na počítači jsem měl XP Home made :-), jelikož mě už přestali bavit, nainstaloval jsem Ubuntu 8.04. mám to zatím jen v dualbootu, co kdyby...
musel jsem si změnit velikost jednotlivých svazků, nyní mám hdd rozdělený na 4 oddíly. první Linux, pak swap, pak co-kdyby-xp, a data. bohužel se nemůžu dostat po restartu (byl to druhý restart) na disk data. co-kdyby-xp trochu nastartují, ale seknou se, jakmile se zobrazí nápis s modrým pozadím Windows XP a Microsrot. při prvním restartu (jak se Linux nainstaloval) jsem mohl normálně na data přijít a koukat se na soubory. mám tam asi 120gb dat, které potřebuju, jedná se o fotky, seriály, dokumenty... hry oželím, ty mám originál na médiích, ale ty dokumenty...
prosím o radu co mám dělat. Linux moc neznám, umím akorát něco málo s bashem (ls, dir, cd, mount...) v mnt adresáři se mi nezobrazuje vůbec nic. při tom, jak se chci dostat na data disk, mi to napíše toto:

dost mě to štve, nechce se mi znova přeinstalovávat systém, snad bude nějaké snadné řešení.
Děkuji všem