Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Photoshop  (Přečteno 5707 krát)

Milky_rasta

• Návštěvník
Photoshop
« kdy: 14 Května 2008, 20:51:47 »
Zdravím vás už se někomu podařilo rozjet photoshop CS3 pod Kubuntu? našel jsem návod tady http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=6584&iTestingId=24335 ale nějak se v tom moc nevyznam (to ta slabá angličtina). poradíte mi s tím někdo? zkoušel jsem to podle návodu ale ten photoshop při načítání padá. mam wine verze 1.0-rc1
Kubuntu 14.04

Vojtin

• Host
Re: Photoshop
« Odpověď #1 kdy: 15 Května 2008, 14:17:10 »
angličtina neangličtina.... http://www.google.cz/translate_t

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 15 Května 2008, 19:46:02 »
Milky_rasta: když už vám Vojtin tak pěkně odpověděl, tak se ještě přidám, mohu vědět proč photoshop cs3? nestačí cs2 nehldě na to, proč stále častěji někdo přechází k linuxu a chce tyhle aplikace?

jinak není to téma na flame, celkem mi to zajímá z jakého důvodu to lidi dělají, jinak doporučím, CS2, ta by měla jet bez problémů

Tygr

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 19 Května 2008, 19:19:26 »
Milky rasta muzu to skusit pres ubuntu

emil54

• Host
« Odpověď #4 kdy: 19 Května 2008, 21:04:45 »
Milky_rasta: když už vám Vojtin tak pěkně odpověděl, tak se ještě přidám, mohu vědět proč photoshop cs3? nestačí cs2 nehldě na to, proč stále častěji někdo přechází k linuxu a chce tyhle aplikace?

jinak není to téma na flame, celkem mi to zajímá z jakého důvodu to lidi dělají, jinak doporučím, CS2, ta by měla jet bez problémů
Odpoved je prosta: Nekteri z nas mame widloidni soft koupenej - licencovanej a potrebujeme ho proste k praci. Bud proto, ze jsme na nej leta zvykli, nebo proste proto, ze pod linuxem neni plnohodnotna alternativa. A prebootovavat nekolikrat za den zbytecne zpatky do widli je vopruz, kdyz tam jinak nemam co bych tam hledal uzitecnyho.
Tak proto  :)

A proc nekdo prejde z Windov$ na Linux? Na to si snad odpovis sam  ;)

Vivan

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 20 Května 2008, 12:02:30 »
Inak, mám odskúšané -Photofiltre pod Wine funguje bez problémov.

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #6 kdy: 20 Května 2008, 12:12:11 »
Citace
ze jsme na nej leta zvykli, nebo proste proto, ze pod linuxem neni plnohodnotna alternativa

GIMP je PLNOHODNOTNÁ alternativa k Photoshopu a chce to jen NAUČIT SE s ním pracovat (příručku mám ke stažení na svých stránkách http://marps.wz.cz/ ! A že jste na něj léta zvyklí? Inu, je potřeba změnit zvyky - protože Linux OPRAVDU NENÍ Windows  ;)
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

emil54

• Host
« Odpověď #7 kdy: 20 Května 2008, 16:46:52 »
Citace
ze jsme na nej leta zvykli, nebo proste proto, ze pod linuxem neni plnohodnotna alternativa

GIMP je PLNOHODNOTNÁ alternativa k Photoshopu a chce to jen NAUČIT SE s ním pracovat (příručku mám ke stažení na svých stránkách http://marps.wz.cz/ ! A že jste na něj léta zvyklí? Inu, je potřeba změnit zvyky - protože Linux OPRAVDU NENÍ Windows  ;)

Ale jo, Gimp pouzivam, uz pod win jsem ho radu let pouzival pro svoje osobni zalezitosti a vubec si nemyslim, ze by to byl nedokonalej soft. Naopak, v poslednich verzich uz je dost vychytanej. Nicmene plnohodnotna nahrada za Photokram to stale jeste zdaleka neni, ale to by bylo na hodne dlouhy povidani  :)

Souhlasim s tim, ze pokud budu delat jenom nejakou webovou grafiku, vystacim si relativne pohodlne s Gimpem. Ale pokud musis spolupracovat s jinymi firmami, kde jedou prave ve Photoshopu, Gimp ti minimalne hodne zkomplikuje zivot mizernou kompatibilitou vystupnich formatu. A prekecat zavedeny DTP studio, aby preslo na Linux a Gimp... nevim ale ani jsem to radsi nezkousel  ;D

A pak je tu spoustu specialniho softu, kterej proste v linuxovy verzi neexistuje - viz treba ucetni systemy. Tam ti pak opravdu zbyde jenom Wine, nebo potupnej navrat k M$.
« Poslední změna: 20 Května 2008, 17:14:31 od emil54 »

mr.remo

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 04 Června 2008, 13:26:52 »

Jsem taky odkojeny Windows a Photoshop jednoduše mi pasuje víc než Gimp. Nějak jsem si na něj nezvykl.

Volis

• Stálý člen
  • **
  • Impossible is nothing :o]
    • www.petrvolak.com
« Odpověď #9 kdy: 04 Června 2008, 14:55:36 »
Zdar kdyz se takle melete kolem tematu potreboval bych rozchodit Photoshop CS4, a jen tak do plenu gimp opravdu neni na takove urovni co PS nicmene se priblizuje coz je fajne..
Unix is Unisex :-]

Ubuntu User: 16398 || Linux User: 451118.

Javor

• Návštěvník
  • sem lamicka, ptam se abych lamou nebyl..
« Odpověď #10 kdy: 16 Června 2008, 16:14:52 »
ahoj, rozchodil sem shop CS2 ale po restartu kompu uz ho nerozchodim.. :(
;D ;D  Nejsem úplně blbej, jen to tak občas vypadá..  ;D ;D

black

• Návštěvník
    • BlackFucker.eu
« Odpověď #11 kdy: 17 Června 2008, 19:13:42 »
CS2 slape uplne v pohode :) Uz jsem vymakal nekolik webu :) Navic jsou na wine zaplaty takze zachvilku bude PS jako win uvidime :)

Lord SMRTKA

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 02 Listopadu 2008, 20:37:53 »
to by mě zajímalo jak jste rozjeli ten photoshop CS2...já to nemůžu zaboha rozjet pod ubuntu 8.04 nejnovější verte wine a nic...

rudyso

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 20 Listopadu 2008, 18:23:29 »
to by me taky zajimalo jak jste to rozchodili taky me to nejde ,,ubuntu 8.04 :-}

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #14 kdy: 20 Listopadu 2008, 19:10:02 »
komu není rady, tomu není pomoci... hledejte...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.