Zdravim!
Nedavno jsem si vsiml podivneho chovani Caira po aktualizaci na HH.
Vzhledem k tomu, ze v Gutsyho repozitarich nebylo cairo pro amd64, tak sem si zkompiloval vlastni a uspesne ho pouzival. Nicemene po prechodu se asi nejakym zpusobem zaktualizovalo a od te doby se chova nanejvys prapodivne.
Prisel jsem na to tak, ze si ho chtel aktualizovat na novejsi verzi (z repozitaru od qUAKERA), tedy jsem odinstaloval veskere stare cairo a chtel nainstalovat novou verzi od qUAKERA, ale k memu prekvapeni se nainstalovala opet ta sama verze jako sem mel predtim. Chvili sem to zkousel nejak vyresit, ale pak sem si rekl, ze si tu novou verzi zkompiluju. Jal sem se tedy znovu odinstalovavat. Synaptic hlasi, ze nemuze zadne baliky s nazvem cairo-dock nalezt a vsechno by melo byt odinstalovane, jake vsak bylo me prekvapeni, kdyz jsem zjistil, ze cairo v pohode beha aniz by bylo nainstalovane...
Dale jsem zjistil, ze puvodni cairo z originalnich Hardy repozitaru nejde nainstalovat (pise to neco o chybe a nelze zjistit verzi).
Moje otazka tedy zni: Jak je mozne, ze mi funguje program, ktery jsem prave odinstaloval? A jak se ho tedy natrvalo zbavim?