Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: python [vyřešeno]  (Přečteno 14023 krát)

Tygr

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
python [vyřešeno]
« kdy: 19 Květen 2008, 19:48:23 »
caw nejde my python-2.5.2.msi tatka my rika ze nejde na linux ale ja mam linux-ubuntu

napise my to

Couldn't display "/media/WoW/python/python-2.5.2.msi".
« Poslední změna: 20 Květen 2008, 13:11:40 od Anna Taliánová »

Fuzzy

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 128
    • Zobrazit profil
    • www.jarosov.org
Re: python
« Odpověď #1 kdy: 19 Květen 2008, 19:50:57 »
vidím že jsi to s tím programováním vzal hopem. Prosím tě ale abys zkusil nejdřív trošku hledat a pročítat nejrůznější zdroje než založíš nové téma. A když už nové téma založíš tak to zkus zařadit do správné sekce...
doma:Lenovo SL500, Ubuntu 10.10 + win XP, Lenovo S12 (VIA NANO), Ubuntu 10.10
práce: HP550, Ubuntu 10.04

Tygr

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
Re: python
« Odpověď #2 kdy: 19 Květen 2008, 19:56:10 »
sorry ale potseboval bych spis odpoved na todle .

existpierre

  • Host
Re: python
« Odpověď #3 kdy: 19 Květen 2008, 19:56:10 »
My vieme aky mas system, nemusis nam ho stale pripominat, vsak si aj na spravnom fore :)

k teme

System -> Sprava -> Spravca balikov Synaptic

tam daj hladat python a nainstaluj. Je vo verzii 2.5.2
« Poslední změna: 20 Květen 2008, 12:58:57 od Anna Taliánová »

existpierre

  • Host
Re: python
« Odpověď #4 kdy: 19 Květen 2008, 20:00:08 »
musi tam byt. tak zatlac klavesy ALT+F2 a tam napis gksudo synaptic , potom daj ok

Tygr

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
Re: python
« Odpověď #5 kdy: 19 Květen 2008, 20:05:50 »
nejak sem to nepochopil napis my to podrobnej

Tygr

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
Re: python
« Odpověď #6 kdy: 19 Květen 2008, 20:15:17 »
nejde to asi to delam blbe prosim udelejte nejakej malickej navod jak to udelat

Fuzzy

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 128
    • Zobrazit profil
    • www.jarosov.org
Re: python
« Odpověď #7 kdy: 19 Květen 2008, 20:16:46 »
a co chceš vlastně udělat???
doma:Lenovo SL500, Ubuntu 10.10 + win XP, Lenovo S12 (VIA NANO), Ubuntu 10.10
práce: HP550, Ubuntu 10.04

Tygr

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
Re: python
« Odpověď #8 kdy: 19 Květen 2008, 20:18:14 »
nejde my spusti python-2.5.2.msi pise my to Couldn't display "/media/WoW/python/python-2.5.2.msi".
« Poslední změna: 20 Květen 2008, 12:59:48 od Anna Taliánová »

existpierre

  • Host
Re: python
« Odpověď #9 kdy: 19 Květen 2008, 20:20:34 »
pusti si  terminal

Aplikacie -> prislusenstvo -> terminal

do neho napis toto

sudo apt-get install python
« Poslední změna: 20 Květen 2008, 13:00:27 od Anna Taliánová »

MacHala

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1104
  • Big Bro iz watching joo!
    • Zobrazit profil
    • ZlejT
Re: python
« Odpověď #10 kdy: 19 Květen 2008, 20:29:00 »
afaik je python defaultne v drtive vetsine dister (vcetne ubuntu)

ale take nejak nechapu otazku...

podle cesty a koncovky predpokladam, ze to je nejaky skript k World of Warcraftu? zkousel jsi zadat do terminalu python a za to tu cestu?
a jestli je odpoved na mou prvni otazku ano tak mozna zkusit spustit pres wine...

bohuzel dnesni pocasi pouziti kristalove koule nesvedci, mozna to zitra bude lepsi  :D
« Poslední změna: 20 Květen 2008, 13:00:55 od Anna Taliánová »
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

Tygr

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
Re: python
« Odpověď #11 kdy: 19 Květen 2008, 20:34:48 »
napsalo my to

vladyslav@vladyslav-laptop:~$ sudo apt-get install python
[sudo] password for vladyslav:
Čtu seznamy balíků... Hotovo
Vytvářím strom závislostí       
Reading state information... Hotovo
python je již nejnovější verze.
0 aktualizováno, 0 nově instalováno, 0 k odstranění a 0 neaktualizováno.


