Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Hra The War of the Worlds  (Přečteno 2512 krát)

coller master

• Návštěvník
Hra The War of the Worlds
« kdy: 19 Května 2008, 18:28:00 »
Už dlouho jsem si tuto hru chtěl zahrát ale už jsem nemohl sehnat Windows 98.
(na XP to nefunguje). Nedalo mi a stáhl jsem si  Ubuntu že mi to na tom možná půjde.Když jsem Ubuntu nainstaloval stáhl jsem si všechny dostupné aktualizace a zkusil si pustit hru War of the Worlds.
ale když jsem dal do mechaniky CD tak se mi objevila pouze  tabulka s obsahem CD a když jsem dal Start.exe tak se nic nedělo jako bych na to ani neklikl.A když jsem dal jiný soubor tak mi to napsalo: Pro tento typ souboru není nainstalovaná žádná aplikace. Dal jsem pravé tlačítko a otevřít jinou aplikací a tam jsem dal otevřít složku ale napsalo my to: Umístění není složka. nevím jak to je nastavené nejdříve jsem myslel že tam dám jenom CD a už se mi automaticky spustí instalace hry ale asi tomu tak není, takže jestli mi někdo poradí (vzhledem k tomu že mám Ubuntu nové a ještě se s tím učím) byl bych mu moc vděčný. (na hře píšou že je určená pro Windows 95 nebo Windows 98 nebo100%kompatibilní operační systém).

TO SAMÉ SE MI STANE I S JINOU HROU  CHCI TO OTEVŘÍT ALE NIC TO NEDĚLÁ!
« Poslední změna: 19 Května 2008, 18:50:47 od coller master »

eXt_r33m

• Aktivní člen
  • *
  • skill :: aggressive-newbie
    • qinta.php5.sk
Re: Hra The War of the Worlds
« Odpověď #1 kdy: 19 Května 2008, 18:59:52 »
Tak tenhle chlapek mne dostal  :D :D :D a jeste ten kompatibilni system.... xD

Pro coller mastra: Na to abys spustil windowsacku executable potrebujes mit nainstalovanej Wine! Linux a Windows je neco uuuplne jinyho Linux nepozna execka... Stahni si Wine z http://www.winehq.org/site/download

nebo cez Add remove programs alebo

sudo apt-get install wine
AMD Opteron Processor 144 1.8 Ghz;2x512 MiB DDR1;ATI Radeon HD 2600 Pro 256 MiB DDR3;Atheros 802.11 WiFi;Boot: WinXP + (Ubuntu 9.04 64bit) + Archlinux s KDE 4.3 64bit
if ($She_loves_me) then wake_up() //checking if  i am dreaming :)

coller master

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 19 Května 2008, 21:36:27 »
Už dlouho jsem si tuto hru chtěl zahrát ale už jsem nemohl sehnat Windows 98.
(na XP to nefunguje). Nedalo mi a stáhl jsem si  Ubuntu že mi to na tom možná půjde.Když jsem Ubuntu nainstaloval stáhl jsem si všechny dostupné aktualizace a zkusil si pustit hru War of the Worlds.
ale když jsem dal do mechaniky CD tak se mi objevila pouze  tabulka s obsahem CD a když jsem dal Start.exe tak se nic nedělo jako bych na to ani neklikl.A když jsem dal jiný soubor tak mi to napsalo: Pro tento typ souboru není nainstalovaná žádná aplikace. Dal jsem pravé tlačítko a otevřít jinou aplikací a tam jsem dal otevřít složku ale napsalo my to: Umístění není složka. nevím jak to je nastavené nejdříve jsem myslel že tam dám jenom CD a už se mi automaticky spustí instalace hry ale asi tomu tak není, takže jestli mi někdo poradí (vzhledem k tomu že mám Ubuntu nové a ještě se s tím učím) byl bych mu moc vděčný. (na hře píšou že je určená pro Windows 95 nebo Windows 98 nebo100%kompatibilní operační systém).

STÁHNUL JSEM SI A NAINSTALOVAL TO COS MI PORADIL A UŽ SE MI SPUSTILA I ŮVODNÍ IKONA ZE KTERÉ SE INSTALUJE hra ALE! KDYŽ DÁM INSTAL(Na jednom cd je instalace a hra za lidi a na druhém cd je hra za marťany) tak mi to napíše že mám vložít cd 1 i když je tam vložené!
ten Wine se jmenuje nějak Wine Windows Emulator . nevim jestli jsem to stáhnul dobře?(mám 3 mechaniky možná je to zapojením (master slave)to můžu taky vyzkoušet ale nejdříve bych rád věděl jestli je to stáhnuté dobře).
« Poslední změna: 19 Května 2008, 21:38:10 od coller master »

coller master

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 20 Května 2008, 13:09:18 »
TAK PORADÍ MI NĚKDO CO MÁM Z TOHO STÁHNOUT??? ??? ???

luisah

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 20 Května 2008, 13:47:32 »
Tady je stránka, kde můžeš mrknout, kdo co kdy zkoušel a jak to fungovalo a v které distribuci.
http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=1949
Jak jsem vyrozuměl, stahoval jsi verzi wine z netu. Lepší je použít Synaptic. (Systém - Správa - Správce balíků Synaptic) Tam si najdeš wine (a i všechny možné i nemožné programy pro LINUX), wine co jsi stahoval bych odinstaloval - také v Synapticu a nechal si vyhledat aktuální verzi wine - důvod - automatikcé aktualizace jak systému, tak programů nainstalovaných ze synapticu)
Každopádně by jsi měl mít v Aplikace - Wine - Configure wine - mrkni na záložku Disk (autodetekce).

Každopádně doporučuji se nejdříve rozhlídnout jak vůbec funguje linux. Jak ti tady již kolega psal - zapomeň na exe. Linux funguje úplně jinak. Pokud možno zapomeň i na programy z windows - existují alternativy pro linux a ty co neexistují, tak jakou taková nouzovka se dá použít wine - "emulátor win" - ale nikdo ti nezaručí, že program, hra bude ve wine fungovat.
Tady si stáhni příručku pro Ubuntu 8.04 - jsou tam takové základy, aby jsi věděl o čem vlastně to Ubuntu je.
http://wiki.ubuntu.cz/U%C5%BEivatelsk%C3%A1%20p%C5%99%C3%ADru%C4%8Dka
a taky tady máme wiki - v příručce jsou vybrané návody z wiki
http://wiki.ubuntu.cz/

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.