mobil... a mám pocit že ho možná ani 10k nestál...

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #13 kdy: 15 Května 2008, 20:47:01 »
radsej normal notas za 10k ako nejaky Eee a este k tomu od ASUSu.

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #14 kdy: 15 Května 2008, 20:50:32 »
Já si budu Eee kupovat na cesty. Budu měsíc cestovat po Kanadě a nechce se mi tahat klasický notebook. Když si máte s sebou tahat věci na celý měsíc, tak zvážíte každé kilo navíc. Jediné, co od toho chci, je, abych s tím mohl zavolat domů - Gizmo (Skype), napsat občas na blog, uploadovat fotky. Eee budu kupovat v USA, kde nestojí nejlevnější verze ani 300 dolarů, což je za hubičku.

honorguard

• Host
« Odpověď #15 kdy: 15 Května 2008, 21:36:43 »
radsej normal notas za 10k ako nejaky Eee a este k tomu od ASUSu.

Tak to zase pozor. Já Asus vidím jako fakt dobrou firmu, která bohužel ještě nepochopila že je prostě potřeba aby byly její výrobky kompatibilní s Linuxem... Jinak notebooky mají kvalitní a tenhle notebook je 100% compatible...

Honza

• Návštěvník
    • http://www.JanProkop.net
« Odpověď #16 kdy: 15 Května 2008, 21:51:06 »
Myslim že ted jsou notebooky ASUS asi v nejlepsim pomeru vykon/cena/kvalita... takze za 15 koupis slusnej notas... Eee beru jako hodne dobrý PDA... resp. PDA bych si znovu nekoupil píše se na tom na nic, internet je na tom taky na nic... diář... mno prostě ten asus ti plně nahradí diář/PDA + si na tom normálně prohlídneš web a můžeš na tom celkem pohodlně psát... takže to beru jako mezikrok mezi PDA a notebookem... ale jako PDA kdybych ho nepotřeboval jako navigaci tak ho znovu nekoupim...
Ubuntu 8,04 - LTS
-------------------------------------------
AMD Dual-Core Athlon A64 5600+ (2900MHz) 4GB RAM (2x2GB DDR2 800MHz) GeForce 8800 GT 512MB Seagate 320GB SATAII - 16MB cache, NCQ...

honorguard

• Host
« Odpověď #17 kdy: 15 Května 2008, 21:53:43 »
Mno taky si plánuju do notebooku zařadit diář... bohužel mi v tom brání mé nové KDE4... PIM balík Nepomuk je až v KDE4.1 a to vyjde až za 2 měsíce... Ale už se fakt těším...

mycz

• Aktivní člen
  • *
  • Lysergic acid diethylamide
« Odpověď #18 kdy: 15 Května 2008, 21:53:47 »
No ze maji kvalitni notebooky bych zrovna nerekl, ale to Eee ma pry dobre dilenske zpracovani... kupovat notebook za 10k je podle me ztrata penez, ale jestli ho tak nutne potrebujes (ikdyz do skoly pochybuju...), tak jdi spise do nejakeho znackoveho notebooku nez to te hracky.
Píchali bychom si i vitamín C, kdyby to bylo ilegalní!

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #19 kdy: 15 Května 2008, 22:20:01 »
No ze maji kvalitni notebooky bych zrovna nerekl, ale to Eee ma pry dobre dilenske zpracovani... kupovat notebook za 10k je podle me ztrata penez, ale jestli ho tak nutne potrebujes (ikdyz do skoly pochybuju...), tak jdi spise do nejakeho znackoveho notebooku nez to te hracky.

Nebo koupit nějaký starší značkový. Třeba Thinkpady řady 4x jsou dnes hodně levné, výkonově jsou taky stále dostačující a zpracováním a materiály jsou někde jinde než notebooky za 10k.

qUAKER

• Host
« Odpověď #20 kdy: 16 Května 2008, 07:45:31 »
Vy porovnáváte nesrovnatelné -> EEE je spíš takové "UMPC s plnohodnotnou klávesnicí atd." a přitom o 10 000 levnější, zato normal ntb je normal ntb..

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
« Odpověď #21 kdy: 16 Května 2008, 08:38:19 »
Nebo koupit nějaký starší značkový. Třeba Thinkpady řady 4x jsou dnes hodně levné, výkonově jsou taky stále dostačující a zpracováním a materiály jsou někde jinde než notebooky za 10k.

Já bych starší notebook nekupoval - nikdy nevíš, co má za sebou, je to sázka do loterie, přitom za cenu, za kterou můžeš dostat sice levný krám, ale nový a se zárukou.

Ještě k tomu Eee - opravdu je to spíš lepší PDA a podle mě konkuruje víc třeba Nokii 810 než normálnímu notebooku (už kvůli velikosti displeje).

Asi bych to viděl takto:
* kdybych měl mít jediný počítač, volil bych normální, třeba levný nový ntb (třeba Lenovo N200 nebo levné ntb HP Compaq rozhodně nejsou špatné mašinky na to co stojí)
* kdyby to mělo být jako doplněk k desktopu doma (ráno a večer rsync dokumentů), semtam na tom něcho napsat, používat na chat a na net a jako walkmana, nemuselo by to eee být marné - dá se vzít všude, na dokumenty má paměti dost, je odolné. Jen mám pocit, že se u nás pořád ještě oficiálně neprodává a kupovat ho předražené u překupníka nebo tahat z ciziny není úplně to pravé ořechové...

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #22 kdy: 16 Května 2008, 10:00:29 »
Já bych starší notebook nekupoval - nikdy nevíš, co má za sebou, je to sázka do loterie, přitom za cenu, za kterou můžeš dostat sice levný krám, ale nový a se zárukou.

Se staršími ThinkPady mám jen ty nejlepší zkušenosti. Záruka jde dokoupit, když to člověk vyžaduje. Za to s low-endy má plno kamarádů problémy, i když jsou nové. Navíc tyto počítače ani zdaleka nepodporují Linux tak dobře, jako právě ThinkPady.

honorguard

• Host
« Odpověď #23 kdy: 16 Května 2008, 10:52:14 »
Já jsem spokojeným majitelem thinkpadu. Na tyhle činnosti jsou pokud chápu Thinkpady postavené... mají silné komponenty a integrovanou grafiku. Jako dělané pro programování a kancelář... i hry se na něm dají skousnout a baterie taky vydrží akorát. Dokonce mi to skoro celé funguje bez jakýchkoliv úprav a to včetně wifiny a multimediálních tlačítek... Jediné co jsem is musel upravit byl trackpoint, protože jsem chtěl scrollování na prostřední tlačítko... a v 7.10 mi nefungovala korektně grafika... v 8.04 stačí upravit xorg kvůli scrollování a už jedu :).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.