Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Průvodce řešením problémů se zvukem  (Přečteno 3250 krát)

Robert

• Stálý člen
  • **
Průvodce řešením problémů se zvukem
« kdy: 11 Července 2006, 10:32:09 »
Hezký den,

na ubuntuforums vzniká velice zajímavé a kvalitní how-to, které se krok za krokem snaží řešit problémy se zvukem v ubuntu 6.06. Postupně přes identifikaci karty, alsu, drivery, alsamixer, více zvukových karet v systému až po různé tipy a triky.

Comprehensive Sound Problem Solutions Guide

Doporučuji všem zájemcům, kteří se chtějí dozvědět jak se se zvukem v ubuntu nakládá, tedy nejen těm, kteří s ním mají trable.  Průvodce je pochopitelně v angličtině, pokud má někdo potíž s porozumněním ať už jazykovým nebo technickým, ať se klidně zeptá ...

Pitriss

• Návštěvník
« Odpověď #1 kdy: 08 Října 2006, 13:48:28 »
Ahoj.. trošku nevím co mám dělat.. mám 2 zvukovky a když jsem šel přesně podle návodu tak to nefungovalo. POužívým Kubuntu 6.06 a cat /proc/asound/modules mi hlásí:
Kód: [Vybrat]
0 snd_intel8x0
1 snd_emu10k1
pak jsem is teda otevřel /etc/modprobe.d/alsa-base a přidal jsem na konec řádky
options snd-emu10k1 index=0
options snd-intel8x0 index=1
Ale zmizela mi jedna zvukovka z nastavení.. Každopádně se mi nezdá konec mého /etc/modprobe.d/alsa-base kde se nachází tohle:
# Prevent abnormal drivers from grabbing index 0
options snd-bt87x index=-2
options snd-atiixp-modem index=-2
options snd-intel8x0m index=-2
options snd-via82xx-modem index=-2
Děkuji předem za tipy, rady..

puba

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 30 Ledna 2007, 18:41:50 »
Zdarec, prave sem resil podobny problem. Mam integrovanou via82xx a k tomu TV kartu s cipem SAA71xx. Porad se mi nastavovala implicitne ta TV karta. Takze mi fungovalo XMMS, ale nejel zvuk u filmu. Nekde sem vygooglil, ze staci prehodit cisla za ...snd-card-0 (nebo jine cislo).

samozrejme musis zjistit, co je co:

/proc/asound/modules

Tahle to vypadalo po uprave alsa-base:

# autoloader aliases
install sound-slot-0 modprobe snd-card-1
install sound-slot-1 modprobe snd-card-0
install sound-slot-2 modprobe snd-card-2
install sound-slot-3 modprobe snd-card-3
install sound-slot-4 modprobe snd-card-4
install sound-slot-5 modprobe snd-card-5
install sound-slot-6 modprobe snd-card-6
install sound-slot-7 modprobe snd-card-7
....

nic jineho (ty sahodlouhe radky pod timto kodem) sem menit nemusel a po restaru se nastavila via82xx jako implicitni, takze fungovala.

PS: S kodekama mi Totem nejede, ale po instalaci mplayer a VLC (doporucuji) bylo po problemech (kodeky sem instaloval podle navodu . Jinac u meho oblibeneho XMMS (vypada jako Winamp) sem potom musel nastavit OSS ovladac.

Dodatek: Bohuzel fungovala jen pro prvni restart po editaci. Kdyz to znovu edituji a restartuji, tak jede, ale zase jen po prvni restart. Uz su z toho fakt Matej. Kdybych tu TV kartu nechtel pouzivat, tak ji vykopnu a reinstaluji alsu, ale takhle fakt nevim.
HP Pavilion dv2058ea (Intel Core Duo 1,66GHz, 2GB RAM, Geforce 7200 Go - 256MB, WD-120 GB sata, WiFi, Bluetooth, ctecka 5in1 ), Ubuntu HH 8.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.