Co ted?
« Poslední změna: 20 Květen 2008, 13:01:29 od Anna Taliánová »

existpierre

  • Host
Re: python
« Odpověď #12 kdy: 19 Květen 2008, 20:41:25 »
to znamena ze pythona uz mas defaultne nainstalovaneho, ako pisal MacHala. Zrejme potrebujes uz len nastroj v ktorom mozes pracovat. Pracovat mozes aj v gedite (Aplikacie -> prislusenstvo -> Textovy editor).
« Poslední změna: 20 Květen 2008, 13:01:55 od Anna Taliánová »

Tygr

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
Re: python
« Odpověď #13 kdy: 19 Květen 2008, 20:42:29 »
ale ja sem ho nemohl nainstalovat kdyz my hazi chybu

existpierre

  • Host
Re: python
« Odpověď #14 kdy: 19 Květen 2008, 20:45:05 »
hadzalo ti to chybu preto, lebo si sa pokusal pustit windowsacku instalacku (*.msi) pod linuxom. Opakujem, uz ho tam mas.

Tygr

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
Re: python
« Odpověď #15 kdy: 19 Květen 2008, 20:46:29 »
ale jak to ted spustim

Tygr

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
Re: python
« Odpověď #16 kdy: 19 Květen 2008, 20:48:09 »
ja bych pracoval v gedite

existpierre

  • Host
Re: python
« Odpověď #17 kdy: 19 Květen 2008, 20:48:31 »
aj to som uz pisal, gedit. Alebo este mozes skusit geany

sudo apt-get install geany

potom ho najdes v Aplikacie -> Programovanie -> Geany

s  tym som neskusal, ale zrejme staci potom stlacit tlacidlo vykonat (po ulozeni)
« Poslední změna: 20 Květen 2008, 13:02:53 od Anna Taliánová »

Tygr

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
Re: python
« Odpověď #18 kdy: 19 Květen 2008, 20:50:25 »
aj to som uz pisal, gedit. Alebo este mozes skusit geany

sudo apt-get install geany

potom ho najdes v Aplikacie -> Programovanie -> Geany

s  tym som neskusal, ale zrejme staci potom stlacit tlacidlo vykonat (po ulozeni)

jak je Aplikacie -> Programovanie -> Geany tak ja nemam to programovanie
« Poslední změna: 20 Květen 2008, 13:03:42 od Anna Taliánová »

ADIO45

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 847
  • snažím poradit...nezáleží na karmy ale snahu :)
    • Zobrazit profil
    • Dráčkovo herní doupě
Re: python
« Odpověď #19 kdy: 19 Květen 2008, 20:52:00 »
toto sudo apt-get install geany  ;)
Toshiba L505 - iCore-3, ATI Radeon HD, 4GB ram,500GB  + Win7 s virtual Ubuntu
Neumím psát česky. Jsem sluchově postižení...

Tygr

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
Re: python
« Odpověď #20 kdy: 19 Květen 2008, 20:53:51 »
napsalo my to

vladyslav@vladyslav-laptop:~$ sudo apt-get install geany
[sudo] password for vladyslav:
Čtu seznamy balíků... Hotovo
Vytvářím strom závislostí       
Reading state information... Hotovo
Následující NOVÉ balíky budou nainstalovány:
  geany
0 aktualizováno, 1 nově instalováno, 0 k odstranění a 0 neaktualizováno.
Potřebuji stáhnout 1942kB archivů.
After this operation, 5595kB of additional disk space will be used.
Mám:1 http://cz.archive.ubuntu.com hardy/universe geany 0.13-0ubuntu1 [1942kB]
Staženo 1942kB za 5s (367kB/s) 
Instaluji balík geany.
(Čtu databázi ... nyní je nainstalováno 95763 souborů a adresářů.)
Rozbaluji geany (z .../geany_0.13-0ubuntu1_i386.deb) ...
Nastavuji balík geany (0.13-0ubuntu1) ...
« Poslední změna: 20 Květen 2008, 13:04:25 od Anna Taliánová »

Tygr

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
Re: python
« Odpověď #21 kdy: 19 Květen 2008, 20:54:27 »
dobry uz to jede vy se vtom teda vyznate. diky moc za radu.

ADIO45

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 847
  • snažím poradit...nezáleží na karmy ale snahu :)
    • Zobrazit profil
    • Dráčkovo herní doupě
Re: python
« Odpověď #22 kdy: 19 Květen 2008, 20:56:31 »
no vidíš  ;) nz
Toshiba L505 - iCore-3, ATI Radeon HD, 4GB ram,500GB  + Win7 s virtual Ubuntu
Neumím psát česky. Jsem sluchově postižení...

Tygr

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
Re: python
« Odpověď #23 kdy: 19 Květen 2008, 20:57:02 »
nedelaj se take pomoci pythonu pogramy? protoze tam se pouzivaj cisla.

existpierre

  • Host
Re: python
« Odpověď #24 kdy: 19 Květen 2008, 21:02:08 »
nerozumiem otazke. ake cisla?