Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace ovladačů bez internetu  (Přečteno 2819 krát)

Davehhf

• Návštěvník
Instalace ovladačů bez internetu
« kdy: 24 Května 2008, 19:28:09 »
Dobry den,
nainstaloval sem kamarádovi na počítač Linux Ubuntu 8.04-Hardy Heron, ale nějak se mi nedaří nainstalovat ovladače pro grafickou kartu. Už sem je parkrat instaloval, u sebe, i jinde. Ale problém je v tom že kamarád nemá připojení k internetu. A ja vždy ovladače instalovat přes příkazy který je samy stáhnou a nebo přes nastavení "Ovladače Hardvaru" kde sem vždy stahnul nesvobodné ovladače. Proto je musim u sebe doma stahnout a u něj je nainstalovat. A ja bych potřeboval poradit kde a co stahnout a jak je pak u něj nainstalovat, abych pak nemusel 10x pendlovat domu a zas k nemu. :D

Má grafickou kartu NVIDIA GeForce FX 5700.

luisah

• Závislák
Re: Instalace ovladačů bez internetu
« Odpověď #1 kdy: 24 Května 2008, 19:44:57 »
Ideální - přestěhovat PC k internetu :D
Tady je stránka, kde si můžeš stáhnout jakýkoliv balíček z netu. Pozor! většinou není potřeba jen jeden - necháš si vyhledat balíček a po vyhledání se ti na stránce zobrazí co je potřebné ještě k instalaci a to musíš také stáhnout.
http://packages.ubuntu.com/

Myslím, že by to mělo jít i přes Synaptic - kde si necháš vyhledat co chceš stáhnout, dáš naistalovat a při dialogu co bude naistalováno - je tam možnost jen stáhnout - pak se ti všechny balíky stáhnou do /var/cache/apt/archives/ (budeš tam mít i staré nevymazané - své) 

Tak jsem našel konkrétní návod:
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=14369.0
« Poslední změna: 24 Května 2008, 19:59:17 od luisah »

Davehhf

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 25 Května 2008, 11:02:11 »
Tak sem to udělal podle toho návodu, ale mam další malej problém, ale už s instalací. Podle návodu na wiki.ubuntu.cz se maj nainstalovat balíky nvidia-kernel a nvidia-glx-new. Prblém je takovej že se mi při otevření balíku "nvidia-kernel" oběví error (tam kde ma byt napsano "stav:"). Oběví se tam "ERROR: Dependency is not satisfiable: debhelper"
Nevi nekdo co s tim?

luisah

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 25 Května 2008, 11:17:49 »
Pokud jsem tu hlášku dobře pochopil potřebuješ debhleper - takže ještě stáhni tento balíček.
Jinak mě ještě napadlo, možná by stálo za uvážení využít ENVY (v synapticu envyng-core a envyng-gtk). Nevím, ale jistě jak funguje zda stahuje ovladače z internetu při instalaci a nebo zda je po stažení envy už obsahuje.

Každopádně obdivuju, že jsi si troufl na instalaci linuxu do Pc bez internetu.  :)
« Poslední změna: 25 Května 2008, 11:19:51 od luisah »

Davehhf

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 25 Května 2008, 11:54:55 »
Když sem do toho šel, tak sem ještě netušil co to obnáší. Myslel sem že to prostě stahnu u sebe a tam to nainstaluju.   :D :D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.